Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ο Big Brother της κυβέρνησης είναι εδώ!! Διαβάστε πως θα σας κυνηγήσει η εφορία…

Δεν γλυτώνει κανείς…


Δεν σταματάει πουθενά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αν δεν ανοίξει όλες τις «τρύπες» που ενδεχομένως να κρύβουν οι Έλληνες χρήματα και φορολογήσει ότι κινείτε και ότι πετάει!!


Πάρτε χαρτί και γράψτε…

Μετρητά που βρίσκονται εκτός τραπεζών, τιμαλφή εντός και εκτός θυρίδων, πολύτιμα μέταλλα και άλλα πολλά που βρίσκονται σε στρώματα και συρτάρια που υπολογίζονται σε πολλά δις ευρώ θα αποτελούν πλέον το νέο πόθεν έσχες που καταρτίζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης με σχέδιο νόμου που εντός ολίγου θα μπει και επίσημα στη ζωή μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον δεν θα αρκεί η καταγραφή των τραπεζικών καταθέσεων αλλά θα ζητείται και η αναφορά των μετρητών (για ποσά άνω των 15.000 ευρώ) που βρίσκονται εκτός τραπεζικών ιδρυμάτων (κοινώς στο στρώμα ή αλλού)  ακόμα και των πολύτιμων αντικειμένων όπως κοσμημάτων όταν συνολικά η αξία τους για όλα τα μέλη της οικογένειας ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ.

Περιουσιολόγιο

Η πρόταση αυτή ουσιαστικά αποτελεί την μαγιά του περιουσιολογίου το οποίο θα αποτελεί και την βασική πλατφόρμα φορολόγησης των πολιτών. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι πολίτες που είναι υπόχρεοι κατάθεσης πόθεν έσχες πρέπει να αναφέρουν:

-Το περιεχόμενο των θυρίδων σε τράπεζες εσωτερικού ή εξωτερικού

-Τα μετρητά (αν είναι πάνω από 15.000 ευρώ για όλα τα μέλη οικογένειας) , τιμαλφή και πολύτιμα είδη, πολύτιμα μέταλλα ή πολύτιμοι λίθοι και γενικά οτιδήποτε φυλάσσεται εκτός θυρίδων (με συνολική αξία άνω των 30.000 ευρώ)

Οι αλλαγές αυτές είναι κοσμογονικές και νομικά αφού σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον κώδικα τραπεζικής δεοντολογίας αναφέρεται ότι “κάθε θυρίδα θησαυροφυλακίου αποτελεί προσωπικό χώρο του μισθωτή της και είναι απαραβίαστη τόσο από την τράπεζα, όσο και από κάθε τρίτο”. Επίσης ούτε ο νόμος του 2003 ούτε αυτός του 2014 είχε προβλέψει για  τις θυρίδες που θεωρούνται περίπου άβατο ή τη δήλωση χρημάτων και αντικειμένων αξίας.

Όπως μάλιστα έλεγαν νομικές πηγές  η μυστικότητα της θυρίδας ήταν απαραβίαστη εκτός κι αν υπήρχε δικαστικής εμπλοκή και έδιναν σχετική εντολή έρευνας οι αρμόδιες αρχές. Πλέον  δίδεται το δικαίωμα στα αρμόδια όργανα ανεξαρτήτως εμπλοκή του ή όχι σε παράνομη ενέργεια , ακόμα και για δειγματοληπτικό έλεγχο, να εξετάζουν αν ο υπόχρεος έχει θυρίδα και τι περιλαμβάνεται σε αυτήν.


ksipnistere.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.