• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

    Απίστευτη Αχλαδόπιτα νηστίσιμη

    Τα αχλάδια είναι ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα και πιο συγκεκριμένα, τα μεγάλα και ζουμερά αχλάδια ή αλλιώς τα αχλάδια φετέλ.


    Τι χρειαζόμαστε:

    Για τη ζύμη
    400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 πρέζα αλάτι
    1 κ.γ. baking powder
    120 γρ. λάδι
    120-150 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
    1 κ.γ. κανέλα
    Για τη γέμιση
    7 αχλάδια φετέλ καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
    λίγο χυμό λεμονιού
    1 κ.γ. μείγμα για γλυκά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, πιπερόριζα)
    1 κ.γ. κανέλα
    120 γρ. καστανή ζάχαρη

    Πώς το κάνουμε:

    Αναμιγνύουμε σε μπολ το αλεύρι μαζί με τη κανέλα, το baking powder και το αλάτι.
    Δημιουργούμε στο κέντρο μια λακκουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι. Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα ώστε το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και να γίνει ψιχουλιαστό. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη. 
    Σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κομματάκια αχλαδιού μαζί με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και λίγο νερό. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
    Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα.
    Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε στο πάτο πρώτα το ένα φύλλο.
    Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με σπάτουλα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και χαράσσουμε τη ζύμη με μαχαίρι. Αλείφουμε με λίγο λάδι.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 40-50 λεπτά περίπου.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    1. Εγώ χρησιμοποίησα ταρτιέρα 26 εκ. αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πυρέξ ή μια στρογγυλή φόρμα.
    2. Θα ρίξετε όσο χυμό πορτοκάλι χρειάζεται ώστε να γίνει η ζύμη μαλακιά.
    3. Τη γέμιση θα την στραγγίξετε για να φύγουν τα πολλά υγρά πριν την απλώσετε πάνω στο φύλλο.



    treloi.eu

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ