Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του Υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ της Μ.Τετάρτης
«Θα στηρίξουμε την παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα, γιατί αυτό σημαίνει πραγματική ανάπτυξη»
«Η Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια κατανάλωνε φάρμακα σαν να ήταν χώρα 40 εκατομμυρίων!»
«Υπάρχουν πληροφορίες ότι πολλές συμβάσεις δεν είναι σύννομες»
«Το μόνο που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν μεταρρυθμίσεις».
«Όταν έχεις βούληση πάντα βρίσκεις τρόπους».
«Οι προκάτοχοί μας γιατί υπηρετούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα»
«Ανάσα» ζωής σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι, άποροι, αλλά και με πενιχρά εισοδήματα, όπως χαμηλοσυνταξιούχοι και φτωχές οικογένειες, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα φαρμακευτικής περίθαλψης αναμένεται να δώσει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Με αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» ο κ. Κουρουμπλής γνωστοποιεί ότι είναι αποφασισμένος να απαλλάξει πλήρως τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από τα βάρη της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία σύντομα θα συναρτάται με εισοδηματικά κριτήρια και ήδη το σχετικό μέτρο βρίσκεται προς επεξεργασία.
Παράλληλα, σκιαγραφεί τους άμεσους στόχους του στο χώρο της Υγείας, περιγράφει τις προωθούμενες θεσμικές αλλαγές σε επί μέρους τομείς και εκφράζει την πρόθεση να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους εποπτευόμενους φορείς, αφήνοντας από την άλλη πλευρά σαφές αιχμές στον προκάτοχό του για την υπάρχουσα χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.
Εν συνεχεία προειδοποιεί ότι θα ελεγχθούν οι πάντες και τα πάντα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιοδήποτε μη σύννομο η μεμπτό θα απευθυνθεί αμέσως στη δικαιοσύνη, φανερώνοντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχει πολλές συμβάσεις δεν είναι νόμιμες (!), ενώ ερωτηθείς για τα φαινόμενα διαφθοράς στην υγεία ξεκαθάρισε πως κατά την άποψη του δεν αντιμετωπίστηκαν επαρκώς επειδή δεν υπήρχε πολιτική βούληση.

Ακολούθως, αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίον θα στηρίξει τις εγχώριες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες ώστε να ενισχυθεί ο εξωτερικός προσανατολισμός τους και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, εκδηλώνει τη βεβαιότητά του για την αποτελεσματικότητα των ελληνικών γενόσημων, ενώ δεν παραλείπει να εξαπολύσει σκληρή επίθεση στην προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες για την πολιτική «κατεδάφισης και περικοπών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.