Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Γερμανοί είναι, όχι μ@λ@κες!

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για το σανό που μας κερνάει η κυβέρνηση  μαζί με τα ΜΜΕ, για να μην μείνει κανείς νηστικός. 
Τελικά το θρίλερ της ψηφοφορίας στη γερμανική βουλή για το τρίτο μνημόνιο στην Ελλάδα, δεν ήταν και τόσο θρίλερ… Και πώς να είναι; Γερμανοί είναι οι άνθρωποι όχι μ@λ@κες για να αρνηθούν να αγοράσουν το καλύτερο οικόπεδο της Ευρώπης, μπιτ παρά! Όμορφα και νοικοκυρεμένα, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, πέρασαν το πακετάκι πιο εύκολα απ’όσο ο Τσίπρας στο Ελλαδιστάν. Λογικό. Εκεί δεν έχει… Κωνσταντοπούλου για να χαλάει το γλυκό.
Αλλά είπαμε. Η Ζωή είναι ψυχοπαθής, τρελή, γραφική και όλα τα ωραία που κολλάμε σε όποιον δεν κάνει τα χατίρια στους αιώνιους νταβατζήδες της διαπλοκής. Το θέμα άλλωστε είναι να διατηρούμε τον κόσμο σε καταστολή. Και σε αυτή την προσπάθεια τα ΜΜΕ παίζουν πάντα κυρίαρχο ρόλο. Χθες, μετά την οργισμένη αντίδραση του ελληνικού λαού για το ξεπούλημα των αεροδρομίων, η πρώτη αντίδραση ήταν ότι η γερμανική εταιρία που αγόρασε για ένα κομμάτι ψωμί 14 αεροδρόμια κάνει… κόνξες. Η αλήθεια είναι κομματάκι διαφορετική.
Ο επίσημος εκπρόσωπος της Fraport-Slentel , πριν λίγο δήλωσε πως «Η κοινοπραξία Fraport-Slentel, μετά την ιδιωτικοποίηση μόνο από το αεροδρόμιο των Χανίων θα έχει προβλεπόμενα έσοδα 180 εκατ. ευρώ το χρόνο από τα οποία τα μισά, δηλαδή τα 90 εκατ. ευρώ, θα είναι κέρδη», ξεκαθαρίζοντας επίσης πως οι Γερμανοί θεωρούν πως θα κάνουν απόσβεση από την… επένδυση (εδώ γελάμε) «σε λιγότερο από δύο χρόνια»!
Αυτά για να λέμε και καμιά αλήθεια. Όπως πχ. αυτή που είπε ο Σόιμπλε το πρωί της Τετάρτης (19/8) στους πατριώτες του, ότι θέμα κουρέματος του ελληνικού χρέους δεν υπάρχει… Αν λέει αλήθεια ο Σόιμπλε, κάποιος λέει ψέματα. Εκτός κι αν μπερδευτήκαμε, πάλι εμείς, όπως τότε που ψηφίσαμε «ΟΧΙ»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.