Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Καί έσονται λιμοί καί λοιμοί, καί σεισμοί κατά τόπους.

ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ:ΣΕΙΣΜΟΣ - ΦΟΝΙΑΣ 7,5 R

Τη ζωή σε περισσότερους από 160 ανθρώπους κόστισε…ο σεισμός – φονιάς μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη νότια Ασία κυρίως τις ορεινές περιοχές του βορειοανατολικού Αφγανιστάν και του Πακιστάν και έγινε αισθητός ακόμη και στο Νέο Δελχί στην Ινδία! Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο σεισμός ήταν 7,7 Ρίχτερ αλλά στη συνέχεια το μέγεθός του αναθεωρήθηκε στο 7,5. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην περιοχή Τζουρμ, στις απομακρυσμένες ορεινές περιοχές της επαρχίας Μπανταχσάν, στο βορειοανατολικό άκρο του Αφγανιστάν, 254 χιλιόμετρα βορειοανατολι...περισσότερα »


ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΤΙ ΣΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ... ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕΙΣΜΟΙ ΛΙΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΙ 

ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ...  ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΕΛ ΝΙΝΙΟ 

ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ..!

*Είναι γεγονός!!!Υπάρχει προειδοποίηση πως θα χτυπηθεί από το Ελ Νίνιο όλη η Ελλάδα!!!* *Σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, το φαινόμενο Ελ Νίνιο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στις δυτικές ακτές της νότιας Αμερικής μέσα στον Ειρηνικό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να δέχεται όλη η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Ιταλία και η Ελλάδα ακραία καιρικά φαινόμενα.* *Είναι κάτι που όπως αναφέρει το Greek-Weather.Org, ήδη έχουμε δει στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, καθώς είδαμε ανεμοστρόβιλους και επικίνδυνες καταιγίδες, με πλημμύρες και κατολισθήσεις αλλά και θύματα από κεραυνό.* *Το Ελ Νίνιο όπως διευκριν... περισσότερα »

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ! Έρχεται σήμερα ένα απο τα ισχυρότερα καιρικά φαινόμενα που "έχουν χτυπήσει ποτέ τη γή"

Η ισχυρότερη θύελλα που θα πλήξει τον πλανήτη Γη, και θα μπορέσει να καταγραφεί, αναμένεται να προέλθει από τον τυφώνα «Πατρίτσια». Ο τυφώνας έκανε την εμφάνισή του την Παρασκευή, ενώ οι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει κύματα ακόμη και 12 μέτρων ύψους κατά μήκος των ακτών του Μεξικού. Απειλητικές για τις ανθρώπινες ζωές θα είναι και οι ξαφνικές πλημμύρες που θα προκύψουν από ενδεχόμενο τσουνάμι.* *Αρκετά εκατομμύρια κατοίκοι έχουν ενημερωθεί πως πρέπει να προετοιμαστούν για το «χειρότερο σενάριο», καθώς η «Πατρίτσια» αναμένεται να «χτυπήσει... περισσότερα »


Σεισμός 8,3 Ρίχτερ στη Χιλή (ΕΙΚΟΝΑ)

Σύμφωνα με το αμερικάνικο USGS, σημειώθηκε ισχυρός σεισμός, 8,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε κεντρικό τμήμα της Χιλής, στις 1:54 ώρα Ελλάδος. Συγκεκριμένα η ισχυρή δόνηση πραγματοποιήθηκε 46χλμ. δυτικά της πόλης Ιλλαπέλ καi κοντά στις πόλεις Σαντιάγκο που είναι και πρωτεύουσα και Σαλαμάνκα. Στα 12,5 χλμ. το εστιακό βάθος. Σήμα για τσουνάμι εξέδωσε ο NOAA...Στους οκτώ οι νεκροί - Ένα εκατ. οι εκτοπισμένοι - Σοβαρές υλικές ζημιές σε πολλές περιοχές..Έχει σχέση ο σεισμός της Χιλής με το Cern;την στιγμή που στη Χιλή εκανε 8,3 μέγασεισμό το Cern βρισκόταν σε νέο ρεκόρ απόδοσης και ισχύος… Είναι σίγουρο ότι στις επόμενες μέρες οι συμπτώσεις με το Cern δεν θα είναι λίγες … 

Έρευνα: HAARP και Σεισμοί - Καταστροφικός σεισμός 8.3 στη Χιλή - Τι σχέση έχουν μεταξύ τους; Είναι θέματα

τά οποία πρέπει να μας απασχολήσουν και να μας προβληματίσουν για τα πειράματα τα οποία γίνονται σήμερα, διότι προφανώς και οι κάτοικοι του πλανήτη θα είναι μέρος αυτών των πειραμάτων...

Μπαράζ σεισμών σε όλη την Γή

* ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ* Περιμένουν σεισμό σαν αυτόν που χτύπησε την Ιαπωνία* Στο περιοδικό seismic analitics δημοσιεύθηκε... χθες μια μελέτη μη κρατικά χρηματοδοτούμενης ερευνητικής ομάδας σχετικά με την έντονη σεισμικότητα σε όλον τον πλανήτη.* Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το το εικοσαήμερο 20/4 έως 9/5 και το μόνο που έκανε είναι να συγκρίνει την τρέχουσα σεισμικότητα με ανάλογες του παρελθόντος. Δυστυχώς τα αποτελέσματα είναι άκρως αποθαρρυντικά. Η σεισμική ακολουθία είναι σχεδόν πανομοιότυπη με αυτήν του 2011 που κατέστρεψε την Ιαπωνία και τα αποτελέσματα της μόλις τ... περισσότερα »

Περισσότεροι από 3.200 νεκροί στο Νεπάλ

[image: Περισσότεροι από 3.200 νεκροί στο Νεπάλ] *Χιλιάδες απελπισμένοι κάτοικοι του Νεπάλ κουλουριάστηκαν κάτω από σκηνές και αναζήτησαν λίγα από τα ελάχιστα διαθέσιμα τρόφιμα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα, δύο ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα, ενώ οι αρχές πασχίζουν να προσφέρουν βοήθεια στους χιλιάδες τραυματίες και άστεγους. **Η αστυνομία του Νεπάλ έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα έναν νεότερο απολογισμό, σύμφωνα με τον οποίο οι νεκροί εξαιτίας του σεισμού είναι τουλάχιστον...* * 3.218 και οι τραυματίες 6.538. **Άρρωστοι και τραυματίες κο...περισσότερα »

Νεπάλ: Φοβούνται ότι πάνω από 10.000 άνθρωποι θα χάσουν την ζωή τους ...από τον ΦΟΝΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ! (Photos&Video)

*Φόβους ότι οι νεκροί από τον φονικό σεισμό στο Νεπάλ θα ξεπεράσουν τους 10.000, εκφράζουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης τα οποία περιγράφουν συγκλονιστικές εικόνες από την περιοχή που επλήγη από τα 7,9 Ρίχτερ του Εγκέλαδου.

Είναι από τις στιγμές που γράφονται στην ιστορία με τα πιο μελανά χρώματα... Η πρώτη ενημέρωση έκανε λόγο για μία ισχυρότατη σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στο Νεπάλ. Είδηση που δημιούργησε... κόμπο στο στομάχι, αφού οι υποδομές στην συγκεκριμένη χώρα της Ασίας δεν είναι αξιοζήλευτες κι έτσι ήταν θέμα χρόνου να επιβεβαιωθούν οι χειρότεροι φόβοι... περισσότερα » Βιβλική καταστροφή στο Νεπάλ από το σεισμό των 7,9 Ρίχτερ που ισοπέδωσε τα πάντα στο πέρασμά του, Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε ανάμεσα στην Κατμαντού και τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Νεπάλ, την Ποκάρα και είχε εστιακό βάθος μόλις 2 χλμ. Ο σεισμός είναι ο σφοδρότερος των τελευταίων 81 ετών.

ΕΚΤΑΚΤΟ - Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ - Τραυματίες, αγνοούμενοι και κατάρρευση κτιρίων!

Ο σεισμός σημειώθηκε στις (15:08 ώρα Ελλάδας) με το εστιακό του βάθος να υπολογίζεται σε μόλις 10 χιλιόμετρα και προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Μια σεισμική δόνηση η οποία κατά τις πρώτες εκτιμήσεις είχε μέγεθος 6,8 βαθμών έπληξε την κεντρική Ιαπωνία το απόγευμα του Σαββάτου (22:08 τοπική ώρα) παγιδεύοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους οι κατοικίες των οποίων κατέρρευσαν, μεταδίδει η δημόσια ιαπωνική τηλεόραση NHK. Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την εκδήλωση σεισμικών κυμάτων, ή τσουνάμι, μετά το σεισμό ο οποίος έγινε αισθητός στην πρ...περισσότερα »

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!

*Δεν κρύβουν την μεγάλη τους ανησυχία οι επιστήμονες της Αμερικής, για το γεγονός ότι βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα του Μάρτη και ο βόρειος πόλος έχει το κρύο που κανονικά θα έπρεπε να έχει στην καρδιά του χειμώνα και όχι τώρα, αυτή τη χρονική περίοδο που διανύουμε. Στην βόρεια Αμερική επικρατεί ψύχος με πυκνά χιόνια κυρίως στις βορειοδυτικές πολιτείες, ενώ σε όλη την βόρεια και κυρίως την ανατολική Ευρώπη, επικρατεί θεομηνία, με ισχυρές καταιγίδες, αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις και ψύχος. Ακόμα και στην Ιαπωνία ο καιρός είναι χειμωνιάτικος, με δριμύ ψύχος... 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ: Επείγον: Έμπολα ο ιός της Αποκάλυψης… Πρέπει να το δείτε…

*Ο Έμπολα θεωρείται αυτή τη στιγμή ο πλέον θανατηφόρος ιός. Ήδη 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται καθημερινά με αλματώδεις ρυθμούς.Πολλοί υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η επιδημία του Έμπολα, ότι πρόκειται για «σημείο των καιρών».Άλλοι ισχυρίστηκαν ότι ο Έμπολα είναι ένας από τους τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης, ο οποίος σύμφωνα με το Ιερό Κείμενο θα σκορπίσει στο διάβα του το θάνατο.Ποια είναι η αλήθεια άραγε;

Εκατοντάδες τραυματίες από τον σεισμό των 6 R στην Κίνα.Σεισμός 6,2R στο Μεξικό

Ένας νεκρός και περισσότεροι από 300 τραυματίες είναι ο απολογισμός του σεισμού 6 ρίχτερ που χτύπησε στην επαρχία Γιουνάν την Τρίτη. Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά στην περιοχή Τζινγκού και από εκεί προέρχεται ο μεγαλύτερος αριθμός των τραυματιών. Από το ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου προκλήθηκαν επίσης πολλές υλικές ζημιές και όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο τουλάχιστον 56.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να αφήσουν τις εστίες τους και να μετακινηθούν αλλού. *Σεισμός 6,2R και στο Μεξικό* Σεισμός μεγέθους 6,2 ρίχτερ σημειώθηκε στις 5:40 τα ξ...περισσότερα »

Γιατί εκρήγνυνται τόσο πολλά ηφαίστεια; - Διαβάστε την απάντηση

Το τελευταίο διάστημα έχουμε δει να εκρήγνυνται ηφαίστεια στην Ισλανδία, τη Χαβάη, την Ινδονησία, το Μεξικό, τις Φιλιππίνες και την Παπούα Νέα Γουινέα. Και το ερώτημα είναι γιατό εκρήγνυνταί τόσα πολλά ηφαίστεια τελευταία; Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές και έγιναν αναγκαστικές εκκενώσεις περιοχών, ενώ αυτές οι… «απανωτές» εκρήξεις έγειραν και ένα ερώτημα: Υπάρχει άραγε μια «εποχή» ηφαιστειακών εκρήξεων; Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, αυτό μπορεί να αποτελεί μια πιθανότητα. Κι ενώ τα ηφαίστεια δεν έχουν «εποχές» -όπως τις γνωρίζουμε ως «κλιματολογικ... περισσότερα »

Τρεις πολύ ισχυροί σεισμοί ταρακούνησαν την Ελλάδα

Τρεις πολύ ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στον Ελλάδικό χώρο -4,7 χθές Παρασκευή 3/10 και ώρα 18.12 στην περιοχή της Αχαίας - 4,9 σήμερα Σάββατο 4/10 και ώρα 01.20 στην θαλάσσια περιοχή την νότιας Κρήτης -4,5 σήμερα Σάββατο 4/10 και ώρα 3.12 στην περιοχή της Μεγαλόπολης...          [image: Picture] *Μετά το πρώτο χτύπημα του "Εγκέλαδου" στα Καλάβρυτα,πραγματοποίησε δυο ακόμα λίγο αργότερα, σε Μεγαλόπολη και νότια Κρήτη. Ένα πράγμα περίεργο όμως... οι περισσότεροι γίνονται με εστιακό βάθος τα 10χλμ!* *Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών , ο πρώτος σεισμός έγινε στη 1.20 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 79 χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα και σε απόσταση 445 χιλιομέτρων νότια νοτιοανατολικά της Αθήνας, είχε μέγεθος 4.8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο USGS μέγεθος 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρί... περισσότερα »

Βιβλική καταστροφή: 480 νεκροί και 200.000 εγκλωβισμένοι από τις πλημμύρες στο Κασμίρ

Oι πλημμύρες που έχουν σαρώσει τις τελευταίες ημέρες τη βόρεια Ινδία και το Πακιστάν έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 480 ανθρώπους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ 200.000 και πλέον άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι από τα νερά στο Ινδικό Κασμίρ. Το σκηνικό είναι παρόμοιο και στις δύο πλευρές των συνόρων: κάποια χωριά έχουν καταστραφεί, κάποια άλλα έχουν βυθιστεί κάτω από τα νερά ενώ βάρκες και ελικόπτερα έχουν αναπτυχθεί προκειμένου να απομακρύνουν τους κατοίκους που έχουν βρει καταφύγιο στις στέγες των σπιτιών. Σε άλλες περιοχές οικογένειες έχουν εγκαταλείψει τα ... περισσότερα »

ΜΑΖΙΚΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΕΜΠΟΛΑ!!!ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ...

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ..!

Αυτός ο φοβερός ιός λοιπόν θεωρείται ήδη από πολλούς ως ο Λοιμός της Αποκάλυψης!

Ασθένεια Έμπολα: ο ιός της Αποκάλυψης... Και... Γ΄ παγκόσμιος (μικροβιολογικός) πόλεμος! Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης Να λοιπόν που στον κίνδυνο του ξεσπάσματος ενός θερμού Γ΄ παγκοσμίου πολέμου προστέθηκε τις τελευταίες μέρες με άκρως δραματικό τρόπο ο περιβόητος «ιός Έμπολα»: ένας από τους τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης του Ιωάννη που σκορπίζουν στο διάβα τους τον μαζικό θάνατο (ο Λοιμός)! Πράγματι, έτσι ακριβώς χαρακτηρίζουν τον επικίνδυνο ιό ακόμη και γιατροί-επιστήμονες, εφόσον θεωρείται από τα πιο ύπουλα και θανατηφόρα μικρόβια που μπορούν να χτυπήσουν τον ανθρώπινο οργανι... περισσότερα »

ΤΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ - Ξυπνά ο "κοιμώμενος γίγαντας"! Για μεγάλο σεισμό πάνω από 6,5 ρίχτερ κάνουν λόγο οι επιστήμονες. 

Πότε θα χτυπήσει. Τι θα γίνει στην Ελλάδα.

ΟΜετρήσεις των μετατοπίσεων του εδάφους την τελευταία 20ετία δείχνουν ότι ο επόμενος μεγάλος σεισμός στο Βόρειο Ρήγμα της Ανατολίας, το οποίο διατρέχει τη βόρεια Τουρκία και καταλήγει στο Αιγαίο, είναι πιθανό να συμβεί στη Θάλασσα του Μαρμαρά, περίπου οκτώ χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης, εκτιμούν ερευνητές στην Τουρκία και το MIT.* *H μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην έγκριτη επιθεώρηση Geophysical Research Letters, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις υποψίες πολλών επιστημόνων ότι η Κωνσταντινούπολη θα είναι το επίκεντρο του επόμενου μεγάλου σεισμού ... περισσότερα »

ΕΠΑΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΘΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ..!ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 8,5-9 R..!

!Θα «ταρακουνήσει» συθέμελα το Αιγαίο!!!Οι συνέπειες θα είναι τρομερές!

*Νέος Κατακλυσμός, έπειτα από έκρηξη * *του Αιγαιακού Ηφαιστείου (!)* *Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης* Η σύνηθης καταστροφή του «παλιού» κόσμου, έπειτα από την οποία αρχίζει η αναγέννησή του και η ανάδυση του «νέου», γίνεται βασικά με δύο τρόπους (όπως τους έχει γνωρίσει ιστορικά η ανθρωπότητα): μέσω πύρινου ολοκαυτώματος ή μέσω υδάτινου κατακλυσμού. Μυθικές και ιστορικές παραδόσεις και καταγραφές των λαών είναι γεμάτες από τέτοια περιστατικά που χάνονται βαθιά μέσα στο παρελθόν... Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις κατακλυσμιαίες καταστροφές που προκλήθηκαν στον ελλαδικό χώρο ξεχωρίζουν β... περισσότερα »

Καθησυχάζουν οι επιστήμονες για τον πρωϊνο σεισμό, αλλά το ρήγμα το θεωρούν «άγνωστο»

*Ενώ όλα δείχνουν πως ο πρωϊνός σεισμός των 5,7 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός και υπήρξε άμεση αντίδραση των επιστημόνων που καθησυχάζουν την κοινωνία, ωστόσο, λένε, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν τα οριστικά συμπεράσματα.* *Το γεγονός ότι τρία λεπτά μετά τον σεισμό που έγινε στις 06:44 ακολούθησε και δεύτερος λίγο κάτω από τα 5 Ρίχτερ (4,7 Ρίχτερ) από το ίδιο επίκεντρο είναι μια ένδειξη ότι μιλάμε για το κύριο φαινόμενο και πως από εδώ και πέρα θα υπάρξει αποκλιμάκωση.* *Αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει γνωστό ρήγμα στην περιοχή. Πιθανότατ...περισσότερα »

«Ηφαίστειο από την Κόλαση» σκορπάει τον τρόμο με 3000 δονήσεις το λεπτό! Βίντεο

«Ηφαίστειο από την Κόλαση» σκορπάει τον τρόμο με 3000 δονήσεις το λεπτό! Βίντεο Δεν είναι συχνό φαινόμενο να βλέπουμε τέτοιους όρους στα «παραδοσιακά» μέσα ενημέρωσης, αλλά το «Ηφαίστειο από την Κόλαση», που χρησιμοποιεί το CBS News δεν διαφέρει και πολύ από την πραγματικότητα. Όπως αναφέρει λοιπόν CBS News οι επιστημονική κοινότητα είναι πολύ ανήσυχη για το ηφαίστειοBardarbunga που είναι έτοιμα να ξεσπάσει στην Ισλανδία. Νέα βίντεο φαίνεται παρακάτω, από τις 16 του Αυγούστου 2014, υπήρξαν 3.000 + δονήσεις ανά λεπτό ενώ καταγράφηκαν 2.600 σεισμοί, κάτι που οδήγησε τον καθηγητή φ... περισσότερα »

Ο σεισμός των 8,8 Ρίχτερ στη Χιλή, προκάλεσε ρωγμές στους πάγους της Ανταρκτικής

*Ο σεισμός των 8,8 Ρίχτερ στη Χιλή, προκάλεσε ρωγμές στους πάγους της Ανταρκτικής* Ο σεισμός των 8,8 βαθμών που χτύπησε το 2010 τη Χιλή, ο έκτος ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί ποτέ, προκάλεσε ρωγμές στους πάγους της Ανταρκτικής χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα τσουνάμι που προκαλούν μεγάλοι σεισμοί μπορούν να επηρεάσουν τις παγοκρηπίδες της Ανταρκτικής, γιγάντιες πλάκες πάγου που επιπλέουν στη θάλασσα γύρω από την ξηρά της ηπείρου. Ο σεισμός της Χιλής είναι το πρώτο σεισμικό συμβάν που δείχνει να επηρεάζει τους πάγους στην ηπειρωτική Α... περισσότερα »

Κίνδυνος-θάνατος: Οι λάθρο φέρνουν τον "ιό της Αποκάλυψης" στην Ελλάδα

*Μία "αποκαλυπτική" επιδημία φαίνεται πως ξέσπασε τελικά στην Αφρική με τις επιπτώσεις να εξαπλώνονται και στον υπόλοιπο κόσμο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείες κήρυξε τον πλανήτη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ πρώτες οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ανέβασαν το επίπεδο υγειονομικού συναγερμού στο 1, το υψηλότερο που υπάρχει, με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση της επιδημίας του Έμπολα.* Συνέχεια »

Πάνω από 500.000 Ιάπωνες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους από τον τυφώνα Χαλόνγκ

*Πάνω από 500.000 Ιάπωνες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους από τον τυφώνα Χαλόνγκ* Οι άνεμοι φτάνουν τα 126 χλμ ανά ώρα Ένας ισχυρός τυφώνας έπληξε τα ξημερώματα της Κυριακής περιοχές στη δυτική Ιαπωνία, ενώ τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής. Ο τυφώνας Χαλόνγκ έφτασε πάνω από το έδαφος της πόλης Ακί που βρίσκεται στο νησί Σικόκου στη δυτική Ιαπωνία περίπου στις 06:00 τα ξημερώματα τοπική ώρα (24:00 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το πέρασμα του τυφώνα προκάλεσε έντονες βροχ... περισσότερα »

Zούμε την Αποκάλυψη! θέλετε να συνδιάσουμε τις κοινωνικές αναταραχές των κρατών με τις καταστροφές των ακραίων φυσικών φαινομένων...

 με σεισμούς, καταποντισμούς και λοιμούς;

*Παγκόσμιο θρίλερ για τον Έμπολα: Δεν συλλέγουν τα πτώματα των νεκρών στη Λιβερία* Πτώματα βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στη Λιβερία καθώς οι αρχές πασχίζουν να αντιμετωπίσουν την επιδημία του αιμορραγικού πυρετού που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους στη Δυτική Αφρική, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Front Page Africa. Μάρτυρες ανέφεραν ότι πτώματα επιπλέουν σε ποταμούς ή έχουν εγκαταλειφθεί σε σπίτια, καθώς οι κάτοικοι φοβούνται να έρθουν σε επαφή με τους νεκρούς αφού ενδέχεται να μολυνθούν από τον ιό Έμπολα, αναφέρεται στο άρθρο. Οι υπερπλήρεις κλινικές α... περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟ Σεισμός 6.1 στη Κίνα, 220 νεκροί και 1400 τραυματίες μέχρι τώρα

AFP Photo / China Out Περισσότεροι από 220 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.400 τραυματίστηκαν μετά από σεισμό μεγέθους 6,1 έως 6,5 της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στην κινεζική επαρχία Γιουνάν. Η πλειοψηφία των νεκρών ήταν από τον νομό Ludian στο οποίο ήταν το επίκεντρο του σεισμού όπως μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση. Τουλάχιστον 1.300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στο νομό Ludian, ενώ 181 εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με το γραφείο πληροφοριών στο Γιουνάν. Το Σεισμολογικό Γραφείο της επαρχίας δήλωσε ότι άλλα 49 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 102 τραυματί... περισσότερα »

Κατολίσθηση «έθαψε» ολόκληρο χωριό στην Ινδία

Για μία τεράστια κατολίσθηση στο χωριό Άμπε στην πολιτεία Μασατάρα στη δυτική Ινδία κάνουν λόγο τα διεθνή Μέσα. Όπως μεταδίδει το Associated Press, περίπου 40 σπίτια καταπλακώθηκαν από τόνους πέτρας και λάσπης, ενώ περισσότεροι από 150 άνθρωποι αγνοούνται και πιστεύεται πως είναι θαμμένοι κάτω από το έδαφος. Περίπου 40 ασθενοφόρα και 200 εθελοντές έχουν σταλεί στο σημείο της τραγωδίας προκειμένου να βοηθήσουν στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης, όπως δήλωσε στο CNN ανώτερος αξιωματούχος της πολιτείας Μασατάρα. Τις προηγούμενες εβδομάδες η περιοχή είχε πληγεί από ισχυρές βροχοπτώ... περισσότερα »

Σεισμός-«τέρας» 8,2 Ρίχτερ χτύπησε τη Χιλή

Σεισμός-«τέρας... 8,2 Ρίχτερ χτύπησε τη Χιλή] *Η πρόεδρος της Χιλής κήρυξε το βόρειο τμήμα της χώρας σε κατάσταση φυσικής καταστροφής - Μαζική απόδραση από φυλακές έπειτα από το σεισμό - Έκλεισαν αεροδρόμια - Συναγερμός και στη Χαβάη. Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής κήρυξε τη βόρεια Χιλή, η πρόεδρος της χώρας Μισέλ Μπασελέτ, ύστερα από τον σεισμό-τέρας των 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ>>* *Μέχρι στιγμής από τον πολύ ισχυρό σεισμό έχουν σκοτωθεί πέντε άνθρωποι. Ο σεισμός προκάλεσε τσουνάμι που έπληξε το βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ δεκάδες χιλιάδες... περισσότερα 

5,7R στην Κεφαλονιά: Νέο βίντεο από την ώρα του σημερινου σεισμου στην Κεφαλονια-Tι λένε οι σεισμολόγοι.


*Εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει δείχνουν τις νέες ζημίες που έχουν υποστεί τα κτίρια και άλλες υποδομές στο νησί, με το πρόβλημα να εντοπίζεται κυρίως στο Ληξούρι.* * [image: ΦΩΤΟ-Νέες συγκλονιστικές εικόνες από τον σεισμό]* *Την ίδια ώρα, νέο βίντεο αποτυπώνει την μεγάλη διάρκεια που είχε η νέα σεισμική δόνηση, γεγονός που έκανε τους κατοίκους να βγουν στους δρόμους και μέσα στο κρύο.* *Δείτε βίντεο από εσωτερικό αποθήκης την ώρα του σεισμού:* *ΒΙΝΤΕΟ-Χουλιάρας: Θα ακολουθήσουν νέες σεισμικές δονήσεις.* *ΒΙΝΤΕΟ-Παπαζάχος: Η Κεφαλονιά μπορεί να δώσει και 7 Ρίχτερ
Η ψυχρή εισβολή αέρα από την Αρκτική που έχει φέρει πρωτοφανείς χαμηλές θερμοκρασίες σε μεγάλα τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι οι χαμηλότερες εδώ και δυο δεκαετίες, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, και το σχεδόν γενικό "μπλακ-άουτ" στη λειτουργία επιχειρήσεων, σχολείων και τη μαζική ακύρωση χιλιάδων πτήσεων.
Τα καταφύγια για τους άστεγους "ξεχείλιζαν" λόγω της ψύχους που περιγράφεται από ορισμένους μετεωρολόγους ως "πολική δίνη".
Η θερμοκρασία κυμαινόταν στους -11 έως -22 βαθμούς Κελσίου πολύ κάτω του μέσου όρου σε περιοχές της Μοντάνα, της Βόρειας και Νότιας Ντακότα , της Μινεσότα, της Αϊόβα, του Ουισκόνσιν, του Μίτσιγκαν και της Νεμπράσκα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Στο Μπρίμσον της Μινεσότα, ο υδράργυρος υποχώρησε στους μείον 40 βαθμούς Κελσίου μια θερμοκρασία πολύ χαμηλότερη από ότι είχε την ίδια στιγμή ο Αρκτικός Κόλπος στον Καναδά όπου το θερμόμετρο έδειχνε μείον 35 βαθμούς Κελσίου. Το ψύχος στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασε κατά πολύ παραδοσιακές κρύες περιοχές του πλανήτη όπως το Αλμάτι στο Καζακστάν, όπου η θερμοκρασία ήταν μείον 22 βαθμούς Κελσίου, τη Μογγολία στο μείον 23 και το Ιρκούτσκ στη Σιβηρία στο μείον 33 βαθμούς Κελσίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι Παραμονή πρωτοχρονιάς με πολύ τσουχτερό κρύο έκαναν οι Καναδοί και ενδεικτικό είναι ότι σε κάποιες περιοχές, σημειώθηκαν θερμοκρασίες μικρότερες από αυτές στον πλανήτη Άρη.
Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που στον Άρη το θερμόμετρο έδειχνε στις 31/12, -30 βαθμούς, στο Ουίνιπεγκ η θερμοκρασία έφτασε τους -38 βαθμούς Κελσίου.
 Την φωτογραφία με τον παγωμένο Νιαγάρα ανακάλυψε η Ecologygreece.gr




Ασύλληπτη φωτογραφία από τον παγωμένο Νιαγάρα τράβηξε το Google Earth - Η ψυχρή εισβολή αέρα από την Αρκτική όλων των εποχών... χει 

Ενεργοποίηση εφτά ηφαίστειων σε έξι χώρες μέσα σε λίγες ώρες

Τρομοκρατημένοι οι Καναδοί: Απίστευτοι θόρυβοι από τα έγκατα της γης και ρήγματα στην επιφάνεια του εδάφους [εικόνα+βίντεο]

Εδώ και μερικές μέρες (ή καλύτερα νύχτες) πολλοί κάτοικοι περιοχών σε ολόκληρη την επικράτεια του Καναδά μένουν ξάγρυπνοι, ανήσυχοι από ισχυρούς θορύβους προερχόμενους από τα έγκατα της γης, αναφέρει ρεπορτάζ του CBC News Toronto. Αναρτήσεις στο Twitter και πολυάριθμες καταγγελίες στις τοπικές αρχές κάνουν λόγο για κοσμογονικά «γουργουρητά», ενώ σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρήθηκαν και μεγάλης κλίμακας ρήγματα σε δρόμους και χωράφια. Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για το γεωλογικό φαινόμενο των «κρυοσεισμών», απόρροια των ακραίων καιρικών συνθηκών 
Ένα νέο νησί εμφανίστηκε σήμερα (21/11) σον Ειρηνικό. Μια έκρηξη από ένα ηφαίστειο βαθιά στο βυθό για πρώτη φορά ύστερα από 40 χρόνια ανοικτά από τη ιαπωνική νήσο Nishino-Shima ήταν η αιτία.
Σχεδόν 13.000 χλμ. πιο μακριά στο Μεξικό στο ηφαίστειο του Colima τίναξε κυριολεκτικά τη κορυφή του ύστερα από μια μακρά περίοδο σχετικής ηρεμίας. Καπνοί και ηφαιστειακή τέφρα έφτασαν σε ύψος σχεδόν 3 χλμ. και ο βρυχηθμός του ηφαιστείου ακούγεται χιλιόμετρα πιο μακριά.
Στην Γουατεμάλα  το ηφαίστειο Fire Mountain άρχισε να εκτοξεύσει λάβα ενώ καπνοί και τέφρα σχημάτισαν ένα σύννεφο σκεπάζοντας πολλές πόλεις πλησίον του ηφαιστείου. Οι απανωτές εκρήξεις ακούστηκαν μέχρι και 10 χλμ. μακριά και τα τζάμια στα σπίτια έτριζαν.
Στο αρχιπέλαγος Βανουάτου στο νότιο Ειρηνικό το ηφαίστειο Yasur έχει αρχίσει να προκαλεί την προσοχή των ηφαιστειολόγων καθώς έχει ξεκινήσει να δραστηριοποιείται.
Στην Ιταλία η Αίτνα έχει προκαλέσει  μέχρι στιγμής σημαντική ανησυχία. Η δραστηριότητα του ηφαιστείου ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και καθώς ημέρα αυτή γίνεται όλο και πιο έντονη.
Το νέφος από την ηφαιστειακή μάζα έγινε μάλιστα η αιτία για να μεταβληθούν τα αεροπορικά δρομολόγια εξαιτίας του κινδύνου να τεθούν οι κινητήρες των αεροσκαφών εκτός λειτουργίας (flame out) από την αιωρούμενη ηφαιστειακή τέφρα.
Στην Ινδονησία ένα νέφος που φτάνει σε ύψος μέχρι και τα 6 χλμ. έχει κάνει τη ζωή δύσκολη στους κατοίκους. Το ηφαίστειο του Sinabung άρχισε ξανά να δραστηριοποιείται από το 2010 (όπου ήταν η τελευταία του έκρηξη ύστερα όμως από αιώνες ηρεμίας). Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ροή λάβας αλλά το νέφος μεγαλώνει συνέχεια.
Πάλι στην Ινδονησία αλλά στην πλευρά της νήσου Ιάβα το ηφαίστειο Merapiάρχισε να δραστηριοποιείται από εχθές. Στην προηγούμενη έκρηξή του το 2010 είχαν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες κάτοικοι των γύρω περιοχών.
Ποιος ο λόγος που εφτά ηφαίστεια σε έξι διαφορετικές χώρες άρχισαν ξαφνικά να δραστηριοποιούνται δεν είναι γνωστός. Οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν μια συσχέτιση αλλά μέχρι τώρα δεν έχει σταθεί δυνατό.
Πολλοί μιλούν για μια γεωλογική αλλαγή η οποία συντελείται από το 2004 την χρονιά του μεγάλου τσουνάμι στην Ταϊλάνδη, άλλοι θεωρούν πως η αιτία γα όλα αυτά δεν είναι στη Γη αλλά στο διάστημα.
Μέχρι όμως να βρεθεί αυτή ας ελπίσουμε πως θα σταματήσει σύντομα.

Η Γη έρχεται τα πάνω κάτω - Καταβόθρες, Σεισμοί Απόκοσμοι Ήχοι - (Βίντεο)

[image: Η Γη έρχεται τα πάνω κάτω - Καταβόθρες, Σεισμοί & Απόκοσμοι Ήχοι - (Βίντεο)] *Το παρακάτω βίντεο τεκμηριώνει ότι οι καταβόθρες, οι σεισμοί, οι απόκοσμοι ήχοι φαίνονται να συμβαίνουν με αυξημένη συχνότητα και κανείς δεν ξέρει πραγματικά γιατί αυτό συμβαίνει. Είναι δυνατόν οι καταβόθρες που εμφανίζονται καθημερινά να καταπιούν τον κόσμο; Οι απόκοσμοι και περίεργοι ήχοι ακούγονται από τη μια άκρη του πλανήτη στην άλλη, οι σεισμοί εντείνονται σε ένταση και κάποιες καταβόθρες έχουν καταπιεί σπίτια, αυτοκίνητα και ανθρώπους, και συνεχίζουν να αυξάνονται, 

Στρατιωτικός νόμος στο Μπουένος Αίρες λόγω καύσωνα και αναταραχών.


30.12.2013

Ενώ η Αργεντινή και ειδικά το Μπούενος Αίρες πλήττονται απο ενα πρωτοφανή κύμμα καύσωνα, οι συνεχείς διακοπές ρευματοδότησης και υδροδότησης, σε επίπεδο blackout ανά περιοχές, προκάλεσε εντονότατες πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές, αναγκάζοντας την κυβέρνηση εκεί να θέσει την πόλη σε έκτακτη ανάγκη και να κυρήξει στρατιωτικό νόμο.

περισσότερα στο : http://www.euronews.com/2013/12/29/argentina-state-of-emergency-declared-as-power-and-water-supplies-fail-during-/

Φιλιππίνες: Περισσότεροι από 3.000 οι νεκροί

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων από τον τυφώνα Χαϊγιάν έφθασε τους 3.621 νεκρούς, σύμφωνα με κυβερνητική υπηρεσία -αριθμός που προσεγγίζει τους 4.460 νεκρούς που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το... Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA). Ο Ρεϊνάλντο Μπαλίντο, αξιωματούχος του Eθνικού Συμβουλίου για τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών, διευκρίνισε επίσης ότι 1.140 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι. Ο Μπαλίντο εξήγησε ότι η αύξηση αυτή καταγράφηκε ύστερα από 

Μια απίστευτη τραγωδία έζησε και ζει η χώρα των Φιλιππίνων.Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ακούμε 10.000 είναι οι νεκροί οι άστεγοι και οι αγνοούμενοι. Στις προσευχές μας είναι όλοι οι κάτοικοι των Φιλιππίνων και οι ορθόδοξοι χριστιανοί των Φιλιππίνων και η αγωνία μας είναι μεγάλη.

Σας καλούμε να προσφέρετε έστω και ένα μικρό ποσό στη Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ, στην οποία υπάγεται η Ορθόδοξη Εκκλησία των Φιλιππίνων, ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τον φονικό τυφώνα ! Μπορούν να διενεργήσουν έρανο συμπαράστασης όλες οι Ορθόδοξες Μητροπόλεις και ενορίες σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό και να αποστείλουν το ποσό στη Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ, ώστε να το διαθέσει στη τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία των Φιλιππίνων και να βοηθήσουν τους δεκάδες χιλιάδες πληγέντες συνανθρώπους μας.

Ιερά Μητρόπολη Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής . Orthodox Metropolitanate of Hong Kong and Southeast Asia  :

Ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατοίκους των Φιλιππίνων, μέσω της Ορθόδοξης Εκκλησίας στις Φιλιππίνες. Humanitarian Aid for Philippines via Orthodox Church in Philippines.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αυστραλία

*Πιθανές οι εκκενώσεις περιοχών* Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σήμερα η νοτιοανατολική Αυστραλία, η οποία έχει... υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές από τις δεκάδες πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια. Ο αριθμός των σπιτιών που καταστράφηκαν ξεπέρασε τα 200, ενώ αναμένεται ότι οι καιρικές συνθήκες θα δυσχεράνουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες κατάσβεσης, καθώς η θερμοκρασία κατά τις επόμενες δύο ημέρες προβλέπεται να φτάσει ή και να υπερβεί τους 30 βαθμούς Κελσίου

 Ιαπωνία – Σεισμός 7,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Χονσού [εικόνα & βίντεο]

*Σεισμική δόνηση 7,3 βαθμών σημειώθηκε 231 μίλια ανατολικά της νήσου Χονσού της Ιαπωνίας, κι ένα τσουνάμι ύψους 1 μέτρου αναμένεται να φθάσει στη Φουκουσίμα σε περίπου 10 λεπτά από τώρα, ανακοίνωσαν το USGS και η Ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία αντίστοιχα.* Update: Οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα διατάχθηκαν να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, προκαλώντας ένα μικρό τσουνάμι.

Ιαπωνία: Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,9 βαθμούς Ρίχτερ στην νότια ακτή

Από την πλευρά του το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS) ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού είναι 6,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα, με τη δημόσια ιαπωνική ραδιοτηλεόραση (NHK) ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Τόκιο όπου κουνήθηκαν τα κτίρια... Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίσθηκε σε απόσταση 580 χιλιομέτρων νότια της ιαπωνικής πρωτεύουσας και το εστιακό του βάθους ήταν στα 400 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι σεισμικές δονήσεις είναι κοινό χαρακτηριστικό στην Ιαπωνία μια χώρα από τις πιο ενεργές σεισμικά στον κόσμο
ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΙΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ
Καναδάς: Τρεις νεκροί από σφοδρές πλημμύρες

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν την καναδική πόλη Κάλγκαρι και περίπου 100.000 κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους... Τρία πτώματα βρέθηκαν στην τοποθεσία Χάι Ρίβερ, όπου ο ποταμός Χάιγουντ πλημμύρισε εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων προκαλώντας μεγάλες ζημιές, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CBC, ενώ αγνοείται η τύχη ενός τέταρτου προσώπου. Η βροχή, η οποία έπεφτε από χθες το πρωί, εντάθηκε νωρίς το απόγευμα. Η ηλεκτροδότηση χρειάστηκε να διακοπεί

Τουλάχιστον 560 νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδία

Ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από σφοδρές βροχοπτώσεις της περιόδου των μουσώνων που... ήρθε πρόωρα στην Ινδία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 560 ανθρώπους στις βόρειες περιοχές της χώρας ενώ αγνοείται η τύχη δεκάδων χιλιάδων άλλων, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι και ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά. Σπίτια και μικρά συγκροτήματα διαμερισμάτων στις όχθες του Γάγγη κατέρρευσαν στα ορμητικά νερά του ποταμού και παρασύρθηκαν μαζί με αυτοκίνητα και φορτηγά. Χιλιάδες στρατιώτες συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.