• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

    π. Χριστόδουλος + Αρχιμανδρίτης: 'Ακουσα τις....."παπαριές" του....ΠΑΠΑ ! ! !

    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΝ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΚΥΡΙΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΝ


    Σεβασμιώτατε, ευλογείτε.


    Την Κυριακή (17-1-2016) πήγα σε μια εκκλησία της Μητροπόλεώς σας (Αγ Δημητρίου) στην θεία λειτουργία και μου συνέβησαν τα ακόλουθα.

    Οταν ο ιερέας ευλογούσε το αντίδωρο στο....."εξαιρέτως", δεν μου έδινε αντίδωρο ως είθισται να δίνεται σε ιερείς.

    Τον πλησίασα τότε  και του είπα με σιγανή φωνή "με ξέχασες"(?) δυό τρείς φορές!
    Τελικά μετά από δυό τρείς ερωτήσεις που του έκανα, "έδεήθη" να μου δώσει αντίδωρο και κατόπιν μου "δικαιολογήθηκε" ότι δεν μου έδινε διότι νόμιζε ότι θα...Κοινωνήσω...!!!!
    (Με λίγα λόγια άκουσα τις....."παπαριές" του....ΠΑΠΑ)...!!!!!
    Κατόπιν, όταν ήρθε η ώρα να Κοινωνήσουμε οι ιερείς μπροστά στην Αγία Τράπεζα, φόρεσα το  πετραχείλι μου για να πάω να Κοινωνήσω και εγώ κατά την τάξιν ως κληρικός!!!
    Με πλησίασε τότε ένα άλλο ευτραφές παπαδάριον που συλλειτουργούσε και ως άλλο κυνάριον (της μητροπόλεως ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ) που γαυγίζει, μου είπε ότι: "εκ της ιεράς Μητροπόλεως" δεν έχω "ευλογία" να Κοινωνήσω σαν κληρικός, παρά ΜΟΝΟΝ έξω σαν λαικός!!!
    Του είπα τότε να μου παρουσιάσει έγγραφο της ιεράς Μητροπόλεως για να διαβάσω εάν αυτό που μου λέγει είναι του "λόγου το αληθές"!!!
    Παράλληλα έβγαλα και εγώ από τον χαρτοφύλακα μου έναν φάκελο, με αποστολέα την αρχιγραμματεία της Ιεράς συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του έδειξα ένα έγγραφο της αρχιγραμματείας, που μέ προσφωνεί ιερατικώς ως Πανοσιολογιώτατον Αρχιμανδρίτην, αποδεχόμενη την ιερατικήν μου ιδιότητα!!!!!!!

    π. Χριστόδουλος+ Αρχιμανδρίτης
    Αρχισε τότε  αυτό το "αμούστακο" παπαδάριον να μου εκτοξεύει τα....."σάλια"  του και να μου λέγει τις...."παπαριές" του, ότι τάχα δεν είναι υπογεγραμμένο αυτό το έγγραφο από τον  αρχιγραμματέα, γι αυτό δεν το αποδέχεται ως...."έγκυρο"!!!
    (Λές και εγώ έφταιγα που ο αρχιγραμματέας είχε στο κάτω "κεφαλάκι" του το.....μυαλό του εκείνη την ώρα και δέν "εδεήθη" να υπογράψει το έγγραφο που μου έστειλε)
    Εγώ Κοινώνησα κανονικά με πετραχείλι σαν Αρχιμανδρίτης και μετά το παπαδάριον ο οποίος μου συστήνετο ως προιστάμενος του ιερού ναού, μου ζήτησε να φωτοτυπήσει το έγγραφο από την αρχιγραμματεία της Ιεράς συνόδου (όπερ και εγένετο)!!!

    Του ζήτησα τότε και εγώ να μου δώσει έγγραφο από την Μητρόπολή του που να γράφει ρητά ότι μου απαγορεύεται να Κοινωνώ σαν Αρχιμανδρίτης και μου είπε ότι το έγγραφο αυτό που ζητώ ειναι σε κάποιο...ΑΡΧΕΙΟ...!!!! ( Με λίγα λόγια μου έλεγε...αρχει(δ)ομ@@@κίες)
    Με παρέπεμψε τότε σε ένα βιβλίο, να διαβάσω κάτι σαν..."πρακτικά" κάποιων απροσδιόριστων "αποφάσεων", ενώ εγώ του είπα ότι: "αν τυχόν είχα παραβατική συμπεριφορά μέσα στον ιερό ναό που Κοινώνησα, να με παραπέμψει σε Εκκλησιαστικό δικαστήριο!!!
    Αυτά και άλλα πολλά μου κάνει κατ εξακολούθηση το διαπλεκόμενο με τους πολιτικούς Ιερατείο, που αν θελήσει να αναμετρηθούμε στην αρένα κάποιου Εκκλησιαστικού ( και όχι μόνο) δικαστηρίου, εκεί θα τους "παίξω" όλους.......κομπολόι, όπως έπαιξα και τον μακαριστό Γέροντα και καθηγούμενον της Ιεράς μονής Οσίου Γρηγορίου π. Γεώργιο Καψάνη, ο οποίος δεν μέτρησε σωστά το......"μπόι" μου και με προκάλεσε να αναμετρηθούμε επάνω στην.....σκακιέρα της ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑΣ του!!!!!
    ....Και ΕΚΕΙ, πήρε από εμένα τον...."ασύνετον",  το.....ΜΑΘΗΜΑ του!!!!
    Το "ΜΑΘΗΜΑ" που του.....άξιζε!!!!!

    π. Χριστόδουλος
    + Αρχιμανδρίτης

    ΥΓ  Ζητώ συγνώμη αν μιλώ με...αθυροστομία, αλλά μιλώ και γράφω στην...."γλώσσα" σας, για να με......καταλάβετε...!!!
    ksipnistere.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ