• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

    Όταν Βρήκαν Αυτά τα Χέρια 3.600 ετών Κατάλαβαν ότι ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ !!! (εικόνες-video)

    Γράφει ο Σπύρος Μακρής
    Οι αρχαιολόγοι έχουν κάνει μια ανατριχιαστική ανακάλυψη κατάλληλη για ένα θρίλερ τρόμου: 16 κομμένα χέρια θαμμένα μέσα και γύρω από ένα αρχαίο αιγυπτιακό ανάκτορο.
    Μια ομάδα αρχαιολόγων έφερε στο φως 3.600 χρόνων παλιά, οστά 16 τεμαχισμένων χεριών από τέσσερα κοιλώματα τα οποία πιστεύεται ότι μπορεί να ανήκουν σε βασιλική οικογένεια των Hyksos (Υξώς), ή σε αξιωματούχους τους, ενδεχομένως, αιχμάλωτοι πολέμου 

    Το περίεργο, όμως, δεν είναι πως πρόκειται μόνο για δεξιά χέρια. Υπάρχει και κάτι που είναι ιδιαίτερα παράδοξο:
    Όλα τα χέρια που βρέθηκαν είναι πολύ μεγάλα. Ξεπερνούν κατά πολύ το συνηθισμένο μέγεθος ενός μέσου ανθρώπινου χεριού. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι πρόκειται για χέρια που ανήκουν σε ιδιαίτερα μεγαλόσωμους ανθρώπους ή/και σε γίγαντες…
    Μετρούμενα από τον καρπό μέχρι την άκρη του μεσαίου δακτύλου, κάποια χέρια ξεπερνούν τα 25 εκατοστά!!!
    Κατά συνέπεια τα χέρια που εντόπισαν οι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο ανήκουν σε ανθρώπους που φτάνουν ή ξεπερνούν το ύψος των 2.20 μ.
    Μεγάλου μεγέθους δεξιά χέρια 3600 χρονών στην Αίγυπτο
    Μετρούμενα από τον καρπό μέχρι την άκρη του μεσαίου δακτύλου, κάποια χέρια ξεπερνούν τα 25 εκατοστά!!!
    Άραγε μπορούμε να ισχυριστούμε ότι πρόκειται για γίγαντες, όταν στην σημερινή εποχή υπάρχουν άνθρωποι που διαθέτουν ανάλογο ύψος και ανάλογου μεγέθους παλάμες, ή και ακόμα μεγαλύτερες, όπως για παράδειγμα οι παγκοσμίου φήμης μπασκετμπολίστες Γιάννης Αντετοκούνμπο με 33,02 εκατοστά, ή ο Michael Jordan με 28,90 εκ.;
    Giannis Antetokounmpo
    Rachel Nichols – Giannis Antetokounmpo
    Αποτελεί, λοιπόν, αναπάντητο ερώτημα πως και γιατί συγκεντρώθηκαν μόνο δεξιά χέρια και μόνο ιδιαίτερα μεγαλόσωμων ψηλών ανθρώπων. Ίσως η απάντηση είναι βαθύτερη από αυτήν που μέχρι στιγμή κυριαρχεί.
    Ο αυστριακός αρχαιολόγος Manfred Bietak, ο οποίος διευθύνει τις ανασκαφές στην αρχαία πόλη Avaris, δήλωσε στο περιοδικό Egyptian Archaeology ότι τα κομμένα χέρια εμφανίζονται ως τα πρώτα στοιχεία που υποστηρίζουν ιστορίες από τα αρχαία αιγυπτιακά γραπτά και την αιγυπτιακή τέχνη για στρατιώτες που κόβουν τα δεξιά χέρια διεκδικώντας χρυσό. Το κόψιμο του χεριού ήταν ένα συμβολικό μέσο για την εξάλειψη της δύναμης του εχθρού.
    Μεγάλου μεγέθους δεξιά χέρια 3600 χρονών στην Αίγυπτο
    Σε δύο από τα κοιλώματα, ανακαλύφθηκαν 14 δεξιά χέρια, ενώ δύο άλλα κοιλώματα βρέθηκαν δύο δεξιά χέρια όπου το ένα κρατούσε το άλλο. Δεν είναι γνωστό σε ποιον ανήκαν αυτά τα χέρια. Θα μπορούσαν να ήταν από Αιγύπτιους ή από ανθρώπους στο Levant.
    Δύο από τα κοιλώματα -που περιέχουν από ένα χέρι το καθένα- βρίσκονται μπροστά σε μια αίθουσα θρόνου που χτίστηκε σε ένα μέρος της Αιγύπτου που κάποτε ήταν ελεγχόμενο από έναν εισβολέα που θεωρείται ότι είχε έρθει από τη Χαναάν. Τα υπόλοιπα, πιθανότατα θάφτηκαν κάποια άλλη στιγμή αργότερα και βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους του παλατιού.
    Μεγάλου μεγέθους δεξιά χέρια 3600 χρονών στην Αίγυπτο
    Η αρχαιολογική αποστολή στο Tell el-Daba διεξάγεται από το Austrian Archaeological Institute και την Austrian Academy of Sciences.
    Εδω, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ανασκαφή Tell el-Daba Excavation Report σε pdf.
    Δείτε και το σχετικό video:
    Pits full of GIANT severed hands found in Egypt
    Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

    diadrastika.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ