Σχετικά με τη συνταγή
Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα
Υλικά συνταγής
4 μπούτια κοτόπουλου 1 κιλό μπάμιες 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο για τις μπάμιες 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 4 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί κονκασέ 1 κ.σ. πελτές ντομάτας 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ελαιόλαδο για τις μπάμιες 1 ποτήρι λευκό κρασί ½ ποτ κρασ. ξύδι 2 ποτήρια ζωμό ή νερό 1 κ.γ. ζάχαρη αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ .
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το ζωμό ή το νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα ¾ του κοτόπουλου στην κατσαρόλα), τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Ξεπλένουμε τις μπάμιες. Σε δεύτερο σκεύος, τις σοτάρουμε στο ελαιόλαδο με το κρεμμύδι.
Αδειάζουμε τη σάλτσα από το κοτόπουλο και την προσθέτουμε στις μπάμιες. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 20 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις μπάμιες.
cooklos.gr
Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα
Υλικά συνταγής
4 μπούτια κοτόπουλου 1 κιλό μπάμιες 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο για τις μπάμιες 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 4 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ή ένα κουτί κονκασέ 1 κ.σ. πελτές ντομάτας 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ελαιόλαδο για τις μπάμιες 1 ποτήρι λευκό κρασί ½ ποτ κρασ. ξύδι 2 ποτήρια ζωμό ή νερό 1 κ.γ. ζάχαρη αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ .
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το ζωμό ή το νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα ¾ του κοτόπουλου στην κατσαρόλα), τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Ξεπλένουμε τις μπάμιες. Σε δεύτερο σκεύος, τις σοτάρουμε στο ελαιόλαδο με το κρεμμύδι.
Αδειάζουμε τη σάλτσα από το κοτόπουλο και την προσθέτουμε στις μπάμιες. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 20 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις μπάμιες.
cooklos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.