• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

    Παγκόσμιος Ιατρικός Συναγερμός! Σκουλήκια εισβάλουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο...


    Ιατρική ανακάλυψη "έφερε στο φως" σκουλήκια τα οποία μπορούν να εισβάλουν στο ανθρώπινο σώμα κι έπειτα να μετακινηθούν δίχως περιορισμό στους ιστούς, στα μάτια και στον εγκέφαλο! Οι ειδικοί μάλιστα γνωρίζουν πολύ λίγα για αυτά τα μυστηριώδη όντα, καθώς μπορούν να ελιχθούν με ευκολία καταλαμβάνοντας τον ξενιστή τους.
    Η Δρ Ευφροσύνη Γκρανιά-Κλώτσα σχολιάζει πως το παράσιτο μπορεί με ευκολία να ελιχθεί απ' άκρη σ' άκρη του εγκεφάλου, αν και μόνο λίγα πράγματα μπορούν να κινηθούν εντός του!
    Ένα είδος σκουληκιού κατάφερε να εισβάλει στον εγκέφαλο ενός Κινέζου ασθενή, προκαλώντας του επιληπτικές κρίσεις και αδυναμία στα κάτω άκρα, μεταξύ άλλων. Το σκουλήκι ονομάζεται Spirometra erinaceieuropaei και η διάγνωση φανέρωσε σπαργάνωση.
    Μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη λοίμωξη δε μπορεί να αντιμετωπιστεί με κάποια από τις διαθέσιμες φαρμακευτικές αγωγές, για αυτό εφιστάται απόλυτη προσοχή! Η μόνη λύση είναι το χειρουργείο, κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο για τον εγκέφαλο.
    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί από το 1953 μέχρι πρότινος ήταν μόνο 300.
    Μεγάλη επιτυχία θεωρείται η καταγραφή του της ακριβής αλληλουχία του γονιδιώματος του σκουληκιού από ερευνητές βρετανικού ιδρύματος. Παράλληλα ανακάλυψαν πως ο κύκλος ζωής τους είναι πολύπλοκος, γεγονός που δυσκολεύει την ανακάλυψη κάποιας αγωγής.
    Το ενήλικο σκουλήκι μπορεί να εντοπιστεί μόνο σε εντόσθια γάτας και σκύλου. Τα ζώα όμως απορρίπτουν τα αυγά μέσω των περιττωμάτων κι έτσι τα αυγά μολύνουν τον νέρο. Πρώτα οι προνύμφες εισβάλλουν σε βατράχια φίδια ή μαλακά όστρακα και στη συνέχεια μολύνουν τα υπόλοιπα ζώα, ώσπου η αλυσίδα φθάνει στον άνθρωπο.
    Σύμφωνα με την κυρία Γκρανιά-Κλώτσα, ο Κινέζος μολύνθηκε όταν ήπιε κατά λάθος νερό από μολυσμένη λίμνη. 
    Οι προνύμφες προκαλούν ιδιαίτερες σωματικές βλάβες στον ξενιστή, κι είναι υπεύθυνες για πολλούς πρόωρους θανάτους.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ