Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

“ΠΝΙΓΗΚΕ” ΣΤΟ ΑΙΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ-ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΜΕ 34 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 125 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ-”ΜΑΥΡΟ” ΣΤΑ ΜΜΕ ΕΠΕΒΑΛΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ(ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Η Άγκυρα συνεχίζει να “πνίγεται” στο αίμα! Μέσα σε έξι μήνες, σημειώθηκε σήμερα τρίτη τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας. 
Στους 34 νεκρούς έχει ανέβει ο τραγικός απολογισμός, ενώ οι τραυματίες είναι στους 125, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλά ανακοίνωσε από την πλευρά του σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο και ότι το όνομα της οργάνωσης που είναι υπεύθυνη γι΄αυτήν θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα.
«Πιστεύω ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί μέχρι αύριο και ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν», είπε.
Η έκρηξη συνέβη γύρω στις 18.30, σε περιοχή με εμπορικά καταστήματα, στην περιοχή Κιζιλάι, όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε σταθμό λεωφορείων.
To σημείο της έκρηξης ήταν κοντά στο πάρκο Γκουβέν που αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο, ανάμεσα σε μετρό και λεωφορεία, ενώ στην περιοχή βρίσκονται πολλά κυβερνητικά κτίρια. Επίσης, υπάρχουν πολλά εμπορικά καταστήματα και ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο.
Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογκλου, σε ανακοίνωσή του σημείωσε ότι τουλάχιστον ένας ή δύο από τους νεκρούς είναι δράστες της επίθεσης


Όπως μεταδίδει το Reuters, Τούρκοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας κατηγορούν το PKK ή σχετιζόμενη με αυτό οργάνωση ως υπαίτιους για την επίθεση. Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP καταδίκασε την επίθεση και τονίζει με ανακοίνωσή του ότι συμπαραστέκεται στους πολίτες για το “βαθύ πόνο που αισθάνονται”.
Πολλά οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες και όπως αναφέρουν τα διεθνή δίκτυα η έκρηξη προήλθε από αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, το οποίο βρισκόταν δίπλα σε λεωφορείο, σε πολυσύχναστο πάρκο της περιοχής. Αυτό ανακοίνωσε και το γραφείο του κυβερνήτη της τουρκικής πρωτεύουσας: “Η έκρηξη προκλήθηκε από ανατίναξη αυτοκινήτου φορτωμένου με εκρηκτικά κοντά στην πλατεία του Κιζιλάι”.

«Μαύρο» σε Facebook και Twitter μετά το αιματοκύλισμα στην Άγκυρα

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε απόψε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας, με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπουργών και αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk , ενδεικτικό για τη σφοδρότητα της έκρηξης είναι το γεγονός ότι 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ οι υπόλοιποι υπέκυψαν κατά τη μεταφορά τους ή στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από κούρδο μαχητή του PKK ή συνδεόμενης με αυτόν οργάνωσης, δήλωσε αξιωματούχος των τουκρικών υπηρεσιών ασφαλείας.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ στην Άγκυρα: Εικόνες λίγη ώρα μετά την αιματηρή επίθεση(φωτο)

Οχήματα έχουν παραδοθεί στις φλόγες
Πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες από την έκρηξη στο κέντρο της Άγκυρας.Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μεταδίδει ότι υπάρχουν «πολλοί νεκροί» από την έκρηξη στην Άγκυρα.
Πρόκειται για την τρίτη επίθεση που σημειώνεται στην Τουρκία από τον Οκτώβριο του 2015.
Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στις 11 Μαρτίου οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τις συγκεκριμένες περιοχές, υπό το φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων.
ankara_ekrixi_us_proeidopoiisi

Λίγες ώρες μετά από αυτή τη δήλωση του Ρώσου ΥΠΕΞ… «Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε συριακό έδαφος…»… είχαμε την επίθεση στην Άγκυρα… Δεν λέμε ότι έγινε επίτηδες… αλλά έναν αποπροσανατολισμό πέτυχε…
Ankara Kızılay explosion occurred.  The explosion of the city's busiest area ...

Ankara Kızılay explosion 13 .03.2016
Ankara Kızılay'da patlama 13 .03.2016
«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις ενισχύουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας», λέει ο Ερντογάν
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μετά τη βομβιστική επίθεση ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις ενισχύουν την αποφασιστικότητα της χώρας του κατά της τρομοκρατίας.
«Το τουρκικό κράτος δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο δικαίωμά του να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τους πολίτες του», πρόσθεσε.
«Τρομοκρατικές οργανώσεις που χάνουν τη μάχη απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας βάζουν ως στόχο αθώους πολίτες», είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι κατά το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων εξαιτίας της αστάθειας που επικρατεί στην περιοχή.
Καταδικάζει την επίθεση το ελληνικό ΥΠΕΞ
Αποτροπιασμό εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην Άγκυρα.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατία, από όπου και αν προέρχεται, και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό, στους πολίτες της τουρκικής πρωτεύουσας, καθώς τα θερμά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της ελληνικής Κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.