Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Πενήντα Έξι Δορυφόροι Παρακολουθούν τον Νιμπίρου!

Πολλά έχουν ειπωθεί τα τελευταία χρόνια για τον μυστηριώδη και αμφιλεγόμενο πλανήτη. Τελευταία φαίνεται να επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς υποστηρίζεται ότι πλησιάζει ο καιρός της εμφάνισής του.
Πενήντα έξι δορυφόροι παρακολουθούν το σύστημα Nibiru, φέρεται να ισχυρίζεται o Ρώσος αστρονόμος δρ Dyomin Damir Zakharovich. Έξι έθνη, λέει, λειτουργούν αυτούς τους δορυφόρους: οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία ελέγχουν την πλειοψηφία. Η Κίνα έχει μερικούς ενώ το Ισραήλ, η Αυστραλία, η Ινδία και η Ιαπωνία συνθέτουν τη διαφορά. Παρακολουθούν την προσέγγιση ενός καφέ αστέρα νάνου και αρκετούς πλανήτες γύρω από την τροχιά του, που, όπως λέει ο Zhakarovich, θα διασταυρωθούν με το ηλιακό σύστημα κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον. Σύμφωνα με τον Δρ Ζακαρόβιτς, ο οποίος εργάστηκε για το Ρωσικό Διαστημικό Γραφείο και, πριν από αυτό, στο Σοβιετικό Διαστημικό Πρόγραμμα, (τον οποίο η express.co.uk θεωρεί αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και αυτοανακηρυγμένο αστρονόμο) έχουν αναπτυχθεί νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες για την παρακολούθηση του Nibiru ενώ παράλληλα έγιναν διαδικασίες για να αντικατασταθούν δορυφόροι παλαιότερης τεχνολογίας ή που έβγαζαν ζημιές.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σοβιετική Ένωση ξεκίνησαν το πρόγραμμα στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και αργότερα μοιράστηκαν τα δεδομένα που είχαν αποκτήσει για τον Νιμπίρου, με έθνη ευνοϊκά προς την ατζέντα τους.
«Η Σοβιετική Ένωση και οι ΗΠΑ ανακάλυψαν τον Νιμπίρου περίπου την ίδια εποχή, αν και η NASA και το Σοβιετικό Διαστημικό Πρόγραμμα μάλωναν σαν παιδιά για το ποιος τον κατέγραψε πρώτο. Κάποια στιγμή, οι δορυφόροι γι αυτή τη δουλειά εκτοξεύονταν στο διάστημα ο ένας πίσω από τον άλλον. Η NASA ξεκίνησε με το IRAS και δεκαετίες αργότερα με το WISE αλλά και πολλές μυστικές εκτοξεύσεις. Η Ρωσία χρησιμοποίησε τα δικά της ισοδύναμα, πολλά από τα οποία οι ΗΠΑ σκοπίμως ανέφερε ως κατασκοπευτικούς δορυφόρους για να κρύψει την πραγματική αποστολή τους. Παράλληλα και άλλα κράτη ακολούθησαν», είπε.
Όταν ρωτήθηκε γιατί ένα κράτος χρειάζεται περισσότερο από έναν δορυφόρο για τον Νιμπίρου, ο Zakharovich δήλωσε ότι υπάρχουν διαφορετικές μονάδες με μοναδικούς ρόλους. Για παράδειγμα, ο ένας σχεδιάζει την τροχιά του συστήματος Nibiru μέσα στον χώρο, ο άλλος αναλύει τη γεωλογική σύνθεση και ένας άλλος καταγράφει τον αριθμό μετεωριτών και αστεροειδών στις δίδυμες ουρές του συστήματος.
«Υπάρχουν πολλές μυστικές εκτοξεύσεις για άγνωστους λόγους, από μυστικές πλατφόρμες εκτόξευσης που το κοινό δεν γνωρίζει καν. Μερικά έθνη  μοιράζονται τα ευρήματα μεταξύ τους. Άλλα δεν το κάνουν. Με όλες τις συνδυασμένες εξελίξεις στην τεχνολογία, θα πρέπει να έχουν μια σαφή εικόνα για αυτό που επίσημα δηλώνεται ότι δεν υπάρχει».
Ο δρ Zakharovich είπε ακόμα ότι η επιστημονική κοινότητα δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει ομοιόμορφα και επακριβώς την αναμενόμενη ημερομηνία άφιξης του Νίμπιρου ή να συμφωνήσει για το μέγεθος της καταστροφής που θα αφήσει πίσω του το σκοτεινό αστέρι.
Σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, ο Nibiru θα «φανεί» από το Νοέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021, ενώ το Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα της Κίνας πιστεύει ακράδαντα ότι το Nibiru θα φτάσει το νωρίτερο το 2024. Η Ινδία υπολογίζει ότι αυτό θα συμβεί στο 2031.
Αυτές οι διαφορές στις εκτιμήσεις είναι και ένας λόγος που δεν γίνεται κάποια επίσημη ανακοίνωση, ισχυρίζεται ο δρ Zakharovich. Καθώς ένας κράτος θα μπορούσε να κατηγορήσει ένα άλλο για λάθος υπολογισμούς. Ή, φανταστείτε όταν κάποιος ορίσει μία ημερομηνία και δεν συμβεί τίποτα…
Τι γίνεται, λοιπόν; Αναρωτιόμαστε… Υπάρχει ο Νιμπίρου; Είναι ο επίσημα αποκαλούμενος από την επιστημονική κοινότητα ως «9ος Πλανήτης»; Ταυτίζεται με τον «Νέμεσις»; Πότε θα εμφανιστεί; Κατά πόσο είναι έγκυρα ή όχι τα λεγόμενα του Zakharovich; Όπως καταλαβαίνετε, όλα αυτά είναι σοβαρά ζητήματα που αναμένουν απαντήσεις τα οποία ωστόσο, καλό είναι να τα έχουμε υπόψιν μας.
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
diadrastika.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.