Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ολική επαναφορά των αρχαίων βιορομπότ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ

Όταν μιλάμε για τεχνολογία, το μυαλό μας δεν πρέπει να πηγαίνει μόνο σε ηλεκτρονικά και σε μηχανήματα.


Η τεχνολογία περιλαμβάνει και την γενετική μηχανική, όπου όλα είναι φτιαγμένα από κύτταρα και οι μηχανές αντί για πιστόνια έχουν μυς, αντί για λαμαρίνες και πλαστικά καλύμματα έχουν δέρμα και αντί για ηλεκτρονικούς εγκεφάλους έχουν ζωντανό εγκεφαλικό ιστό.
Με την γενετική βιοδυναμική δημιουργήθηκαν κάποτε οι «ύβρεις» (υβρίδια) απέναντι στον Θεό. Χίμαιρες, ερπετόμορφοι, λεοντόμορφοι, πτηνόμορφοι δεν αποτελούσαν δεισιδαιμονίες των λαών παλιά αλλά δημιουργήθηκαν και υπάρχουν.
Η γενετική μηχανική λοιπόν, η οποία κάποτε δημιούργησε τους «αρχαίους θεούς» επανέρχεται δριμύτερη.
Το γνωστό κολοβακτηρίδιο E.coli γίνεται ολοένα πιο διάσημο, καθώς, όπως ανακοίνωσαν Αμερικανοί βιολόγοι, είναι πλέον ο μικροοργανισμός που το γονιδίωμά του έχει υποστεί την μεγαλύτερη γενετική τροποποίηση, έτσι ώστε να γίνει συνθετικό, δηλαδή ένα ανθρώπινο δημιούργημα.
 Το γενετικά τροποποιημένο E.coli αποτελεί τον οργανισμό στη Γη με τον πιο εκτεταμένο αναπρογραμματισμό του γενετικού κώδικά του, που αφορά το 3,5% των συνολικών ζευγών βάσεων του DNA του. Η «δουλειά» είναι ακόμη μισοτελειωμένη και ο τελικός στόχος -που θα αποτελεί το μεγαλύτερο επίτευγμα της γενετικής μηχανικής, μέχρι το επόμενο- είναι να δημιουργηθεί ένας οργανισμός που θα ζει με έναν τελείως διαφορετικό γενετικό κώδικα από αυτόν που του χάρισε η φύση.
Εν ολίγοις θα δημιουργούνται πλάσματα, βιορομπότ, ανθρώποειδή και υβρίδια (πχ ανθρώπων ζώων όπως παλιά).
 Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον πιο διάσημο -και αμφιλεγόμενο- συνθετικό βιολόγο του κόσμου, τον Τζορτζ Τσερτς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν την σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", δήλωσαν ότι η αντικατάσταση τμημάτων του φυσικού DNA με νέα συνθετικά τμήματα μπορεί να προσδώσει στους οργανισμούς νέες επιθυμητές ιδιότητες, όπως η αντίσταση στην μόλυνση από ιούς.
Πράγματι η παρέμβαση στο DNA μπορεί να γίνει για καλό ή για κακό σκοπό. Μαζί με το τυρί, υπάρχει πάντα όμως η φάκα καθώς μιλάμε για τον κόσμο του απατεώνα Γιαχβέ ή Αλλάχ ή Σαμαέλ.
Η όλη προσπάθεια εγγράφεται στο πλαίσιο της φιλόδοξης πρωτοβουλίας Human Genome Project-Write, στόχος της οποίας είναι -μετά την ανάγνωση του γονιδιώματος- η σύνθεσή του εκ του μηδενός, η δημιουργία δηλαδή νέων πλασμάτων.
Όπως μεταδίδεται, προκειμένου να παράγουν τις πρωτεΐνες, τα κύτταρα «διαβάζουν» τα τέσσερα ‘γράμματα' του γενετικού αλφαβήτου (τις αζωτούχες βάσεις ή νουκλεοτίδια A, G, C, T) ανά ομάδες των τριών γραμμάτων, που λέγονται κωδικόνια και είναι 64 συνολικά. Οι «τριπλέτες» αυτές των κωδικονίων (ουσιαστικά τα γονίδια) κωδικοποιούν τα αμινοξέα, από τα οποία παράγονται οι πολυάριθμες πρωτεΐνες.
Οι ερευνητές αντικατέστησαν επτά από 64 κωδικόνια του E.coli με άλλα, τα οποία παράγουν τα ίδια συστατικά, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των κωδικονίων σε 57. Τα επτά κωδικόνια που αφαιρέθηκαν, προορίζονται πλέον να παράγουν διαφορετικά αμινοξέα, πέρα από τα 20 της φύσης.
Όπως λένε, η δημιουργία των τεχνητών αμινοξέων θα επιτρέψει στην συνέχεια τη δημιουργία «αφύσικων» πρωτεϊνών, με άλλα λόγια «αφύσικης» ζωής. 
Η ταχύτητα τροποποίησης και σύνθεσης του DNA έχει σημειώσει εντυπωσιακές προόδους τα τελευταία χρόνια - κάτι που άλλους ενθουσιάζει και άλλους ανησυχεί.
Οι συνεργάτες του Τσερτς σκοπεύουν να συγκολλήσουν τα συνθετικά τμήματα του DNA του E.coli σε ένα συνεχές και ολοκληρωμένο γονιδίωμα και να αποδείξουν ότι αυτός ο επαναπρογραμματισμένος μικροοργανισμός έχει κανονική ζωή.
Μετά τους μικροοργανισμούς, σειρά θα πάρουν τα ζώα (π.χ. της κτηνοτροφίας) που θα αποκτήσουν εν μέρει συνθετικό DNA.
Ωστόσο, ο απώτατος σκοπός είναι η δημιουργία ανθρώπου-βιορομπότ, ο οποίος δεν θα διαθέτει τον γενετικό κώδικα της φύσης αλλά του εργαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.