• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

    ΙΤΑΛΙΑ: «Ανησυχητικά» αποτελέσματα έρευνας: Το 55% θεωρεί δικαιολογημένο τον «ρατσισμό» και ένας στους τέσσερις θέλει δικτατορία

    Η αφίσα λέει: Μάντεψε ποιος θα είναι τελευταίος σε σπίτι, δουλειά, υγεία

    Μια μελέτη της εταιρίας Swg μέτρησε το κοινωνικό συναίσθημα των Ιταλών. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στο "4° Congresso nazionale di Legacoopsociali" στη Ρώμη στις 15 Νοεμβρίου.

    Όσον αφορά τα συναισθήματα που έχουν οι Ιταλοί ως προς το θέμα του «ρατσισμού»: το 55% πιστεύει ότι μπορεί να δικαιολογηθεί και να γίνει αποδεκτός και το 65% δηλώσει ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην μετανάστευση.

    Για το 41% ​​του πληθυσμού, οι κοινωνικές συνθήκες έχουν επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια και το 61% είναι σε χαμηλό βιοτικό επίπεδο.
    Πάνω από το 70% πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να περιοριστεί η δραστηριότητα στους μετανάστες

    Όσον αφορά τις ενισχύσεις προς τους «μετανάστες» και τους «πρόσφυγες», αν και το 62% πιστεύει ότι είναι δίκαιες, πάνω από το 70% πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να περιοριστούν αυτές οι δραστηριότητες. Και, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένα «ανησυχητικό» 55% των Ιταλών πιστεύει ότι ο «ρατσισμός» μπορεί να δικαιολογηθεί.

    Ένας στους τέσσερις ελκύεται από την ιδέα της δικτατορίας.

    Η έρευνα καταλήγει στο «θλιβερό συμπέρασμα» ότι το γεγονός ότι η δικτατορία ελκύει έναν Ιταλό στους τέσσερις έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι ο «λαϊκισμός» είναι κάτι περισσότερο από συγκεκριμένος κίνδυνος και ότι χρειάζεται «βαθιά σκέψη».


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ