• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

    Πάνω από 150.000 άτομα προσκύνησαν το σταυρό του Αγίου Ανδρέα στη Μόσχα

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο Ναό του Σωτήρος Χριστού του ιερού τιμώμενου κειμηλίου, του σταυρού στον οποίο σταυρώθηκε ο Απόστολος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος, μέσα σε έξι μέρες προσκύνησαν περίπου 150 χιλ. άτομα. 
    Τέτοιες πληροφορίες έδωσαν στο πρακτορείο ITAR-TASS το γραφείου των διοργανωτών της μεταφοράς του ιερού κειμηλίου στην πρωτεύουσα.

    "Συνολικά στην περιφέρεια της Μόσχας στο σταυρό προσήλθαν πάνω από 250 χιλ. προσκυνητές από τους οποίους περίπου 94 χιλ. στα προάστια της Μόσχας ", είπαν οι υπάλληλοι του γραφείου.

    Την τελευταία ημέρα της παραμονής του κειμηλίου στη Ρωσία η προσέλευση στο ναό ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. "Δεν κλείσαμε τις πόρτες μέχρι να φύγουν οι τελευταίοι προσκυνητές ",  είπαν από την πλευρά τους οι ιερείς στο Ναό του Σωτήρος Χριστού.

    Οι εκπρόσωποι διευθύνσεων της πρωτεύουσας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας οι οποίοι ασχολούνταν με τη διοργάνωσης της παραμονής του σταυρού στη Μόσχας, επισήμαναν ότι παρά τη μεγάλη αναμονή στην ουρά και  την κακοκαιρία η ατμόσφαιρα ανάμεσα στους προσκυνητές ήταν ήρεμη και καλοπροαίρετη. Οι αστυνομικοί δεν σημείωσαν ούτε ένα σοβαρό συμβάν.

    Στις 26 Ιουλίου ο σταυρός του Αγίου Ανδρέα έφυγε με ειδικό τραίνο στο Κίεβο όπου στις 21:00  ώρα Μόσχας το κειμήλιο θα υποδεχτούν στο Ναό της Λάβρας του Κιέβου. Εκεί το κειμήλιο θα παραμένει μέχρι τη 13:00 ώρα Μόσχας στις 28 Ιουλίου. Όσοι θέλουν μπορούν να προσκυνήσουν όλο το εικοσιτετράωρο. Από τις 29 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου το σταυρό θα φέρουν στο ναό-μνημείο των Αγίων Πάντων στο Μινσκ. Μετά το κειμήλιο θα επιστρέψει στην ελληνική πόλη Πάτρα, όπου ο Απόστολος Ανδρέας δέχτηκε το μαρτυρικό θάνατο.

    Το σταυρό έφεραν στη Ρωσία στις 11 Ιουλίου, η πρώτη πόλη της παραμονής του έγινε η Αγία Πετρούπολη. Στη βόρεια πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών το σταυρό προσκύνησαν περίπου 200 χιλ. άτομα, στις 16-18 Ιουλίου το ιερό κειμήλιο βρισκόταν στις πόλεις Οντιντσόβο και Ντμίτρωφ κοντά στη Μόσχα όπου τον προσκύνησαν 54 και 40 χιλ. αντίστοιχα.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ