• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

    Ελεύθερος ο οδηγός της αιματοβαμμένης αμαξοστοιχίας

    Ελεύθερος αφέθηκε μέχρι τη δίκη του, ο μηχανοδηγός της αιματοβαμμένης επιβατικής αμαξοστοιχίας στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα.
    Ο λόγος για τον 52χρονο Φρανσίσκο Γκαρθόν που είχε τεθεί υπό κράτηση με κατηγορίες «για ανθρωποκτονίες 79 ατόμων καθώς και για άλλες παραβάσεις οι οποίες προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε επιβάτες της αμαξοστοιχίας», δήλωσε ο δικαστής Λουίς Αλάεζ.



    H ακρόαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και πραγματοποιήθηκε ενώπιον του δικαστή Αλάεζ, όπου ο Γκαρθόν παραδέχτηκε ότι είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για στιγμιαίο λάθος. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν νωρίς τα ξημερώματα πως ο μηχανοδηγός αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος υπό όρους, οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν την τακτική παρουσία του στο δικαστήριο, την παράδοση του διαβατηρίου του και την απαγόρευση να οδηγήσει ξανά αμαξοστοιχία.

    Καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές –ο κρατικός σιδηροδρομικός φορέας Renfe, η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία ADIF καθώς και δύο ασφαλιστικές εταιρείες- δεν ζήτησαν τη φυλάκιση του Γκαρθόν εν αναμονή της δίκης, αφού, όπως υποστήριξαν, δεν θεωρείται ύποπτος φυγής, ή καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων, ανακοίνωσε το δικαστήριο.


    briefingnews

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ