Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε χαλκό συνδέεται με την εμφάνιση της νόσου του Αλτσχάιμερ, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με ό,τι ήταν γνωστό ως σήμερα για «θωράκιση» του εγκεφάλου από τον χαλκό.
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη, τα υψηλά επίπεδα χαλκού έκαναν το μυαλό να «παλεύει» να απαλλαγεί από μια ένοχη για την άνοια πρωτεΐνη, την β-αμυλοειδές
«Είναι σαφές ότι περνώντας τα χρόνια η συσσωρευτική δράση του χαλκού έχει ως αποτέλεσμα την αχρήστευση των συστημάτων που φροντίζουν για την εξολόθρευση του β-αμυλοειδούς» εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής της μελέτης δρ. Ρασίντ Ντιν.
Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε χαλκό είναι τα θαλασσινά, τα ψάρια, το κρέας (συκώτι), οι ξηροί καρποί, τα φασόλια, τα μανιτάρια, τα δημητριακά, καθώς και το πόσιμο νερό που περνάει μέσα από χάλκινες σωληνώσεις.
greenweek.gr
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη, τα υψηλά επίπεδα χαλκού έκαναν το μυαλό να «παλεύει» να απαλλαγεί από μια ένοχη για την άνοια πρωτεΐνη, την β-αμυλοειδές
«Είναι σαφές ότι περνώντας τα χρόνια η συσσωρευτική δράση του χαλκού έχει ως αποτέλεσμα την αχρήστευση των συστημάτων που φροντίζουν για την εξολόθρευση του β-αμυλοειδούς» εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής της μελέτης δρ. Ρασίντ Ντιν.
Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε χαλκό είναι τα θαλασσινά, τα ψάρια, το κρέας (συκώτι), οι ξηροί καρποί, τα φασόλια, τα μανιτάρια, τα δημητριακά, καθώς και το πόσιμο νερό που περνάει μέσα από χάλκινες σωληνώσεις.
greenweek.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.