• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

    Πόσο ωφέλιμος είναι ο αρακάς;

    Αρκετοί αποφεύγουν τον αρακά εξαιτίας της σχετικά υψηλής θερμιδικής του αξίας. Μάλλον όμως αγνοούν ότι μπορεί να προστατέψει τα κύτταρά μας από τη φθορά του χρόνου.




    Είναι μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεϊνών και υδατανθράκων ενώ περιέχει κάλιο, φώσφορο (σημαντικό για την καλή λειτουργία της καρδιάς και του νευρικού συστήματος), καροτίνη (προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες) και φυτικές ίνες απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του εντέρου.

    Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο και θρεπτικό τρόφιμο.

    Ο μαγειρεμένος αρακάς μας δίνει πολύ φολικό οξύ και πολλά α και β καροτένια, δηλαδή αντιοξειδωτικές ουσίες που «μπλοκάρουν» τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προσθέτουν τοξίνες στον οργανισμό.

    Παράλληλα, παρέχει αρκετά μέταλλα: ασβέστιο, μαγνήσιο, καθώς και σίδηρο.

    ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ:

    Είναι διατροφικά πιο σύμφορο να προτιμάμε τον κατεψυγμένο, επειδή η παραγωγή που προορίζεται για τις βιομηχανίες συσκευασμένων τροφίμων καταψύχεται μέσα σε 3-4 ώρες από τη συγκομιδή. Είναι καλό να μαγειρευτεί με πατάτες, κρεμμύδι, ελαιόλαδο και άνηθο.

    ygeianews

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ