• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

    "ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ 2015-2016": Το "εργαλείο" για την κατανόηση της παγκόσμιας σύγκρουσης σε Αιγαίο-Αν.Μεσόγειο και Συρία-Ιράν-Τουρκία

    Η μεγαλύτερη έκδοση στον ευρωπαϊκό Τύπο για το ισοζύγιο ένοπλης ισχύος των εμπλεκομένων στην μεγαλύτερη πολεμική σύγκρουση μετά τον Β'ΠΠ που εκτυλίσσεται από την Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, μέχρι την Συρία, το Ιράκ και την Κασπία Θάλασσα, είναι πραγματικότητα:
    Η «ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ 2015-2016» , ένα μοναδικό "εργαλείο" ανάλυσης και πληροφόρησης σε βάθος των ενόπλων δυνάμεων των 16 κρατών που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην σύγκρουση στην Συρία, το Ιράκ, τον Λίβανο, αλλά και την Τουρκία, με ειδική, φυσικά, αναφορά και με πολυσέλιδη λεπτομερή ανάλυση στο πώς διαμορφώνεται αυτό το ισοζύγιο ένοπλης ισχύος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
    Ενα ισοζύγιο που η πορεία του εν πολλοίς θα καθορίσει και το περιβάλλον ασφάλειας στην περιοχή τα επόμενα 50 χρόνια: Η Τουρκία βρυχάται, η Ελλάδα βρίσκεται στην δίνη μιας οικονομικής καταστροφής και ενός δεκαετούς αυτο-εμπάργκο όπλων. Τι μέλλει γενέσθαι;
    Στην έκδοση «ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ 2015-2016» θα βρείτε εκατοντάδες αναλυτικούς πίνακες με τις ένοπλες δυνάμεις των χωρών Ελλάδας, Τουρκίας, Κύπρου, Ρωσίας, ΗΠΑ, Ισραήλ, Συρίας, Ιράκ, Ιράν, Αιγύπτου, Λιβάνου, Ιορδανίας, Σαουδικής Αραβίας. Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Κουβέιτ, εκατοντάδες φωτογραφίες και λεπτομερείς αναλύσεις σε έναν τόμο που συνιστά την μεγαλύτερη εκδοτική προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα με σκοπό να αναλύσει, να ερμηνεύσει και να διαβλέψει τις μελλοντικές εξελίξεις.
    ΕΛΛΑΔΑ -ΤΟΥΡΚΙΑ:
    Ανάλυση ισχύος και συστημάτων Ελληνικού και του τουρκικού Στρατού. Όλες τις δυνάμεις αλλά και τα όπλα που χρησιμοποιούν οι δύο Στρατοί με αναλυτικούς πίνακες και επεξηγήσεις όλων των μελλοντικών εξοπλιστικών προγραμμάτων.
    Λεπτομερής παρουσίαση της ναυτικής μαχητικής ισχύος των δύο χωρών. Η Ελλάδα έχοντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των  περικεκομμένων αμυντικών προϋπολογισμών δεν μπορεί να ελπίζει σε νέες μονάδες τα αμέσως επόμενα χρόνια, ενώ η Τουρκία με ένα γιγάντιο πρόγραμμα ναυπηγήσεων από υποβρύχια μέχρι αεροπλανοφόρα απλώνει απειλητικά την ναυτική ισχύ της στο Αιγαίο και την Ν.Α. Μεσόγειο.
    Εναέριο «μέτωπο»: Όπως και με τους υπόλοιπους Κλάδους έτσι και η ΠΑ βρίσκεται «παγιδευμένη» ανάμεσα στους συνεχούς μειούμενους αμυντικούς προϋπολογισμούς και στην ανάγκη ανανέωσης του στόλου των μαχητικών της.
    Το σημαντικότερο πρόγραμμα που εκκρεμεί είναι αυτό της αναβάθμισης των μαχητικών F-16, της υποστήριξης και της προμήθειας σε δεύτερο χρόνο ενός νέου ή μεταχειρισμένου μαχητικού προκειμένου να αντιμετωπίσει τα τουρκικά F-35 τα οποία θα αρχίσουν να παραδίδονται από την περίοδο  2017-18.
    ΚΥΠΡΟΣ: Ισοζύγιο ένοπλης ισχύος Κύπρου και τουρκικών δυνάμεων κατοχής. Η κατάσταση στην Κύπρο και παρά τις συνομιλίες που καταλήγουν σε νέα αδιέξοδα εξακολουθεί να είναι κρίσιμη, καθώς η Τουρκία είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει μια νέα ένταση στη μεγαλόνησο βλέποντας ότι χάνει το παιχνίδι του φυσικού αερίου και της ΑΟΖ.
    ΡΩΣΙΑ-ΗΠΑ
    Ανάλυση των ενόπλων δυνάμεων Ρωσίας και ΗΠΑ.
    .
    ΙΣΡΑΗΛ, ΣΥΡΙΑ, ΙΡΑΚ, ΙΡΑΝ, ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, ΚΟΥΒΕΙΤ, ΗΑΕ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΚΟΥΒΕΙΤ, ΛΙΒΑΝΟΣ
    Όλες οι δυνάμεις των χωρών που απαρτίζουν το παζλ της νέας «πυριτιδαποθήκης» για την παγκόσμια ασφάλεια με αναλυτικούς πίνακες για όλες τις δυνάμεις  που διαθέτουν σε μια περιοχή που βρίσκεται στα πρόθυρα ενός γενικευμένου πολέμου.
    pronews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ