Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Πώς θα ψήφιζαν οι πολίτες σε μια Δημοκρατία

Τι μορφή θα είχε μια ψηφοφορία σε μια Δημοκρατία; Υπάρχει αντίστοιχη εμπειρία στη σύγχρονη εποχή; Η απάντηση είναι δυστυχώς αρνητική για τη χώρα μας. Ωστόσο η ιστορία της Ελλάδας δίνει τα ισχυρότερα παραδείγματα δημοκρατικής συμμετοχής ικανά να εμπνεύσουν τους πολίτες όλου του κόσμου.

Σε πόσο χρόνο επανέρχεται ο οργανισμός από το τελευταίο τσιγάρο;

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, κάθε χρόνο στην Ευρώπη 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από το κάπνισμα, ενώ το προσδόκιμο ζωής των καπνιστών μειώνεται από 5 έως 8 χρόνια.Ακόμα και μετά τη διακοπή του καπνίσματος, ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται κάποιο χρόνο για να επανέλθει…

Αυτόν τον άνθρωπο έπρεπε να τον γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες... δεν τον ξέρει όμως σχεδόν κανείς!!!

Ας κοιτάξουμε αυτή την φωτογραφία. Ας δούμε αυτό το πρόσωπο. Είναι ένας άνθρωπος που αντίστοιχό του δεν υπάρχει στην παγκόσμια ιστορία. Το όνομά του Έιζα Τζένιγκζ.

Το τσιπάρισμα προ των πυλών – Δείτε τη διαφήμιση στο αεροδρόμιο και να προετοιμάζεστε, ο χρόνος λιγοστεύει

Την παρακάτω φωτογραφία την τράβηξε φίλος των Κατοχικών Νέων πριν από λίγες μέρες σε ταξίδι που έκανε στην Αμερική.


Όχι το 666 στο περιπολικό δεν είναι φωτοσοπ !

Μου ήρθε ένα μήνυμα από φιλο αναγνώστη που μου έδινε μια χτεσινή είδηση με σκοπό να κοιτάξω και να απαντήσω αν στην φώτο αυτό που υπάρχει είναι αληθινό η όχι !


Πολιτική ανασκόπηση 2015: Πώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετέτρεψε την ελπίδα, σε προδοσία...

Τα πολιτικά δρώμενα στην Ελλάδα τη χρονιά που φεύγει - Από την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, στο δημοψήφισμα και... τελικά στο τρίτο Μνημόνιο - Πώς η προσμονή για ένα καλύτερο αύριο, εξελίχθηκε σε προδοσία και αγανάκτηση.

2015 : Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ {ΒΙΝΤΕΟ}

Ο Διάβολος έπαιξε στην κυριολεξία "στοίχημα" και είπε οτι μπορεί να πάρει τρεις αποστασίες από το έθνος που ο Χριστός είπε οτι: 
Ματθ. 21,43: διὰ τοῦτο λέγω ὑμῖν ὅτι ἀρθήσεται ἀφ᾿ ὑμῶν (Απ τους Εβραίους) ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ καὶ δοθήσεται ἔθνει (Ένα έθνος , οι ΕΛΛΗΝΕΣ) ποιοῦντι τοὺς καρποὺς αὐτῆς·

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Νικαράγουα

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των ακτών της Νικαράγουας. Σύμφωνα με το

Οι καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς

Οι πρόσφυγες, οι φρικαλεότητες των τζιχαντιστών, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, η έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η Ελλάδα των capital controls και του δημοψηφίσματος, η ατμοσφαιρική ρύπανση και άλλα συγκλονιστικά γεγονότα απασχόλησαν την επικαιρότητα το 2015.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ… Δεν Θέλαν Την ΔΡΑΧΜΗ Για να Μας Πάνε στην ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ

ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ!!!
Ποιός ὁ σκοπός τους; Μᾶς τὸν λέει ἡ Ἀποκάλυψη τοῦ Ἰωάννου πρὶν 2.000 χρόνια, κεφ. 13, στ. 17)
«…ἵνα μὴ τις δύναται ἀγοράσαι ἤ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου
ἤ τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου….»

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ… Γιατί ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος Προβάλλει στον Ορίζοντα

Του Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς
Το φάσμα του πυρηνικού Αρμαγεδδώνα να σκιάζει βαρύτερα στον νέο χρόνο επισημαίνει στο παρόν άρθρο του ο οξυδερκής και πολύπειρος ενδοσκόπος των εγκεφάλων της Ουάσιγκτον Δρ. Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς -οικονομολόγος, καθηγητής, συγγραφέας, πρώην υπουργός και αρχισυντάκτης της Εφημερίδας του Χρηματιστηρίου. Μπορεί- γράφει- να αποφευχθεί μόνο εάν ένα νέος ανεξάρτητος ηγέτης μιας μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας εγκαταλείψει το

Στο Βόρειο Πόλο κάνουν... καλοκαίρι! - Υψηλές θερμοκρασίες μέσα στο χειμώνα

Ο καιρός τρελάθηκε κυριολεκτικά, και η καλύτερη απόδειξη είναι ότι η μεγάλη καταιγίδα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο βόρειο ημισφαίριο (κυρίως ΗΠΑ και νησιά της Βρετανίας) έχει επηρεάσει την θερμοκρασία που επικρατεί στον Βόρειο Πόλο. 

11 ψυχολογικά τρικ που εφαρμόζουν τα εστιατόρια για να ξοδεύετε περισσότερα χρήματα!

Μη σας φαίνεται περίεργο που βγαίνετε για να φάτε κάτι πρόχειρο και καταλήγετε να δίνετε μία περιουσία, χωρίς να καταλαβαίνετε πώς την πατήσατε.   Πίσω από τους καταλόγους των εστιατορίων υπάρχει ολόκληρη μελέτη από ψυχολόγους και συμβούλους, που έχουν σκεφτεί πολύ προσεκτικά πως θα διαμορφωθεί το μενού ώστε να είναι πιο θελκτικό στον καταναλωτή.   


Συγκλονιστικό: Ξύπνησε από κώμα 7 ημερών - Δηλώνει πως υπάρχει ζωή μετά το θάνατο

Σε μια συγκλονιστική μαρτυρία σε εκπομπή του ABC Channel ο καθηγητής Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Εμπεν Αλεξάντερ περιέγραψε όλα όσα είδε κατά τη διάρκεια των επτά ημερών που ήταν σε κώμα, ενώ υποστηρίζει ότι υπάρχει ζωή μετά το θάνατο.

Η γυναίκα που νιώθει ότι καίγεται ζωντανή…

Η Samara Rose Ingraffia πάσχει από ερυθρομελαλγία, ένα σύνδρομο, το οποίο...
αφήνει μια αίσθηση στο δέρμα όπως αυτή που αφήνει ένα μόνιμο έγκαυμα δευτέρου βαθμού. Αλλά πάσχει επίσης από το σύνδρομο του Renauld, μια εξίσου σπάνια πάθηση που κάνει το σώμα της να αντιδρά δραματικά με την παραμικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Τι μπορείς να πάθεις από την έλλειψη του έρωτα;

Ο έρωτας δεν χαρίζει μόνο απόλαυση, αλλά…
είναι και ευεργετικό για τη σωματική αλλά και ψυχική μας υγεία.Μια υγιείς ερωτική ζωή θα βελτιώσει κάθε τομέα της ζωής σου, τι μπορείς να πάθεις όμως από την έλλειψη της:


Τα σημαντικότερα διαστημικά επιτεύγματα του 2015 και τι αναμένεται για το 2016

Σημαντική ήταν η χρονιά που φθάνει στο τέλος της για τα διαστημικά επιτεύγματα και τη μελέτη των μυστηρίων του διαστήματος. Τι να περιμένουμε το 2016; (Vids+ Pics)
Το 2015 που φεύγει, ήταν ένα σημαντικό έτος από πλευράς διαστημικών επιτευγμάτων. Το 2016 αναμένεται ότι επίσης θα εξάψει το ενδιαφέρον της ανθρωπότητας για τα διαστημικά ταξίδια και την μελέτη του ουρανού.

Δέκα άνθρωποι που δεν θα πιστέψετε ότι υπάρχουν

Υπάρχουν άτομα που δε πιστεύεις ότι υπάρχουν. Δέκα από αυτούς τα εντόπισε τοtherichest και δημιούργησε ένα βίντεο για εμάς.
1) Rolf Buchholz: Είναι 52 ετών και έχει ξεκινήσει να τρυπάει το πρόσωπο και το σώμα του από την ηλικία των 11. Από τα 453 σκουλαρίκια τα 127 βρίσκονται στο πρόσωπο και τα υπόλοιπα σε διάφορα μέρη του σώματός του.

9 ενδιαφέροντα στοιχεία για τη Βόρεια Κορέα που συνεχίζει να προκαλεί τη φαντασία. Αλήθεια ή αστικοί μύθοι;

H Βόρεια Κορέα, ως μια από τις πιο δύσκολα προσβάσιμες χώρες, αποτελεί το αντικείμενο πολλών φημών και...σύγχρονων αστικών θρύλων. Κατά διαστήματα, άτομα που την επισκέφθηκαν ή κατάφεραν να δραπετεύσουν μοιράζονται πληροφορίες για τα όσα συμβαίνουν εντός των τειχών και αρκετοί είναι αυτοί που θέλουν να διασταυρώσουν τις πληροφορίες τους. Όπως οι χρήστες της ιστοσελίδαςQuora που αποφάσισαν να μοιραστούν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τη χώρα, που ξεχώρισε ο Independent, αν και πολλά από αυτά είναι συχνά δύσκολο να επιβεβαιωθούν.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ: ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ 1000 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ!!

Ένα ασυνήθιστο δώρο για την Πρωτοχρονιά έλαβαν 1.000 περίπου ανώτατοι αξιωματούχοι της ρωσικής Κυβέρνησης από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, το οποίο συνοδευόταν μάλιστα από «οδηγίες», γραμμένες από τον ίδιο τον προσωπάρχη του προέδρου, Βιατσεσλάβ Βολοντίν.

Απίστευτη πατέντα από 94χρονο Έλληνα: Ρεύμα από τα κύματα της θάλασσας

Mια απίστευτη εφεύρεση ενός... 94χρονου Έλληνα υπόσχεται να αλλάξει τα ενεργειακά δεδομένα στη χώρα καθώς υπόσχεται την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από τα κύματα της θάλασσας.
Λίκνο ασίγαστο όταν όλοι κοιμούνται

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Ανάλυση

Ο Αριστοτέλης στα πολιτικά του γράφει, «Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου να είναι απασχολημένοι και να μη τους μένει χρόνος για επιβουλές.


Αυτά είναι τα δέκα κρυφά μηνύματα σε ταινίες του Disney [Βίντεο]

Πολλοί συγγραφείς τείνουν να χρησιμοποιούν χαρακτήρες, φράσεις και μοτίβα από άλλα λογοτεχνικά ή θεατρικά έργα.
Αυτή η διακειμενικότητα δεν συναντάται όμως μόνο σε βιβλία.

Μπαράζ ληστειών σε σούπερ μάρκερ...Βίντεο ντοκουμέντο

Βίντεο ντοκουμέντο από τους αδίστακτους ληστές στα βόρεια προάστια - Απείλησαν με καλάσνικοφ πελάτες και εργαζόμενους

- Η πρώτη ληστεία έγινε στο σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι και η δεύτερη στη Λυκόβρυση
- Άγνωστο παραμένει ακόμα το ποσό που κατάφεραν να αποσπάσουν από τα ταμεία
- Οι τρεις αδίστακτοι δράστες είναι βαριά οπλισμένοι με καλάσνικοφ
- Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και έχει αποκλείσει περιοχές στα βόρεια προάστια

Μουσουλμάνος δήμαρχος στη Θράκη: »«Στοπ» σε εορτές για Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά με Άγιους Βασίληδες» (έγγραφο)

Μουσουλμάνος δήμαρχος διαμαρτύρεται γιατί λέει σε νηπιαγωγεία του Δήμου Μύκης έγιναν εορτές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με ‘Αη Βασίληδες!!!


2016… Τεράστιες ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ Ανατροπές… «ΕΦΙΑΛΤΗΣ» για Εκατομμύρια Έλληνες

ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ…
«Εφιάλτης» για εκατομμύρια νοικοκυριά η εκκαθάριση των επόμενων φορολογικών δηλώσεων
Θα πληρώσουμε έξτρα χαράτσια 1 δισ. ευρώ το 2016

Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά ψηλή μου δεντρολιβανιά κι αρχή καλός μας χρόνος…

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς
Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά
ψηλή μου δεντρολιβανιά
κι αρχή καλός μας χρόνος
εκκλησιά με τ’ άγιο θρόνος.

10 απίστευτα φυσικά φαινόμενα

Η φύση μας κάνει πολλές φορές να αναρωτιόμαστε για την… παραξενιά της αφού δεν είναι λίγες οι ιδιοτροπίες της… Από ποιο ηφαίστειο ξεχύνεται μπλε λάβα και πώς κάποιες πέτρες «περπατούν» στο έδαφος; 


Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα τα καταστήματα

Ανοικτά από τις 09.00 έως τις 18.00 θα είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα, ενώ τα σούπερ μάρκετ θα κλείσουν στις 20.00.


Τα «Λεβέντικά» Ζεϊμπέκικα της Ντροπής και του Εθνικού Αίσχους!

Κάποια δημόσια πρόσωπα πολιτικοί, ενώ θα έπρεπε να κρύβονται από προσώπου γης γιατί το έργο τους προς την πατρίδα τους ήταν το λιγότερο αποτυχημένο με ολέθριες συνέπειες για την εθνική κυριαρχία και η ανικανότητα τους οδήγησε την ελληνική κοινωνία στην απόγνωση και στην διάλυση, αντί για τούτο όχι μόνο έχουν και σήμερα το

ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ… Ἡ πλύση ἐγκεφάλου γιά τήν τσιπαρισμένη βιομετρική ταυτότητα (666) συνεχίζεται ἀπό τά Μέσα Μαζικῆς Ἐπιβολῆς!

Πρῶτα τήν εἶπαν ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, γιά νά μήν ἀντιδράσουμε στήν ἰδέα τῆς ταυτοποίησής μας μέ τό τσιπάκι 666, ὁ δυσώνυμος ἀριθμός μέ τόν ὁποῖο λειτουργεῖ ἀποκλειστικά τό παγκόσμιο ἠλεκτρονικό σύστημα! Ἀρχικῶς, γιά ἀρκετό χρονικό διάστημα κάποιων ἐτῶν μᾶς κρατοῦσαν σέ ἀνησυχία καί «προετοιμασία» σφυγμομετρώντας τίς ἀντιδράσεις μας,

Άγιος Βασίλειος ο Μέγας: Ο προστάτης των φτωχών

Ο Ορθόδοξος Άγιος Βασίλειος ο Μέγας ήταν προστάτης των φτωχών και σε αντίθεση με τον "Άγιο Βασίλη" του καταναλωτισμού φέρνει ευλογία και όχι παιχνίδια. Δεν είναι Άγιος του εμπορίου, αλλά του παραδείσου!…   Ο Άγιός μας γεννήθηκε στην Νεοκαισαρεια του Πόντου το 330 μ.Χ. (όλες οι περιοχές που αναφέρουμε ήταν κάποτε ελληνικές ενώ σήμερα ανήκουν στην επικράτεια της Τουρκίας), σπούδασε στην Αθήνα σε φιλοσοφικές σχολές μαζί με τον φίλο του Άγιο

Συρία: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τις πολύνεκρες επιθέσεις σε εστιατόρια

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης από τιςπολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε εστιατόρια στη βορειοανατολική Συρία.
Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν

Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

Τα ονόματα των 117 πρώην βουλευτών που "βούλιαξαν" την Ελλάδα και ζητούν αναδρομικά εκατομμυρίων - Ανάμεσα τους και πρόσωπα που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα 
Πολιτικοί που "βούλιαξαν" τη χώρα τα τελευταία χρόνια και την καταδίκασαν στα μνημόνια έρχονται τώρα και ζητούν με τόκο και αναδρομικά, διαφορές αποδοχών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη με αγωγές τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Πολλοί μάλιστα εξ αυτών (είναι συνολικά 117) απασχόλησαν και απασχολούν τη Δικαιοσύνη για σκάνδαλα στα οποία ενεπλάκησαν, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος (ο οποίος τώρα παραιτήθηκε από τις αξιώσεις του) και ο Τάσος Μαντέλης.   

Το χειρότερο όμως είναι πώς τη στιγμή που οι πολίτες δεν έχουν να φάνε, τρέχουν στις θερμαινόμενες αίθουσες των Δήμων για να ζεσταθούν τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και περιμένουν από την Αρχιεπισκοπή ή απ' όπου αλλού ένα πιάτο φαγητό, οι συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν αποζημειώσεις άνω των 100.000 ευρώ έκαστος.   

Οι πρώην βουλευτές διεκδικούν τις διαφορές των αποδοχών τους που «παράνομα», όπως ισχυρίζονται, δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, βάσει της επίμαχης απόφασης του Μισθοδικείου το 2006.   

Από τους 117, οι 62 είναι πρώην βουλευτές της ΝΔ και 52 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ το ακριβές ποσό που ζητούν οι 117 πρώην βουλευτές μέσω των Διοικητικών Δικαστηρίων δεν μπορεί να προσδιοριστεί, καθώς οι διεκδικήσεις κυμαίνονται ανάλογα με τα χρόνια που διετέλεσε ο καθένας βουλευτής.   

Ορισμένοι μάλιστα έχουν καταθέσει και δύο αγωγές για διαφορετικές βουλευτικές περιόδους, όπως  οι Ι.Βαϊνάς, Μυρσίνη Ζορμπά, Εμμ.Λουκάκης και Σωτ.Στολίδης. Από τις αγωγές τους ενώπιον της Διοικητικής Δικαιοσύνης παραιτήθηκαν δύο πρώην βουλευτές, οι Μιχ.Λιάπης και Λεων.Τζανής, καθώς και η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη.   

Οι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ   

Οι 52 πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν αγωγές και διεκδικούν αναδρομικά διαφορές αποδοχών είναι: Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεωργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωαν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαίνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Αλέξ. Βούλγαρης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Μ.Ζορμπά, Χρήστος Θεοδώρου, Ιωαν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ελεονώρα – Νόρα Κατσέλη – Καλογεροπούλου, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974 – 1993 ΝΔ και 1996 – 2000 ΠΑΣΟΚ), Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αλεξ. Μπαλτάς, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ελισάβετ Παπαζώη, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής – Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Λεων. Τζανής, Ιωάνν. Τσακλίδης, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Τσιλίκας, Αποστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης, Αλεξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης.   

Οι Βουλευτές ΝΔ   

Από την πλευρά της ΝΔ οι 62 πρώην βουλευτές που κατέθεσαν αγωγές είναι: Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωαν. Βαληνάκης, Δημ. Γαλαμάτης, Σταυρ. Δαϊλάκης, Γεωργ. Δεικτάκης, Θεοφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Σταυρ. Κελέτσης, Κεφαλογιάννης, Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, Βασ. Κορκολόπουλος, Ιωάν. Κοσμίδης, (ευρωβουλευτής), Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεώργ. Κωνσταντόπουλος, Θεόφ. Λεονταρίδης, Μιχ. Λιάπης, Αναστ. Λιάσκος, Λεων. Λυμπερακίδης, ‘Αρια Μανούσου – Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Αντων. Μπέζας, Μιχ. Μπεκίρης, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Ιωάνν. Πλακιωτάκης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Παν. Σκανδαλάκης, Θεοδ. Σολδάτος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Αποστ. Σταύρου, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Κων. Τσιπλάκης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου – Θεοδωρίδου, Αντ. Φούσας, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης.   

Τη θεσή του διχώρισε ο Άκης Τζοχατζόπουλος   

Ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τζοχατζόπουλος γνωστοποίησε  την πρόθεσή του να μην εισπράξει το οποιοδήποτε χρηματικό ποσό ως αποτέλεσμα της προσφυγής του στη Δικαιοσύνη .Στη ανακοίνωση που εξέδωσε  υπογραμμίζει : «Η προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη αφορά γνωστή διαδικασία, που ακολουθήθηκε επανειλημμένα με πρωτοβουλίες συναδέλφων βουλευτών από το 1981 έως το 2007 που διετέλεσα βουλευτής, μέσω της οποίας διεκδικούσαν την εξίσωσή τους με τους δικαστικούς λειτουργούς και την αποκατάσταση της θεσμικής τάξης όπως προβλέπει το Σύνταγμα.   Η απόφαση συμμετοχής μου στη διαδικασία αυτή, την οποία ακολούθησε μεγάλος αριθμός συναδέλφων πρώην βουλευτών, ελήφθη το 2008 και η σχετική προσφυγή κατατέθηκε προ δύο ετών. Καθόσον με αφορά, ανεξάρτητα της όποιας απόφασης της Δικαιοσύνης -όποτε και αν υπάρξει- και της δικαίωσης ή μη, είναι αυτονόητο ότι με βάση τη σημερινή δραματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, δεν προτίθεμαι να εισπράξω το οποιοδήποτε χρηματικό ποσό από το Ελληνικό Δημόσιο».   

Η απάντηση της Βουλής   

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της βουλής σημειώνει: «Όταν το 2007 με τον Ν. 3620/2007 δόθηκαν αναδρομικά έκτακτες παροχές στους δικαστικούς λειτουργούς, η Βουλή αποφάσισε ότι οι παροχές αυτές δεν θα ισχύσουν και για τους βουλευτές. Επίσης, όταν το 2008 με τον Ν. 3661/2008 αυξήθηκαν σημαντικά οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, η Βουλή αποφάσισε ότι η αύξηση αυτή δεν αφορά στους βουλευτές».   

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι προκειμένου να ισχύσει και για τους βουλευτές οποιαδήποτε διάταξη νόμου που αφορά σε αποδοχές δικαστικών λειτουργών θα πρέπει να υπάρξει κοινή απόφαση του προέδρου της Βουλής και του υπουργού Οικονομικών.’’Τέτοια απόφαση ουδέποτε εκδόθηκε, ούτε βεβαίως πρόκειται να εκδοθεί. Αντιθέτως, όπως είναι γνωστό, μετά από εισηγήσεις του Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου και αποφάσεις της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, οι συνολικές αποδοχές των βουλευτών την τελευταία διετία έχουν υποστεί μειώσεις που υπερβαίνουν το 45% ετησίως’’ αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

pronews.gr

Γιατί τρελάθηκε ο καιρός σε Ευρώπη και Αμερική

Καιρικές καταστροφές σε Ευρώπη και Αμερική λόγω Ελ Νίνιο

Προειδοποίηση ότι το μετεωρολογικό φαινόμενο Ελ Νίνιο θα μπορούσε να έχει συνέπειες τόσο άσχημες όσο αυτές του 1998 όταν και είχε καταγραφεί το μεγαλύτερο ιστορικό του χτύπημα εξέδωσε η NASA.

Παράταση λίγων ημερών για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων

Παράταση λίγων ημερών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης

Καταγγελίες για όργιο σε αστυνομικό τμήμα των αποκλεισμένων Βρυξελλών


Κανονικά θα πίστευε κανείς ότι τα όργανα της τάξης ξεπέρασαν τα όρια της βίας και αυθαιρεσίας, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια στη Γηραιά Ήπειρο. Όμως, αυτήν τη φορά ο τίτλος της είδησης κυριολεκτεί.

Οι "Κουκουναροφάγοι" βεβήλωσαν τα Γλυπτά του Παρθενώνα!!!

Αντιδράσεις για την καμπάνια που βεβηλώνει τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Αντιδράσεις πυροδότησε η καμπάνια της Gucci, στην οποία έχει προσθέσει πολύχρωμα ρούχα και αξεσουάρ στα γλυπτά του Παρθενώνα.

Η Εθελούσια Υποδούλωση

Το κατωτέρω άρθρο θα μπορούσε να είχε σταλεί ως πρωτοχρονιάτικο δώρο στον πληθυσμό  αυτής εδώ της χώρας-μέλους της Ε.Ε., υπό «ισοδύναμη αριστερή» κυβέρνηση και πρωθυπουργό Τσίπρα. Δώρο επιλεγμένο με κριτήριο την προφανή ανάγκη του παραλήπτη -ως μια κουδουνίστρα για νήπιο, ή ένα δυνατό ξυπνητήρι για παθολογικό υπνοβάτη.

Η εξ ανατολών απειλή έμεινε...χωρίς ρεύμα

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η μεγάλη και αναδυομένη «υπερδύναμη» που επιδιώκει να κυριαρχήσει στην ευρύτερη περιοχή μας,
που συνεχίζει να απειλεί προκλητικά την εθνική μας κυριαρχία, που φιλοδοξεί να ανασυστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία, αδυνατεί να καλύψει με…ηλεκτρικό ρεύμα την επικράτειας της με αποτέλεσμα χιλιάδες ώρες μεγάλα τμήματα των αστικών κέντρων να μένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.


Κάρτα του πολίτη φακέλωμα και νέα τάξη πραγμάτων

Δείτε αυτό το αφιέρωμα για την κάρτα του πολίτη και τι κρύβεται πίσω από την οικονομική κρίση! Την οικονομική κρίση την εφεραν για να μπορέσουν να περάσουν κάποια πράγματα!

ΣΟΚ!! Η πρεμούρα για τα ΚΤΕΟ κρύβει μεγάλη κομπίνα – Διαβάστε, αφού πάρετε υπογλώσσιο

Όποιος δεν περάσει ΚΤΕΟ μέχρι το τέλος του χρόνου θα πληρώσει πρόστιμο 150 ευρώ που θα εισπραχθεί μέσω εφορίας. Αυτά τα χρήματα δεν θα περάσουν από τα δημόσια ταμεία, αλλά θα καταλήξουν σε τσέπες Γερμανών και Γάλλων που έχουν αγοράσει τα ελληνικά ΚΤΕΟ.


BOMBA

Λες και αυτό ήταν το μέγα πρόβλημα! Συναίνεσαν στο σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων, αρνήθηκαν να συναινέσουν στο να μη μειωθούν οι συντάξεις!

Δεν φαντάζομαι να είσθε τόσο αχάριστοι και να τα βάζετε με την καλή μας την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κυβέρνησαν και σας ταλαιπώρησαν από το 2009, κάνοντάς σας να χάσετε τη δουλειά σας, να κλείσετε το μαγαζί σας και να
τρέχετε στα συσσίτια για τον επιούσιο; Όλα αυτά από τη νύχτα της περασμένης Τρίτης αποτελούν μια κακή ανάμνηση...


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Λειτουργία «Star Wars» σε προτεστάντικη εκκλησία

Μια προτεσταντική εκκλησία στη γερμανική πρωτεύουσα κάλεσε τους οπαδούς του «Star Wars» να παρακολουθήσουν μια «ειδική» Κυριακάτικη λειτουργία με θέμα την γνωστή sci-fi blockbusterταινία σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους νέους ανθρώπους στα στασίδια της.

Ποια είναι η «πόλη η μεγάλη» που αναφέρεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης, «η έχουσα βασιλεία επί των βασιλέων της γης»;

*Από το νέο (Β’ Τόμος), συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό βιβλίο του Μοναχού  Μάξιμου Γαβριήλ του Αγιορείτη.
«Και η γυνή ην είδες έστιν η πόλις η μεγάλη η έχουσα βασιλείαν επί των βασιλέων της γης» (δια να θερίσει μετ’ ολίγον την καταστροφή της από αυτούς τους βασιλείς).

Η δικτατορία των εταιριών «Φρανκενστάιν»

Ο γερόλυκος της αμερικάνικης ροκ μουσικής Neil Young, κυκλοφόρησε το Φθινόπωρο το νέο άλμπουμ του με τίτλο «The Monsanto Years». 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Τι γράφει Αγιορείτης ιερομόναχος στον πρωθυπουργό...

Η παρακάτω επιστολή εστάλη από τον ιερομόναχο Δαμασκηνό από το περιβόλι της Παναγίας προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Η επιστολή δημοσιεύθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα pentapostagma.gr την οποία και αναδημοσιεύουμε:


Γιατί βάζουμε φλουρί στη Βασιλόπιτα

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έθιμα των ημέρων είναι η Βασιλόπιτα και η κοπή της. Και όσες και αν είναι οι συνταγές για την παρασκευή της, όλες συγκλίνουν στο έξης ένα σημείο: «στο…πολυπόθητο φλουρί».