Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΔΥΣΤΥΧΩΣ…ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ….Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ……

Προσφυγικοί οικισμοί θα γίνουν οι παιδικές κατασκηνώσεις αποφάσισε η κυβέρνηση – 40 πόλεις & κωμοπόλεις θα κτιστούν σε όλη την Ελλάδα

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤ. ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «ΕΤΣΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΟΙ ΕΔ»!

Η κυβέρνηση ζητά να παραχωρηθούν οι παιδικές κατασκηνώσεις προκειμένου να μετατραπούν σε προσφυγικούς οικισμούς για να φιλοξενηθούν σε αυτές πρόσφυγες και λαθρομετανάστες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναζητά συνολικά 40 χώρους για να κτιστούν ισάριθμες πόλεις και κωμοπόλεις!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με επιστολή κάνει έκκληση στα φιλάνθρωπα συναισθήματα και στην ευαισθησία και αλληλεγγύη των τραπεζών μπροστά στο δράμα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στην πατρίδα μας.
Όπως αναφέρει, αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και παράλληλα την αντιευρωπαϊκή στάση κάποιων χωρών (που αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες και κλείνουν τα σύνορά τους).
Ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνει τις επείγουσες ανάγκες στέγασης και σίτισης των προσφύγων και ζητά από το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών τη θετική της εισήγηση προκειμένου να τεθούν άμεσα στη διάθεση της κυβέρνησης οι κατασκηνώσεις για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων.
Η κυβέρνηση φαίνεται πως με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει ακόμα οργανωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, μετά το κλείσιμο των συνόρων και όσο αυξάνεται διαρκώς ο πληθυσμός των προσφύγων.
Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα σήμερα και από την σοκαριστική παραδοχή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλα πως το προσφγυγικό δεν είναι ένα πρόβλημα που θα επιλυθεί σε λίγους μήνες.
Δήλωσε χαρακτηριστικά πως το προσφυγικό είναι ένα θέμα που οι Έλληνες θα πρέπει να μάθουν να ζουν με αυτό για τα επόμενα δύο-τρία χρόνια.
Και με δεδομένο πως τα σύνορα είναι κλειστά στην Ειδομένη όπου έχουν εγκλωβιστεί περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγε, η κυβέρνηση βρίσκεται σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να βρει χώρους φιλοξενίας.
Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ζήτησε σήμερα επίσημα από τους δήμους όλης της χώρας να υποδείξουν στην κυβέρνηση χώρους προσωρινής φιλοξενίας, αλλά και χώρους όπου οι πρόσφυγες θα παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ζητά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να του υποδείξουν οι δήμοι όλης της χώρας.
Το αίτημα εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας σε σημερινή έκτακτη σύσκεψη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, όπου ήταν παρών.
Όπως είπε ο κ. Μουζάλας σε δηλώσεις του, «κατά την άποψή μου το σύνορο στην Ειδομένη θα πρέπει να το θεωρούμε κλειστό. Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε το αντίθετο και προετοιμαζόμαστε για τις συνέπειες αυτής της πράξης».
Όσο η Ειδομένη παραμένει κλειστή «και μέχρι να λειτουργήσει η μετεγκατάσταση και η επανεγκατάσταση, για κάποιο χρονικό διάστημα αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν στη χώρα μας και κάποιοι από αυτούς θα πρέπει να τύχουν φιλοξενίας που αντιστοιχεί στο νομικό καθεστώς τους», συνέχισε.
Αυτή τη στιγμή το υπουργείο υλοποιεί σχέδιο «για πρόχειρη φιλοξενία, αμέσως μετά όμως, αφού μαζευτούν από τους δρόμους, θα υπάρξει μέριμνα για την καλύτερη φιλοξενία αυτών που νομικά τη δικαιούνται», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός.
Πάντως ιδιαιτέρα στοργικός και με ζεστά λόγια προς τους πρόσφυγές και τους λαθρομετανάστες εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια επισκέψεως του στην Θάσο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι διαψεύστηκαν οι φωνές των ακροδεξιών σε Ελλάδα και Ευρώπη που ήθελαν οι πρόσφυγες να επιδίδονται σε πλιάτσικο στη χώρα μας, ενώ τόνισε πως «έτσι πολεμούν οι ΕΔ σε καιρό ειρήνης κτίζοντας καταυλισμούς για μουσουλμάνους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες».Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έχει πάρει «πάνω του» ολόκληρο το προσφυγικό, κτίζει σε ολόκληρη την Ελλάδα πόλεις και κωμοπόλεις σε πρόσφυγες και λάθρο και στηρίζει την πολιτική του ανέλιξη στην επιτυχία του εγχειρήματος.
frappetime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.