Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Το Ανθρώπινο Γένος σε Κίνδυνο… Προ των πυλών ο Πρώτος Πόλεμος των Ρομπότ! (βίντεο)

Πολλά έχουν γραφτεί για το προφητικό βιβλίο του Ray Kurzweil «The Singularity», όπου αναφέρεται ότι η πρόοδος στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI), στη γενετική, τη ρομποτική και τη νανοτεχνολογία θα επιτρέψει στον άνθρωπο να συγχωνευθεί με τα ρομπότ, εξασφαλίζοντας στα cyborgs που θα προκύψουν από την ένωση αυτή την αιώνια ζωή.
Το 2009, το ντοκιμαντέρ «Υπερβατικός άνθρωπος» (Transcendent Man) παρουσίασε στο κοινό το συγκεκριμένο σκεπτικό.
Τα επιτεύγματα του Kurzweil ως εφευρέτη και μελλοντολόγου, καθώς και η τρέχουσα θέση του ως διευθυντή μηχανικής της Google, έχουν προσδώσει αξιοπιστία στην ιδέα, κυρίως στους επιστημονικούς και ακαδημαϊκούς κύκλους.
Η Google φαίνεται να ακολουθεί το όραμα του Kurzweil για το μέλλον, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει αποκτήσει τις πιο ελπιδοφόρες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης.
Ενώ πολλοί επιστήμονες συμφωνούν με την υπόθεση του Kurzweil ότι η τεχνολογία επιταχύνει και σύντομα θα αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς , πολλοί διαφωνούν με την ουτοπική θεωρία του.
Ο Elon Musk, ο Stephen Hawking και άλλοι εκφράζουν δημοσίως την ανησυχία ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δημιουργήσει ένα δυστοπικό μέλλον, προκαλώντας ίσως ακόμη και την εξαφάνιση του ανθρώπινου γένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.