• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

    Ένα μήλο την ημέρα θα μπορούσε να αποτρέψει μια καρδιακή προσβολή

    Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης λένε ότι οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 50 ετών που καταναλώνουν ένα μήλο την ημέρα είναι πολύ πιο υγιείς από εκείνους που παίρνουν φάρμακα.

    Η ομάδα των Επιστημόνων, υποστηρίζει ότι η προσθήκη ενός μήλου στην καθημερινή διατροφή  θα μείωνε ή ακόμα και θα σταματούσε τα 8 500 εμφράγματα που συμβαίνουν κάθε χρόνο στη Μεγάλη Βρετανία. Υπολογιζόμενος σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός αυτός θα ήταν πολύ μεγαλύτερος! 
    Οι γιατροί που έκαναν την έρευνα διαπίστωσαν ότι τα φρούτα μπορούν να σώσουν τις ζωές των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, και καταλήγουν ότι οι περισσότεροι από τους μισούς από τους πιθανούς ασθενείς με υψηλότερα επίπεδα της χοληστερόλης θα κερδίσουν πολλά οφέλη αν καταναλώνουν μήλα αντί για λήψη χαπιών. Επιπλέον οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 50 ετών οι οποίοι είναι πιο επιρρεπής σε ασθένειες, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, τα μήλα θα τους παρέχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα και μια πιο υγιεινή διατροφή. 
    Η Κατανάλωση φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 12 τοις εκατό. Αυτό τοις εκατό ισχύει και για τους ανθρώπους που έχουν ήδη προβλήματα με την καρδιά τους. Κάθε μήλο που καταναλώνετε μειώνει τον κίνδυνο για ένα άλλο 12 τοις εκατό. 

    ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ / ΠΗΓΗ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ