Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Ρομπότ-Εξολοθρευτής ελεύθερο στο δάσος! (βίντεο)

Μια θυγατρική της Google έκανε ένα μεγάλο βήμα – κυριολεκτικά – στην προσπάθεια να κάνει τα ανθρωποειδή ρομπότ όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά.
Η δημιουργία της, ένα ρομπότ Atlas, ήταν σε θέση να περπατήσει χωρίς βοήθεια σε ανώμαλο έδαφος, μια τεράστια βελτίωση σε σχέση με τις πρόσφατες αποτυχίες στους ρομποτικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Αν πάτε στο δάσος σήμερα, να είστε σίγουροι για μια μεγάλη έκπληξη – αυτή θα ήταν μια καλή συμβουλή για τους κατοίκους γύρω από την περιοχή της Βοστώνης. Ωστόσο, μην περιμένετε να βρείτε κάτι χαριτωμένο, όπως αρκουδάκια, επειδή ένα ογκώδες ρομπότ τύπου Εξολοθρευτή, έχει εντοπιστεί να τριγυρίζει κοντά στην περιοχή.
Είναι ένα πρότζεκτ από τη Boston Dynamics, μιας θυγατρικής της Google, η οποία ειδικεύεται στο σχεδιασμό ρομπότ. Οι δημιουργοί του έχουν τώρα το άφησαν έξω από το εργαστήριο στην ύπαιθρο.
«Μας ενδιαφέρει να βγάλουμε αυτό το ρομπότ έξω στον κόσμο. Έξω στον κόσμο είναι απλά μια εντελώς διαφορετική πρόκληση από ό, τι στο εργαστήριο. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πως πρόκειται να είναι», δήλωσε ο Marc Raibert, ο ιδρυτής της Boston Dynamics.
Το ρομπότ Atlas, όπως είναι γνωστό, είναι σίγουρα μια επιβλητική φιγούρα – στέκεται στα 1,88 εκατοστά (6’2 πόδια) και ζυγίζει 150 κιλά (£ 330).
Η ομάδα εργάζεται αυτή τη στιγμή για να βεβαιωθεί ότι το ρομπότ θα είναι σε θέση να περπατήσουν και να τρέξουν χωρίς την πρόσδεσης ενέργειας, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν αυτή τη στιγμή.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.