Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Μιάμιση ώρα με τον Τσίπρα η Αντζελίνα Τζολί - Τι γράφει σε μήνυμά της [εικόνες]

Μιάμιση ώρα κράτησε το τετ-α-τετ της διάσημης σταρ Αντζελίνα Τζολί και του Ελληνα πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό.
Η σταρ επιβιβάστηκε στις 18:00 στο αυτοκίνητό της με κατεύθυνση το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προκειμένου να επισκεφθεί τα Δαβιατά και την Ειδομένη, όπου θα συναντηθεί με πρόσφυγες και μετανάστες και θα δει από κοντά την κατάσταση.
Τι είπε ο πρωθυπουργός στην Τζολί
Ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος την Α. Τζολί στο Μέγαρο Μαξίμου αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίση και υπογράμμισε την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ειδικά στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.
«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη ειδικά στα βόρεια σύνορα. Γνωρίζω ότι επισκεφθήκατε τα κέντρα υποδοχής στον Πειραιά. Η κατάσταση εκεί είναι καλύτερη. Έχουμε 30.000 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στην ελληνική ενδοχώρα λόγω ενεργειών χωρών της βαλκανικής οδού», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.
Θερμή υποδοχή στο Μαξίμου
Στις 5 ακριβώς η Αντζελίνα Τζολί ανέβηκε τα σκαλιά και πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Οπως είχε γράψει από το πρωί αποκλειστικά το iefimerida.gr η διάσημη ηθοποιός πριν αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη και την Ειδομένη είχε ζητήσει να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.
Το αίτημά της έγινε δεκτό από το Μέγαρο Μαξίμου.
Η κυβέρνηση βλέπει με καλό μάτι την επίσκεψη της χολιγουντιανής σταρ, και προσδοκά να δώσει διεθνή διάσταση στο προσφυγικό που πλήττει ανεπανόρθωτα την Ελλάδα.
Την διάσημη σταρ υποδέχτηκε στην εξώπορτα του Μαξίμου ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος, εμφανώς τρακαρισμένος μπροστά στην διεθνή σταρ.
Η Τζολί κατέβηκε από ένα μαύρο βαν Μερσεντές, με μαύρα ρούχα και τα μαλλιά στους ώμους, έκανε χειραψία με τον κ. Τζανακόπουλο, γύρισε προς τους δημοσιογράφους και χαιρέτισε, πριν μπει στο πρωθυπουργικό μέγαρο.
Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Αντζελίνα Τζολί
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την επίσκεψη της ηθοποιού στην χώρα, υπογραμμίζοντας την σημασία της παρουσίας της δεδομένης της κατάστασης.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, εξαιτίας των ενεργειών ορισμένων κρατών-μελών της ΕΕ, σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα.
Το μήνυμα της Αντζελίνα Τζολί
«Βρίσκομαι εδώ ώστε να ενισχύσω τις προσπάθειες της Ύπατης Αρμοστείας και της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να επισπευσθεί η επείγουσα αντιμετώπιση της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κατάστασης», αναφέρει σε μήνυμά της η πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ, που βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, αυτή την ώρα.
«Αναμένω με ενδιαφέρον να συναντήσω τις αρχές, τους εταίρους και τους εθελοντές που εργάζονται στο πεδίο προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες και να διασφαλιστεί η προστασία των ευάλωτων ανθρώπων», υπογραμμίζει σε δελτίο Τύπου η διάσημη ηθοποιός, ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας.
Η Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται σήμερα την Ελλάδα εκ μέρους του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίππο Γκράντι. Η κ. Τζολί βρέθηκε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα, όπου συνομίλησε με πρόσφυγες και άκουσε τις ιστορίες τους.
Το πρόγραμμα της Τζολί στην Ελλάδα
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η ειδική απεσταλμένη θα επαναλάβει τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας προς την Ελλάδα όσον αφορά την προσπάθεια να ενισχυθούν οι διαδικασίες καταγραφής και ασύλου, να γίνονται σεβαστά τα θεμελιώδη διεθνή πρότυπα προστασίας και προσφυγικού δικαίου και να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της ΕΕ σχετικά με τη μετεγκατάσταση. Επίσης, όπως σημειώνεται, η κ. Τζολί «θα εκφράσει την εκτίμησή της για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει η Ελλάδα στους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο οι οποίοι έχουν φθάσει στις ακτές των νησιών της έπειτα από επικίνδυνα, δύσκολα, και ορισμένες φορές, μοιραία ταξίδια».
Η ειδική απεσταλμένη πρόκειται επίσης να συμμετάσχει στη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάρτιο στη Γενεύη με θέμα τις νόμιμες οδούς που μπορούν να έχουν οι Σύροι πρόσφυγες, όπως η επανεγκατάσταση, τα προγράμματα υποδοχής για ανθρωπιστικούς λόγους, οι ιδιωτικές χορηγίες, η οικογενειακή επανένωση, οι υποτροφίες για σπουδές και τα προγράμματα εργασιακής κινητικότητας.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.