Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα πραγματικό ταξίδι στο παρελθόν. Τουρίστας στην Ελλάδα τη δεκαετία του 60: Με γαϊδουράκια στην Αίγινα! [βίντεο]

Ένα πραγματικό ταξίδι στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα στη δεκαετία του 60 αλλά αυτή τη φορά με τα μάτια των τουριστών που επισκέπτονταν τότε τη χώρα μας παρουσιάζεται σε ένα βίντεο του 1963, με τίτλο το «νησί του ήλιου».



Στο βίντεο παρουσιάζονται μοναδικά πλάνα μιας άλλης Ελλάδας τότε που έκανε δειλά δειλά τα πρώτα της βήματα ως μετέπειτα «βασίλισσα» του τουρισμού της Ευρώπης. Τότε που το εσωτερικό των αεροπλάνων έμοιαζε περισσότερο με εσωτερικό λεωφορείων του ΚΤΕΛ και που ανάμεσα στους Times οι επιβάτες μπορούσαν να χαζέψουν με τις «Εικόνες» και τον «Ταχυδρόμο».
Κατά τη διάρκεια της πτήσης προσφέρονταν παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα πλαισιωμένα με φρέσκια ρετσίνα! Τότε που η Ακρόπολη γινόταν-όπως και σήμερα πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών από όλο τον κόσμο. Μόνο τα ρούχα και τα καπέλα των κυριών είναι διαφορετικά.
Το υπόλοιπο μισό του πρώτου βίντεο μας παρουσιάζει μια ακόμη από τις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας. Την Ρόδο με έμφαση τον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου, τα κάστρα των Ιπποτών και την Κοιλάδα με τις πεταλούδες.

Gaidourakia-570
Σε ένα άλλο βίντεο από το 1961 οι εικόνες μοιάζουν ακόμη πιο μαγικές αλλά και τόσο μακρινές. Πρόκειται για την περιήγηση των τουριστών στην Αίγινα όπου τους επισκέπτες παραλαμβάνουν μόλις φτάνουν στο νησί γαϊδουράκια τα οποία τους μεταφέρουν στα αξιοθέατα του νησιού του Αργοσαρωνικού ενώ η περιήγηση ολοκληρώνεται με τις επισκέψεις στον Πόρο και την Ύδρα με τα ξύλινα καραβάκια της εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.