• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

    Χάθηκε αεροσκάφος με 54 επιβάτες!

    Αεροσκάφος με 54 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στην περιοχή της Παπούα, αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter η κρατική υπηρεσία έρευνας και διάσωσης.
    Σύμφωνα με τον λογαριασμό της υπηρεσίας στο Twitter, το αεροσκάφος της Trigana Air Service μετέφερε 44 ενήλικες, πέντε παιδιά, ενώ πέντε ήταν τα μέλη του πληρώματος.
    Η αεροπορική εταιρεία Trigana έχει έδρα την Τζακάρτα. Είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σεντάνι στην Τζαγιαμπούρα και είχε ως προορισμό την πόλη Οξιμπίλ στα νότια της περιοχής.
    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας επιβεβαίωσε την εξαφάνιση του αεροσκάφους. «Δεν είμαστε σίγουροι τι συνέβη με το αεροπλάνο και συντονιζόμαστε με τις τοπικές αρχές» είπε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Ο καιρός είναι πολύ κακός εδώ, είναι πολύ σκοτεινά και έχει συννεφιά. Οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για μία έρευνα. Η περιοχή είναι ορεινή».
    Σύμφωνα με το Δίκτυο Ασφάλειας της Αεροπορίας, μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, το ATR 42-300 είχε πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση του πριν από 27 χρόνια.

    Η ATR είναι μια κοινή επιχείρηση ανάμεσα στην Airbus και την Alenia Aermacchi, μια θυγατρική της ιταλικής Finmeccanica.
    Η Trigana βρίσκεται από το 2007 στη μαύρη λίστα των αερογραμμών που απαγορεύεται να πετούν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο λόγω ανησυχιών για τις προδιαγραφές ασφαλείας ή για τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα στην οποία λειτουργεί.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ