Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Γάζα: Χωρίς νερό τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι – Πάνω από 10.000 σπίτια έχουν ισοπεδωθεί

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της Γάζας 30.000 με 40.000 άνθρωποι δεν έχουν καμία πρόσβαση σε πόσιμο νερό

SHARES
Εντείνεται το ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς διανύουμε την 26η ημέρα της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης «Προστατευτική Αιχμή».

Τα στατιστικά στοιχεία είναι ενδεικτικά: Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της Γάζας 30.000 με 40.000 άνθρωποι δεν έχουν καμία πρόσβαση σε πόσιμο νερό, ενώ ανθρωπιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι πάνω από 10.000 σπίτια έχουν ισοπεδωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 76 παλαιστινιακές οικογένειες έχουν χάσει τρία ή περισσότερα μέλη τους από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης.
Παράλληλα, 36 ασθενοφόρα έχουν μερικώς ή ολικώς καταστραφεί, ενώ 19 γιατροί και νοσηλευτές και άλλοι 106 έχουν τραυματιστεί.
Σημειώνεται ότι τουλάχιστον δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα Κυριακή, και δεκάδες τραυματίστηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον ενός ακόμη σχολείου του ΟΗΕ στη Ράφα της νότιας Γάζας. Πρόκειται για το τρίτο βομβαρδισμό του Ισραήλ σε σχολείο του ΟΗΕ όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι.
Από το νοσοκομείο της Γάζας γνωστοποιήθηκε ότι τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Ράφα από ισραηλινά πυρά την Κυριακή, εννέα εκ των οποίων από την ίδια οικογένεια η οποία ξεκληρίστηκε.


http://arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.