Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Έχει συλληφθεί η Ελληνίδα πρωθυπουργός

Το ότι κάποιος μπορεί να αποτελεί μέλος του δικαστικού σώματος, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν έχει βρεθεί ποτέ και στην απέναντι μεριά. Παράδειγμα αποτελεί η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, της οποίας η ιστορία αν και κωμικοτραγική, αποδεικνύει πως όλοι μπορεί κάποια στιγμή να έχουμε μπλεξίματα με τον νόμο, αν και για ασήμαντες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Πρωθυπουργός είχε ταξιδέψει τον Νοέμβριο του 2001 στις Βρυξέλλες, ως μέλος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ύστερα από πρόσκληση του τότε ευρωβουλευτή Αλέκου Αλαβάνου. Η συγκεκριμένη επίσκεψη έλαβε χώρα στο πλαίσιο των προσκλήσεων που δικαιούνται οι ευρωβουλευτές προς τους κοινωνικούς φορείς. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης όλα κύλισαν ρολόι, καθώς η ελληνική εισαγγελική ομάδα ολοκλήρωσε τις συνήθεις περιηγήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο ενώ παράλληλα ενημερώθηκε σχετικά με τη δραστηριότητα των ευρωβουλευτών. Κατά το τέλος των διαδικασιών, συνηθίζεται ο προσκαλών ευρωβουλευτής να συνοδεύει τους προσκεκλημένους του στο αεροδρόμιο και να ταξιδεύει μαζί τους στην Αθήνα.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε, όταν λόγο καθυστέρησης των πτήσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, τα αεροπλάνα καθηλώθηκαν με αποτέλεσμα η ελληνική αποστολή να μην έχει εναλλακτική από το να περιμένει την επόμενη πτήση. Η ώρα περνούσε και η κ Θάνου φαίνεται πως ένιωσε την ανάγκη να κάνει ένα τσιγάρο. Για κακή της τύχη δεν πρόσεξε τους αισθητήρες καπνού, του οποίους έθεσε σε λειτουργία ο καπνός από το τσιγάρο θέτοντας το αεροδρόμιο σε κατάσταση συναγερμού.

Όπως ήταν αναμενόμενο επενέβη η βελγική αστυνομία συλλαμβάνοντας την κ Θάνου. Οι αστυνομικοί αρνούνταν κάθετα να την αφήσουν να φύγει, αναγκάζοντας τον κ. Αλαβάνο να επικοινωνήσει με τον τότε πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος έδωσε τέλος στην υπόθεση αφήνοντας την κ Θάνου να επιστρέψει στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.