• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

    Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ HOTSPOT ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ…

    Νέοι χώροι για πρόσφυγες σε Θεσσαλία και Ηπειρο
    Με τις αφίξεις από την Τουρκία στα νησιά να διπλασιάζονται ξανά και το λιμάνι του Πειραιά να ξεχειλίζει από πρόσφυγες και μετανάστες, η κυβέρνηση καλείται να βρει λύση, καθώς πλησιάζει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και πολλοί θα θελήσουν να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκά.

    Στον Πειραιά συγκεντρώθηκαν χθες περίπου 3.500 άνθρωποι, δηλαδή σχεδόν διπλάσιοι από προχθές (1.844) σύμφωνα με την καταγραφή του Συντονιστικού της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, οι νέες αφίξεις από την Τουρκία στα νησιά έφθασαν χθες τις 1.437, δηλαδή διπλάσιες από τις προχθεσινές (723). Η αύξηση των αφίξεων στα νησιά ερμηνεύεται ως «υπερκινητοποίηση» των κυκλωμάτων της διακίνησης να στείλουν όσο γίνεται περισσότερο κόσμο στην Ελλάδα εν όψει των συμφωνιών που συζητά η Τουρκία με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Το πρόβλημα όμως είναι ότι όλος αυτός ο κόσμος θα επιδιώξει να βρεθεί το συντομότερο στον Πειραιά και εκεί θα εγκλωβισθεί και πάλι με δεδομένο ότι τα βόρεια σύνορα παραμένουν για τέταρτη μέρα κλειστά. Προκειμένου, λοιπόν, να αποφευχθούν προβλήματα στη διακίνηση των επιβατών του τριημέρου, γίνεται προσπάθεια να οργανωθούν κινήσεις ώστε:
    -Να φύγουν σήμερα κιόλας από το λιμάνι τουλάχιστον 1.000 άτομα. Οι δομές φιλοξενίας στην Αττική δεν μπορούν να τους υποδεχθούν, καθώς παραμένουν σχεδόν γεμάτες, όπως ισχύει και με τις υφιστάμενες στη Βόρεια Ελλάδα.

    hellasforce.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ