Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ανάκριση και προσωπικά δεδομένα για ένα πιάτο φαγητό | Ατζέντα 21

Ανάκριση και προσωπικά δεδομένα ζητά η ΜΚΟ Equal Society για ένα πιάτο φαγητό
O Χ.Σ. είναι 50 ετών, μακροχρόνια άνεργος, κάτοικος Κολωνού, δικαιούχος της κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης του υπουργείου Εργασίας, ενώ πολλές φορές έχει απευθυνθεί στις κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων, όπως ο «Κόμβος Αλληλοβοήθειας».
Εχει καταθέσει αίτηση για να ενταχθεί στο πρόγραμμα Βασικής Υλικής Συνδρομής και Επισιτιστικής Βοήθειας του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ), καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις και έχει μηδενικό εισόδημα.
Ομως, όταν πρόσφατα απευθύνθηκε στο Κοινωνικό Συσσίτιο που λειτουργεί στη γειτονιά του στον Κολωνό, στην οδό Αλικαρνασσού 49, σε δομή σύμπραξης του Δήμου Αθηναίων με ΜΚΟ, τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη: «Ενώ είχα προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι είμαι μακροχρόνια άνεργος, άπορος και δημότης Αθηναίων, κάρτα αλληλεγγύης, εκκαθαριστικό, φορολογική δήλωση, η κοινωνική λειτουργός ζήτησε να απαντήσω σε προσωπικές ερωτήσεις, για τους γονείς μου, τους λόγους που έφτασα σε αυτή την κατάσταση κ.λπ., διαβεβαιώνοντας ότι θα υπάρχει εχεμύθεια.
»Ρώτησα, σε περίπτωση που δεν θέλω να απαντήσω σε αυτές τις ερωτήσεις, μπορώ ωστόσο να έρθω να φάω; Η απάντηση ήταν “όχι, δεν μπορείτε”. Ενιωσα ότι προσβάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπειά μου. Τι είδους εκβιασμός είναι αυτός, σου δίνουμε φαγητό μόνο αν μας αποκαλύψεις προσωπικά δεδομένα; Αυτό δεν έχει γίνει σε άλλες κοινωνικές δομές που έχω απευθυνθεί».
http://nea.allnewz.gr/wp-content/uploads/2015/08/equal_society_koinoniko_sysitio.jpg
«Η αξιοπρέπειά τους είναι η μεγαλύτερή μας επιτυχία», είναι το σύνθημα του Κοινωνικού Συσσιτίου για τους 100 άπορους και άστεγους που σιτίζει καθημερινά η Equal Society στον Κολωνό. Αξιοπρέπεια που ο Χ.Σ. νιώθει ότι του τη στέρησε η τακτική της υποχρεωτικής προσωπικής συνέντευξης, με αντάλλαγμα το φαγητό




Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Equal Society, που διαχειρίζεται το Κοινωνικό Συσσίτιο σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Αθηναίων, οι προσωπικές συνεντεύξεις προβλέπονται ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό προφίλ των ωφελούμενων, που θα συνυπάρχουν καθημερινά με άλλους σε ένα φροντισμένο χώρο, που θυμίζει περισσότερο ταβέρνα παρά προνοιακή δομή, να παρέχονται εξατομικευμένες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης, σεμινάρια απασχόλησης, ακόμα και δραστηριότητες για τα παιδιά και οικογενειακή συμβουλευτική.

«Πείτε του να ξανάρθει»

«Ποτέ όμως δεν έχουμε αρνηθεί ένα γεύμα, ακόμα και σε ανθρώπους χωρίς κάρτα απορίας. Υπάρχουν άτομα που στην αρχή ήταν διστακτικοί να απαντήσουν σε προσωπικές ερωτήσεις, σιγά σιγά ανοίχτηκαν και έρχονται πλέον με την οικογένειά τους. Πείτε στον καταγγέλλοντα να ξανάρθει», ήταν η απάντηση από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Εqual Society Φώτη Παπαδόπουλο.

Τι είναι η Equal Society;

http://nea.allnewz.gr/wp-content/uploads/2015/08/%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF-2015-08-20-7.50.33-%CE%BC.%CE%BC..png
Το παγκοσμιοποιημένο logo τους έχει λίγο απ’ όλα: μια εξάλφα από χρωματιστά χεράκια, λίγο τροχός και λίγο γκέι χρώματα

 




Μια ΜΚΟ στα πλαίσια της Ατζέντας 21 που «προσφέρει έργο» προωθώντας ταυτόχρονα και τους σκοπούς της. Η φτωχοποίηση γίνεται μέλημα. Κι όσο πιο εξαρτημένος, τόσο πιο υποταγμένος.
Τι γράφουν στο σάιτ τους:

Σκοπός

Μεταξύ των σκοπών της Equal Society “Κοινωνία Ίσων Ευκαριών” είναι:

- Η δημιουργία μιας πιο αλληλέγγυας κοινωνίας μέσα από διαδικασίες ανοικτού διαλόγου και συμμετοχής όλων των φορέων σε εκδηλώσεις κατά των διακρίσεων.

- Η υλοποίηση προγραμμάτων σε συνεργασία με δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και με άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, για την προώθηση του διαλόγου για την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των πολιτών ανεξαρτήτως φύλου, φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας ή πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας και γενετήσιου προσανατολισμού.

- Η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η ανάπτυξη κουλτούρας ισότητας σε θέματα εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

- Η διενέργεια εξειδικευμένων μελετών και η διοργάνωση συνεδρίων-ημερίδων-σεμιναρίων, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, σε συνεργασία με άλλους φορείς για τον προσδιορισμό νέων πολιτικών απασχόλησης και επανένταξης στην αγορά εργασίας.

- Η προώθηση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων.

- Η προαγωγή της απασχόλησης και της δια βίου μάθησης, ιδίως σε ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα άνισης πρόσβασης στην αγορά εργασίας (όπως γυναίκες, νέοι, Α.Μ.Ε.Α., μακροχρόνια άνεργοι, μετανάστες, πρόσφυγες, πρώην χρήστες ουσιών, πρώην παραβάτες-αποφυλακισμένοι, μέλη μειονοτήτων και γενικότερα κοινωνικά ευάλωτες ομάδες).

- Η ανάληψη πρωτοβουλιών που προάγουν την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Βλέπετε την πρόοδο; Ο σεξουαλικός προσανατολισμός ήδη έχει αλλάξει σε γενετήσιος προσανατολισμός.
Και φυσικά η πράσινη ανάπτυξη και το περιβάλλον δεν θα μπορούσαν να λείψουν από μια τέτοια Ατζεντική ΜΚΟ.

Η φωνή του λαού στην Ατζέντα 21 είναι οι δικές του ελεγχόμενες ΜΚΟ

Η UNI GLOBAL UNION ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΤΗΣ EQUALSOCIETY
Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, «Uni Global Union», επισκέφθηκε το χώρο του Κοινωνικού Συσσιτίου της Equal Society στο Δήμο Αθηναίων. Επικεφαλής της, ήταν ο αναπληρωτής τύπου της Ομοσπονδίας κ. Mike Sunterland ο οποίος ξεναγήθηκε στο χώρο του συσσιτίου και ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες του Οργανισμού στην παροχή πρώτων κοινωνικών βοηθειών στις ευπαθείς ομάδες με αιχμή του δόρατος τα τρόφιμα αλλά και για την πλαισίωση αυτού με παράπλευρες ενέργειες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης . 
«Το συσσίτιο γίνεται σ’ έναν ξεχωριστό χώρο με αξιοπρέπεια στον συνάθρωπο» σχολίασε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας. Ζήτησε επιπλέον να μάθει πληροφορίες για το προφίλ των ωφελουμένων και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες εκτός από τη σίτιση, ενώ δήλωσε πως «τέτοιες πρωτοβουλίες αξίζουν να παραμείνουν ζωντανές καθώς σε αυτούς τους καιρούς η αλληλεγγύη είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων»
Λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης είχε συνάντηση Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας συνδικαλιστικών οργανώσεων UNI Europa, Oliver Röthig. Ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Röthig σχετικά με τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης στον τομέα της απασχόλησης και τόνισε την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα με στόχο την άμεση ανακούφιση των επιβαρημένων νοικοκυριών. 
*Η UNI Europa – το ευρωπαϊκό τμήμα της UNI Global Union, ομοσπονδίας συνδικαλιστικών οργανώσεων του τομέα των υπηρεσιών – εκπροσωπεί στην Ευρώπη 320 οργανώσεις και συνολικά 7 εκατ. εργαζόμενους.
*Το ίδιο ακριβώς ακριβώς είναι και η Ε.Ε. σε σχέση με τον ΟΗΕ. Ιδρύθηκε για να εφαρμόσει την Ατζέντα 21 χωρίς να φαίνεται ότι τα όσα αποφασίζει είναι global αποφάσεις. Σύντομα θα γράψουμε και γι’ αυτό. Αν δεν φύγεις από την Ατζέντα 21, δεν έχει καμία σημασία αν βγεις από την Ε.Ε., αγαπητά μου αριστερά παπαγαλάκια…
Αυτό είναι το «φιλάνθρωπο» μέλλον της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

Το ρεπορτάζ είναι με πληροφορίες efsyn.gr – σχόλια και ανάλυση AllNewz



thesecretrealtruth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.