Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Τρόμος με τους.... μαυροντυμένους άντρες στο «Κάστρο του Αετού»

Γιατί οι Τούρκοι τρέμουν τα σύμβολα της ορθοδοξίας που ήρθαν στο φως από τους αρχαιολόγους στην Κωνσταντινούπολη; 

Πέπλο μυστηρίου με σύμβολα της ορθοδοξίας και εκκλησίες που ανακάλυψαν οι έρευνες - Μυστήριο με τις περίεργες εμφανίσεις μαυροντυμένων αντρών στην περιοχή του Κάστρου
Το Κάστρο Αετού (τουρκικά : Aydos Kalesi ) είναι ένα κάστρο, ερειπωμένο σήμερα, στα ασιατικά περίχωρα της Κωνσταντινούπολης. Βρίσκεται στην κορυφή του ψηλότερου λόφου της περιοχής με ύψος 537 μέτρα. Το τουρκικό όνομα του, "Aydos", είναι τουρκοποίηση της λέξης "αετός".

aydos kalesi sultanbeyli 08

Σύμφωνα με πληροφορίες, Τούρκοι αρχαιολόγοι έχουν εστιάσει τις έρευνές τους στην θρυλική περιοχή του Κάστρου του Αετού και ανακάλυψαν μια σειρά εκκλησιών και άλλων ελληνορθόδοξων συμβόλων που στέλνουν το δικό τους... ηχηρό μήνυμα στην σύγχρονη Τουρκία.

Τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν ήδη αρχίσει τα αφιερώματα γύρω από τις ανασκαφές στο Κάστρο.

kastro mme

Το κάστρο αυτό που είχε κτιστεί σε υψόμετρο 325 μέτρων, δεσπόζει στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης και από το 2010 οι Τούρκοι άρχισαν να ψάχνουν το μέρος αυτό, ενώ οι φήμες που κυκλοφορούσαν έκαναν λόγο για «μυστήριες» παρουσίες στην περιοχή αυτή και για μαυροφόρους άντρες που εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν με μυστήριο τρόπο.
Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Nihat Uludağ της εφημερίδας Habertürk, ο υποδιευθυντής του αρχαιολογικού μουσείου της Κωνσταντινούπολης, Rahmi Sal, δήλωσε πως το μέρος αυτό αποπνέει εδώ και χρόνια ένα παράξενο μυστήριο, γι αυτό και αποφασίστηκε να γίνουν εξαντλητικές έρευνες που έφεραν στο φως τεράστιας σημασίας αρχαιολογικά ευρήματα.

 
 

Το κάστρο χτίστηκε στα τέλη του 13ου αιώνα από τους Βυζαντινούς και χρησιμοποιήθηκε κυρίως για την παρακολούθηση του παραλιακού δρόμου και της γύρω περιοχής. Το 1328 το κατέκτησαν οι Οθωμανοί υπό τον Ορχάν Γαζή.
Το κάστρο χτίστηκε με υλικά κυρίως από αργολιθοδομή και ασβεστόλιθο. Είναι ελλειπτικού σχήματος, μήκους περίπου 120 μέτρων και το πλατύτερο σημείο του φτάνει τα 50 μέτρα. Το φρούριο έχει δεξαμενή 12 μέτρων μήκους και 7,5 μέτρων πλάτους. Η δεξαμενή είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες και σήμερα έχει πολλά διαφορετικά είδη ψαριών.
Πιστεύεται ότι το κάστρο, που δεν έχει ανασκαφεί ακόμα στο σύνολό του, ήταν μεγαλύτερο και ότι αυτό που σώζεται σήμερα είναι απλώς ένα μικρό μέρος του. Οι προηγούμενες μεγάλες πυρκαγιές κατέστρεψαν το κάστρο, έτσι ώστε μόνο έξι πύργοι με τις εισόδους και εξόδους τους και δύο μυστικά περάσματα έχουν διατηρηθεί στα δυτικά του κάστρου.

newsbomb.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.