Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Για αυτό προορίζονται οι άνθρωποι – Απίστευτες εικόνες από πείραμα στην Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ινστιτούτο στην Ολλανδία ερευνά το μέλλον της εργασίας των ανθρώπων και χρησιμοποιεί την θερμότητα του σώματος μας, προκειμένου να εξορύξει εναλλακτικά κρυπτονομίσματα, σε ένα σκηνικό ανθρώπων που δεν κάνουν τίποτα και απλά «ταΐζουν» τα ρομπότ, παίρνοντας ως αμοιβή ψηφιακό χρήμα.

Το ερώτημα που παρουσιάζουν οι ερευνητές του Institute of Human Obsolescence είναι εάν τα σώματά μας μπορούν να αποτελέσουν μια «βιώσιμη λύση» στα ενεργειακά προβλήματα του κόσμου της κρυπτο-οικονομίας.
Τα κρυπτονομίσματα δεν τυπώνονται σαν τα πραγματικά χρήματα και επιδιώκεται να τα αντικαταστήσουν.
Στην ουσία, «ανακαλύπτονται»  μέσω της διαδικασίας του mining, όπως ο χρυσός.
Είναι κρυπτογραφικώς κωδικοποιημένα ψηφιακά νομίσματα που χρησιμοποιούνται για την άμεση, ανέπαφη συναλλαγή μεταξύ ομότιμων χρηστών, παρακάμπτοντας οιοδήποτε ενδιάμεσο μέρος (κράτος, τράπεζες, αρχές).
Το mining είναι σαν μια γιγάντια λοταρία, όπου υπολογιστές σε όλο τον κόσμο συναγωνίζονται αναμεταξύ τους, λύνοντας πολύπλοκους υπολογισμούς, και ανταμείβονται με κρυπτονομίσματα.
Με άλλα λόγια οι μηχανές αντικαθιστούν τον άνθρωπο και στο κυνήγι του χρήματος, με μηχανές Τεχνητής Νοημοσύνης, οι οποίες μπορούν να σκέφτονται (έστω και πάνω σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο). Η οικονομία του μέλλοντος θα βασίζεται σε μηχανές που παράγουν δεδομένα και «εξορύσσουν» κρυπτονομίσματα.
Ωστόσο, όπως λένε οι ερευνητές, απαιτούν τεράστια υπολογιστική ισχύ. Κάνουν λόγο για τεράστια κατανάλωση ενέργειας που απαιτείται για την εξόρυξη ενός κρυπτονομίσματος.
Έτσι, φυσικά για το «καλό του περιβάλλοντος», το προαναφερθέν ολλανδικό ινστιτούτο ανιχνεύει το μέλλον της εργασίας και θέτει το ερώτημα εάν τα σώματά μας μπορούν να είναι μια «βιώσιμη λύση» στα ενεργειακά προβλήματα του κόσμου της κρυπτο-οικονομίας.
Τι κάνουν σε αυτή την κατεύθυνση;
Συλλέγουν την θερμότητα του ανθρώπινου σώματος για να εξορύξουν μια ποικιλία κρυπτονομισμάτων.
Όπως σχολιάζουν οι Ολλανδοί ερευνητές, οι άνθρωποι σταδιακά γίνονται και αυτοί «απαρχαιωμένες μηχανές» σε έναν τεχνολογικό κόσμο που συνεχώς εξελίσσεται.
Για να το πούμε αλλιώς οι άνθρωποι αχρηστεύονται και χαρακτηρίζονται σταδιακά ως ξεπερασμένοι.
Το πείραμα του ΙοΗΟ για την συγκομιδή θερμότητας του σώματος δεν απαιτεί άσκηση, όπως τρέξιμο ή χορό, μέχρι να κουραστούν τα "πειραματόζωα".
Απαιτεί καθισιό! Οι άνθρωποι μετατρέπονται σε ενεργειακή πηγή «τροφής» για την τεχνητή νοημοσύνη.
Οι συμμετέχοντες στο πείραμα πρέπει να μένουν ακίνητοι για μερικές ώρες κάθε φορά. 
Όπως αναφέρουν οι μελέτες του ΙοΗΟ, ένα ενήλικο ανθρώπινο σώμα παράγει περίπου 100 βατ ισχύος, ενώ είναι σε κατάσταση ηρεμίας και περίπου το 80% αυτής της δύναμης χάνεται ως υπερβολική θερμότητα του σώματος.
Ως εκ τούτου, σχεδιάζουν να συλλαμβάνουν μέρος αυτής της υπερβολικής θερμότητας του σώματος για να «ταΐζουν» τους υπολογιστές που παράγουν κρυπτονομίσματα.
Πως;  Χρησιμοποιώντας φορητές συστοιχίες θερμοηλεκτρικών γεννητριών. Αυτές οι γεννήτριες μετατρέπουν στην συνέχεια τη θερμότητα του σώματος σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία χρησιμοποιήθηκε για να τροφοδοτήσει την υπολογιστική εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.  
Οι εθελοντές κρατούσαν το 80% των κρυπτονομισμάτων που παρήγαγαν, ως αμοιβή, ενώ το υπόλοιπο το κρατούσε το ινστιτούτο.  
Εν κατακλείδι, οι άνθρωποι, ως «απαρχαιωμένες μηχανές», σύμφωνα με τους ερευνητές, θα παραδώσουν ακόμα και την παραγωγή χρημάτων στην τεχνητή νοημοσύνη, την οποία θα ταΐζουν με ενέργεια. Αυτό θα είναι το νόημα της ζωής τους: Αμοιβή χωρίς να κάνουν τίποτα. Η αμοιβή τους θα έχει την μορφή ψηφιακών νομισμάτων, τα οποία αντικαθιστούν σιγά-σιγά τα παραδοσιακά. Ένα παγκόσμιο κέντρο διαχείρισης θα έχει την ευθύνη των  όποιων συναλλαγών.
Τα νομίσματα θα φορτώνονται σε σκληρούς δίσκους, οι οποίοι, γιατί όχι, θα είναι εμφυτευμένοι μέσα μας με την βοήθεια της συνεχώς αναπτυσσόμενης νανοτεχνολογίας.
Είπατε τίποτα; Εμείς πάντως γράφουμε αυτά που λένε οι ερευνητές του πειράματος.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.