• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

    Ραελιανοί: Η New Age Θρησκεία Των Εξωγήινων !

    Η εξάπλωση της θεωρίας των αρχαίων αστροναυτών του Εριχ Φον Νταινικεν τις δεκαετίες του 50’ και του 60’, επηρέασε όπως ήταν φυσικό εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάποιοι ασχολήθηκαν εκτενέστερα με τα αρχαία μυστήρια και τους πολιτισμούς, άλλοι οργάνωσαν ομάδες έρευνας για τα ΑΤΙΑ και την αναζήτηση εξωγήινης ζωής.
     Υπήρξαν όμως και ορισμένοι που ίδρυσαν τις πρώτες «UFO σέκτες». Η γνωστότερη και περισσότερο επιτυχημένοι από αυτές είναι χωρίς αμφιβολία οι Ραελιανοί!


    Στις 13 Δεκεμβρίου του 1973, ο Κλοντ Βοριλόν, γάλλος δημοσιογράφος σε περιοδικό αγώνων αυτοκινήτου, ανέβαινε στο σβησμένο ηφαίστειο του εθνικού πάρκου Puy de Lassolas στην κεντρική Γαλλία. Εκεί, όπως διηγήθηκε αργότερα ο ίδιος, βίωσε μια μυστικιστική εμπειρία η οποία έμελλε να αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή του. Και αρκετών χιλιάδων ανθρώπων θα προσθέταμε εμείς σήμερα…

    Ο 27χρονος Βοριλόν υποστήριξε ότι ήρθε σε επαφή με ένα εξωγήινο ον το οποίο και μέσα από μια σειρά συναντήσεων το επόμενο διάστημα (πάντα στο ίδιο σημείο) του ανέλυσε το ιστορικό της προέλευσης του ανθρώπινου γένους και τους κινδύνους που αφορούν το μέλλον του πλανήτη μας. Μάλιστα δύο χρόνια αργότερα οι εξωγήινοι τον «απήγαγαν» στον πλανήτη τους, όπου και τον έφεραν σε επαφή με εκπληκτικές τεχνολογικές εφαρμογές.

    Αρχαίοι αστροναύτες!

    Οι επαφές του Βοριλόν με τους εξωγήινους «Ελοχίμ» (όπως οι ίδιοι συστήθηκαν), τον οδήγησαν στο να αλλάξει το όνομά του σε Ραέλ και να ιδρύσει την Ραελιανή Κίνηση μέσω της οποίας διαδίδει μέχρι και σήμερα το μήνυμα των «δημιουργών των ανθρώπων».Τι αποκάλυψαν όμως οι εξωγήινοι στον Ραέλ;

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα δύο σχετικά βιβλία του, το «Intelligent Design: Message from the Designers» και το «The Message Given by Extra-Terrestrials», η φυλή των Ελοχίμ έφτασε στη Γη πριν από 25.000 περίπου χρόνια. Τότε ήταν που κλωνοποίησαν το ανθρώπινο είδος «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοιώσιν» τους. Οι εξωγήινοι έδωσαν εντολή στον Βοριλόν να κοινοποιήσει τα μηνύματα γνώσης αλλά και ειρήνης και αδελφοσύνης μεταξύ των λαών σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, γνωστοποιώντας του πως η ανθρώπινη κλωνοποίηση θα μπορούσε να βοηθήσει το ανθρώπινο γένος να απαλλαχθεί από την ανάγκη του χρήματος, τις αρρώστιες και τους πολέμους.

    Η σέκτα σήμερα

    Στις μέρες μας οι Ραελιανοί αριθμούν κάτι περισσότερο από 65.000 μέλη (σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του 2007), έχοντας απλώσει το δίκτυο της επιρροής τους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εκατοντάδες σεμινάρια, διαλέξεις και εκδηλώσεις ενημερωτικού τύπου, ενώ ο new age χαρακτήρας της οργάνωσης αλλά και η σεξουαλική απελευθέρωση που προπαγανδίζει την τελευταία δεκαετία, προσελκύουν το ενδιαφέρον αρκετών ανθρώπων, κυρίως στις ΗΠΑ και σε χώρες της Ασίας όπως η Ιαπωνία και η Κορέα. Ο «Ραέλ» οραματίζεται τη δημιουργία μιας γιγαντιαίας εγκατάστασης, την «πρεσβεία των Ραελιανών» όπως ο ίδιος την ονομάζει, η οποία αναμένεται να κοστίσει περίπου 20 εκατομμύρια δολλάρια και θα αποτελέσει το κατάλληλο έδαφος για την υποδοχή των εξωγήινων επιστημόνων «Ελοχίμ» στον πλανήτη μας. Που όμως θα εδράζεται η πρεσβεία αυτή; Ιδανικά στην πόλη της Ιερουσαλήμ απαντούν οι ίδιοι (οι παραλληλισμοί με τον νέο ναό του Σολομώντα που ονειρεύονται οι Εβραίοι είναι αυτονόητοι), αν και η αλήθεια είναι πως έχουν στείλει δεκάδες σχετικές αιτήσεις παραχώρησης γης και σε άλλα κράτη.

    Η σβάστικα και οι επιρροές

    Το χαρακτηριστικό σήμα των Ραελιανών, το παράξενο εξάκτινο αστέρι (που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το αντίστοιχο του Δαϋίδ) δεν είχε πάντα αυτή τη μορφή. Πριν από το 1991, στο κέντρο του βρισκόταν μια σβάστικα, ένα σύμβολο που ο Βοριλόν χρησιμοποίησε τονίζοντας την πανάρχαια σημασία του, αυτήν της καλοτυχίας. Παρ’ όλα αυτά (και επειδή το σύμβολο είχε οικειοποιηθεί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τους Ναζί του Χίτλερ), αρκετές αντιρατσιστικές οργανώσεις κατηγόρησαν τους Ραελιανούς για κρυπτοφασισμό. Ετσι οι τελευταίοι αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν τη σβάστικα από το έμβλημά τους.
    Πέρα από τα βιβλία του Νταίνικεν, τα οποία και σαφέστατα αποτελούν το θεωρητικό υπόβαθρο της ιστορίας μιας εξωγήινης φυλής που επισκέπτεται τον πλανήτη μας και «δημιουργεί» το ανθρώπινο είδος, ο Βοριλόν έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία από τη Βίβλο (ακόμα και το όνομα «Ελοχίμ» προέρχεται από εκεί) αλλά και από τα μηνύματα ειρήνης του Ιησού και του Βούδα, τους οποίους άλλωστε υποστήριξε πως συνάντησε (μαζί με προσωπικότητες όπως τον Μωάμεθ, τον Μωυσή, τον Κομφούκιο και τον ιδρυτή των Μορμόνων Σμιθ) κλωνοποιημένους κατά την επίσκεψή του στον πλανήτη των Ελοχίμ! Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα αντιπολεμικά κηρύγματα, τις εκστρατείες υπέρ της χρήσης των προφυλακτικών, αλλά και υπέρ της σεξουαλικής απελευθέρωσης, καταδεικνύουν μια τάση των Ραελιανών να καταστούν μια πολυσυλλεκτική θρησκεία της νέας εποχής, «κλέβοντας» πιστούς από τα κυρίαρχα θρησκευτικά κέντρα.
    Αποτελούν κάτι το νεωτερικό;

    Στο άκουσμα και μόνον της φράσης «θρησκεία των εξωγήινων», κάποιος θα σκεφτεί πως ο Ραελιανισμός αποτελεί μια νέα κοσμοθέαση, που προχωρά την πνευματικότητα ένα βήμα πιο πέρα, προσαρμοσμένος στην τεχνολογική εξέλιξη και τα οράματα του ανθρώπου του 21ου αιώνα. Όμως κανείς από όσους διαφωνήσουν δεν θα έπρεπε να χαρακτηριστεί αφελής ή κακόπιστος. Η κίνηση και το «δόγμα» των Ραελιανών, μπορεί να παρουσιάζεται σαν κάτι το νεωτερικό, δεν παύει όμως να αντιπροσωπεύει θρησκευτικά, μεσσιανικά και εσχατολογικά μοτίβα που συναντώνται συνεχώς στους τελευταίους αιώνες της ανθρώπινης ιστορίας μέσω των τριών κυρίαρχων μονοθεϊστικών θρησκειών, ντυμένα με το new age στυλ των εναλλακτικών θεωριών για τους αρχαίους αστροναύτες. Ίσως μάλιστα αυτός να είναι και ο λόγος που το κίνημα του Βοριλόν εξαπλώνεται με τέτοιους ρυθμούς σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη μας…
    Η ανθρώπινη κλωνοποίηση και το εξωγήινο DNA

    Το 1997 ο Βοριλόν δημιούργησε την εταιρία Clonaid με έδρα τις Μπαχάμες που σαν κύριο σκοπό της είχε την κλωνοποίηση του πρώτου ανθρώπου. Μετά από αρκετές περιπέτειες, τα εργαστήρια της εταιρίας εγκαταστάθηκαν στη Νότια Κορέα. Επικεφαλής της Clonaid τέθηκε το 2000 η βιοχημικός και επίσκοπος των Ραελιανών, Μπριζίτ Μπουασελιέ, η οποία και δύο χρόνια αργότερα αναστάτωσε την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ανακοινώνοντας τη γέννηση της Εύας, του πρώτου –υποτίθεται- κλωνοποιημένου ανθρώπου που θα βοηθούσε στο ξεκλείδωμα των μυστικών της εξωγήινης καταγωγής του ανθρώπου. Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2003, επανήλθε στην επικαιρότητα υποστηρίζοντας πως κλωνοποίησε και δεύτερο παιδί, αυτή τη φορά για λογαριασμό ενός ζευγαριού ομοφυλόφιλων γυναικών από την Ολλανδία. Παρ’ όλα αυτά, κανένα απτό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τα δύο προηγούμενα επιτεύγματα δεν προσκομίστηκε στην επιστημονική κοινότητα.

    Οι Ραελιανοί πιστεύουν ότι μέσω της κλωνοποίησης μπορούν να επιτύχουν την απόλυτη αθανασία, ενώ θεωρούν πως γνωρίζουν τα μυστικά της μεταφοράς της μνήμης και της προσωπικότητας στα κλωνοποιημένα έμβρυα.
    Οι Ραελιανοί στην Ελλάδα!

    Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο επίσημος δικτυακός των Ραελιανών διαθέτει ολοκληρωμένη μετάφραση και στα ελληνικά. 
    Είναι γεγονός άλλωστε η ύπαρξη της «Ελληνικής Ραελιανής Κίνησης», η οποία μάλιστα διοργάνωσε και ειδική εκδήλωση στις 31 Μαρτίου του 2006, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Κεντρικό της θέμα ήταν τα αγρογλυφικά (τα γνωστά cropcircles), παρ’ όλα αυτά η ομιλία αναλώθηκε κατά το μεγαλύτερο μέλος της σε ζητήματα σχετικά με την κοσμοθεωρία της σέκτας. Την παρουσίαση επιμελήθηκαν δύο υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της «κίνησης» από τη Γαλλία, ενώ στο χώρο βρέθηκαν εκείνη την ημέρα εκατό περίπου άτομα, ως επί το πλείστον περίεργοι συμπολίτες μας.





    Σημείωση: Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο εβδομαδιαίο περιοδικό του Ελεύθερου Τύπου, τα “Φαινόμενα”. 


    astrikiprovoli.blogspot.com



    katohika.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ