• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

    Το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρει πόσους βουλευτές θα έχει μετά τα μέτρα, την άλλη Τετάρτη

    Σε κατάστασης γενικευμένης νευρικής κρίσης βρίσκεται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που άκουσε τον πρόεδρό της Ευάγγελο Βενιζέλο να απειλεί ανοικτά όποιον δεν ψηφίσει το «Μνημόνιο 3» με διαγραφή.

    Ενας βουλευτής, ο Μιχάλης Κασσής που εκλέγεται στα Ιωάννινα δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται και αποχώρησε απευθύνοντας βαρύτατες κατηγορίες. Ο Κώστας Σκανδαλίδης αποχώρησε χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας, διαψεύδοντας απλώς ότι δεν ηγείται ομάδας που θέλει να ανατρέψει τον κ. Βενιζέλο.

    Απίστευτοι διάλογοι διεμήφθησαν τόσο πίσω από τις κλειστές πόρτες, όσο και μπροστά στους δημοσιογράφους.

    Τελικά, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πόσοι και ποιοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν τα μέτρα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την Τρόικα, καθώς οι περισσότεροι αρνήθηκαν να τοποθετηθούν καθαρά παρά την πρόκληση του κ. Βενιζέλου να μιλήσουν και την επίκληση της κομματικής πειθαρχίας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της τετράωρης συνεδρίασης την Τετάρτη στα γραφεία του κόμματος, ήταν σαφής, λέγοντας: «Στηρίζουμε τα μέτρα και την κυβέρνηση, όποιος δεν θέλει χωρίζουν οι δρόμοι μας».

    Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος κατά την αρχική του τοποθέτηση, ζήτησε να αποφασισθεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα διασφαλίσει τη σταθερή πορεία της χώρας, κάλεσε την κοινοβουλευτική ομάδα να αποδεχθεί την πρότασή του και ζήτησε από όσους διαφωνούν να αποχωρήσουν.

    Σκανδαλίδης-Κουτσούκος-Τζάκρη-Μπόλαρης: Θα σου απαντήσουμε όταν θέλουμε εμείς

    Η πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ συνάντησε την έντονη αντίδραση των βουλευτών Κώστα Σκανδαλίδη, Γιάννη Κουτσούκου, Θεοδώρας Τζάκρη και Μάρκου Μπόλαρη.

    Οταν ο Κώστας Σκανδαλίδης έλαβε το λόγο, αφού διέψευσε ότι ηγείται κάποιας εσωκομματικής ομάδας, λέγοντας πως «πως υπάρχει ατμόσφαιρα διαρροών ότι ηγούμαι ομάδας πέντε ατόμων, εγώ δεν έκανα ποτέ ομάδα και δεν είπα σε κανένα τι να κάνει», σε έντονο ύφος τόνισε πως «αν δεν δωθούν εγγυήσεις ότι θα υπάρξει μια άλλη σχέση με την κυβέρνηση Σαμαρά εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω κανένα μέτρο».

    «Αν θεωρείτε ότι είμαι υπονομευτής μπορώ να αποχωρήσω τώρα» συνέχισε και επιφυλάχθηκε να απαντήσει για το ποια στάση θα κρατήσει κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Στη συνέχεια μάλιστα, αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

    Στο ίδιο κλίμα ήταν και η στάση που κράτησε ο κ. Κουτσούκος, ο οποίος τόνισε εμφατικά «θέλεις να με εκτελέσεις χωρίς να με δικάσεις. Δεν είμαι τσάμπα μάγκας» και πρόσθεσε πως «παραμένω πιστός στο πλαίσιο μιας προγραμματικής συμφωνίας». Ωστόσο, απέφυγε να δεσμευθεί για το τι θα κάνει στην κρίσιμη ψηφοφορία, τονίζοντας πως «αν δε δω εφαρμοστικό νόμο δεν μπορώ να δεσμευτώ».

    Από την πλευρά της η κυρία Τζάκρη τόνισε πως σε ότι αφορά την ψηφοφορία που διεξήχθη την Τετάρτη στη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις έγιναν κακοί χειρισμοί καθώς «η δήλωση υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τις αποκρατικοποιήσεις είναι μια αόριστη αναφορά και δε δεσμεύει κανέναν». «Αν θέλετε να μας διαγράψετε να βρείτε ένα καλύτερο λόγο», προσέθεσε και τόνισε «νομίζω ότι πρέπει να σας απασχολούν περισσότερο οι εγγραφές και όχι οι διαγραφές».

    Ο κ. Μπόλαρης επισήμανε πως θέλει να συμμετάσχει με συναίσθηση ευθύνης, τονίζοντας, παράλληλα πως «κανένας μας σήμερα με τη στάση του δεν αμφισβήτησε ευρωπαϊκή πορεία χώρας. Υπήρξε κακή διαχείριση και εμφανίστηκε αυτή η εικόνα σήμερα».

    Την ίδια γραμμή πλεύσης με τους παραπάνω βουλευτές φαίνεται ότι ακολουθεί και ο βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης ο οποίος όμως έλειπε από τη συνεδρίαση.

    Μιχάλης Κασσής: Εγώ θα καταψηφίσω

    Ο μοναδικός βουλευτής που δήλωσε ευθέως πως θα καταψηφίσει τα μέτρα είναι ο κ. Κασσής. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «μέτρα που αφορούν συντάξεις ΟΓΑ εγώ δεν τα ψηφίζω». Μάλιστα, είπε πως «αν θέλεις να κάνω δήλωση ανεξαρτητοποίησης την κάνω τώρα», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν παραδίδει την έδρα του.

    Ο κ. Κασσής αμέσως μετά την τοποθέτησή του αποχώρησε από τη συνεδρίαση, ενώ χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο που ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα έξω από τα γραφεία της Ιπποκράτους με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τους Γιώργο Ντόλιο και Μάρκο Μπόλαρη.

    Ο Μιχάλης Κασσής απευθυνόμενος στους δύο συναδέλφους του τους είπε σε έντονο ύφος «εγώ απαλλάχθηκα, εσείς να δούμε τι θα κάνετε, που θέλετε να μείνετε για να γίνετε υπουργοί».

    Και συνέχισε: «Να ψηφίσω εγώ τα μέτρα για να γίνεται υπουργοί του σαμαρά; Είναι και ο Χρυσοχοΐδης εδώ που θέλει να γίνει υπουργός. Εσύ Ντόλιο να πας στο φίλο σου το Ραγκούση. Να φύγω εγώ και να έρθει ο Σάκης Οικονόμου να κάνει τον υποτακτικό του Λοβέρδου και να κάνει σουλάτσα. Τι κοιτάτε εσείς ρε, ο Βενιζέλος με αυτούς εδώ έφερε το κόμμα στο 4%».

    Τον λόγο με τη σειρά τους πήραν και άλλοι βουλευτές όπως ο Ιωάννης Δριβελέγκας ο οποίος επισήμανε:«Αλλα συμφωνήσαμε και άλλα κάνουμε».

    Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα ήταν οι τοποθετήσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος ανέφερε πως στο ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχαν ποτέ τσάμπα μάγκες και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός οι «ακόμη και νέοι συνάδελφοι εντάχθηκαν κατηγορία αυτή». «Οποιος δεν συμφωνεί με εισήγηση προέδρου να το δηλώσει και να αποχωρήσει τώρα».

    Ο Θάνος Μωραΐτης από την πλευρά του χαρακτήρισε άδικη την κριτική περί συνωμοσιών και τόνισε πως «η διαχείριση που έγινε την Τετάρτη ήταν άστοχη».

    «Αν δεν στηριχθούν οι δεσμεύσεις, δεν υπάρχει πρόγραμμα» τόνισε από την πλευρά του ο Φίλιππος Σαχινίδης ενώ ο Βασίλης Κεγκέρογλου εξέφρασε την άποψη ότι «μας εκθέτει η πολιτική μας λειτουργία», τονίζοντας ότι χρειάζεται συλλογικότητα.

    Kακλαμάνης: Πρόεδρε αυτοί που σε δόξασαν σε λοιδορούν

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο διάλογος που έγινε μεταξύ του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστουλου Κακλαμάνη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    «Κακώς δημιουργήθηκε θέμα σήμερα η εικόνα μας δεν ήταν η χειρότερη. Σε όλα τα κόμματα υπήρξαν διαφοροποιήσεις» είπε ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε: «Πρόεδρε αυτοί που σε δόξασαν σε λοιδορούν σήμερα».

    «Αυτοί που με προβοκάρανε» του απάντησε ο κ. Βενιζέλος για να συμφωνήσει μαζί του ο κ. Κακλαμάνης: «Ναι αυτοί που σε προβοκάρανε». «Εχει σημασία η ακριβολεξία», πρόσθεσε σε έντονο ύφος ο προέδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Τον λόγο έλαβε και ο βουλευτής Χρήστος Αηδόνης ο οποίος τόνισε πως η εικόνα ενός ΠΑΣΟΚ που σύρεται και αιφνιδιάζεται δεν μας τιμά. «Χθες δήλωσα πως δεν με ενδιαφέρει να αποτελέσω μέρος συνιστώσας, ούτε να της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε: «Δεν με ενδιαφέρει και καμία στρατηγική καθαρών λύσεων που οδηγεί το ΠΑΣΟΚ σε συνεχή συρρίκνωση και το μετατρέπει σε καθαρό και μικρό κόμμα. Θα ήθελα να γνωρίζω τι ακριβώς ψηφίζω όχι για να αρνηθώ την ευθύνη μου αλλά για να την συνειδητοποιήσω απόλυτα». «Η διαδικασία που προτείνετε δεν μας βοηθά», κατέληξε.

    Στο τέλος της συνεδρίασης το λόγο πήρε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος ανέφερε πως «Δεν νοείται να φύγουμε χωρίς μια απόφαση, η κοινοβουλευτική ομάδα αποφάσισε να στηρίξει τα μέτρα».

    Αμέσως μετά τη συνεδρίαση υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Λεωνίδα Γρηγοράκου και του Πάρι Κουκουλόπουλου, όταν ο πρώτος τον κατηγόρησε για την εικόνα του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, φωνάζοντας στα
    σκαλιά: Κωλόπαιδο σε φέραμε στο ΠΑΣΟΚ για να το διαλύσεις...





    iefimerida.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ