• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

    Δωρεάν οδοντιατρική εξέταση στη Θεσσαλονίκη


    Θα προσφύγει στο ΣτΕ ο Οδοντιατρικός Σύλλογος της πόλης

    Δωρεάν κλινική εξέταση των ασθενών στα ιατρεία τους θα πραγματοποιούν οι οδοντίατροι του νομού Θεσσαλονίκης έως τις 2 Δεκεμβρίου στα πλαίσια του «Μήνα Στοματικής Υγείας».

    Η πρωτοβουλία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιο Δεβλιώτη, έχει στόχο να συμβάλλει στην ενημέρωση των ασθενών για τυχόν οδοντιατρικά τους προβλήματα αλλά και στην πρόληψη στοματικών ασθενειών, καθώς επίσης να αναδείξει τα κενά του συστήματος υγείας στον τομέα της οδοντιατρικής περίθαλψης.

    Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος ανακοίνωσε την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον του υπουργού Υγείας για παράλειψη καθήκοντος και για την μη έκδοση σχετικού προεδρικού διατάγματος - αν και είχε αυτή τη δυνατότητα - που θα εξαιρούσε το επάγγελμα του οδοντιάτρου από το νόμο 3919/2011, για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Ο νόμος προβλέπει την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, μεταξύ των οποίων και των ιατρικών.

    Σε ότι αφορά την οδοντιατρική περίθαλψη, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος επεσήμανε ότι απουσιάζει πλήρως από το νέο ασφαλιστικό φορέα, ΕΟΠΥΥ (ο οποίος θα καλύπτει ασφαλιστικά το 92% του πληθυσμού), και ζητά την πλήρη ένταξη της οδοντιατρικής στον φορέα αυτό, με δυνατότητα κάλυψης ποσοστού δαπανών για τις οδοντιατρικές υπηρεσίες που θα προσφέρει. «Ζητάμε ένα ρεαλιστικό τιμολόγιο για τις οδοντιατρικές πράξεις και αύξηση του ποσού κάλυψης προς όφελος των ασφαλισμένων, ώστε να έχουν μία στοιχειώδη οδοντιατρική περίθαλψη» υπογράμμισε ο κ.Δεβλιώτης.

    Εξάλλου, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κατέθεσε στις 26 Νοεμβρίου μηνυτήρια αναφορά κατά της Τράπεζας της Ελλάδος (την οποία υπογράφει μεταξύ άλλων και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία), για τα ποσά που επένδυσε η Τράπεζα σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου, αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς προηγούμενη άδεια και ενημέρωση των διοικήσεων του ταμείου των ανεξάρτητα απασχολούμενων. 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ