Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Σχέδιο για να χρεοκοπήσουν την Ελλάδα, για δικό τους όφελος, επεξεργάζονται οι Γερμαναράδες του Δ’ Ράιχ, της Μέρκελ !

Σχέδιο για να μας οδηγήσουν σε χρεοκοπία χωρίς κανένα κόστος για τη δική τους οικονομική σταθερότητα καταρτίζουν οι γερμανοί . Αφού μας …υποχρέωσαν να υιοθετήσουμε το καταστροφικό μνημόνιο που τσάκισε την οικονομία, έστειλε τους μισούς έλληνες στην ανεργία και στραγγάλισε την αγορά, μόνο και μόνο για να μην χρεοκοπήσουμε και διαλυθούν οι μεγάλες τράπεζες της Ευρωζώνης, η Μέρκελ και η παρέα της είναι πλέον έτοιμοι να μας αφήσουν να πτωχεύσουμε.


Αυτό τουλάχιστον σχεδιάζει το ινστιτούτο ZEW, που αναζητά τρόπους προκειμένου να χρεοκοπούν οι χώρες της Ευρωζώνης, χωρίς επιπτώσεις για το σύστημα. Όπως αναφέρει το σχέδιο χρειάζεται μια «αξιόπιστη» διαδικασία χρεοκοπίας όπου ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) θα δίνει βοήθεια στη χώρα που προσφεύγει και στη συνέχεια θα απαιτεί μέσα σε τρία χρόνια να βάλει τάξη στα οικονομικά της.

Αν η προσπάθεια αυτή αποτύχει, τότε ο ESM, θα αρχίζει διαπραγματεύσεις με τους κατόχους ομολόγων της χώρας, επιβάλλοντας κούρεμα και μειώνοντας το χρέος της ως και στο 60% του ΑΕΠ.

Μάλιστα σύμφωνα με το Reuters, το σχέδιο είναι πολύ πιθανό να κερδίσει έδαφος και να συμβάλλει στο σχεδιασμό της ευρωπαϊκής απάντησης σε τυχόν προβλήματα χωρών όπως η Ελλάδα ή η Πορτογαλία. Είναι δηλαδή κομμένο και ραμμένο για τα δικά μας μέτρα, χωρίς φυσικά να υπολογίζει τις θυσίες που ως τώρα έχει κάνει η χώρα.

Ούτε έχει μπει στη διαδικασία να εξηγήσει πως ακριβώς θα μπαίνει τάξη στα δημοσιονομικά μιας χώρας, μέσα σε μόλις μια τριετία και ποια μέτρα υπεράσπισής της θα παίρνουν οι ευρωπαίοι.



Νέα κρίση βλέπει η Τράπεζα της Αγγλίας

Την ίδια στιγμή στην εξαμηνιαία της έκθεση, η Τράπεζα της Αγγλίας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για νέα κρίση δανεισμού στην Ευρωζώνη και ειδικά στις χώρες της περιφέρειας. Η Τράπεζα της Αγγλίας δεν πείθεται από τη μεγάλη μείωση των spreads, θεωρώντας ότι δεν είναι δικαιολογημένη ούτε διατηρήσιμη. Όπως σημειώνει οι: Ελλάδα, Ιταλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία, εξακολουθούν να εμφανίζουν μεγάλα χρέη αλλά και αδύναμες προοπτικές ανάκαμψης.

Έτσι καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι τιμές των ομολόγων της Ευρωζώνης ενδέχεται να υποχωρήσουν αν υπάρξει μια γενικευμένη αναγνώριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η νομισματική ένωση στην έξοδο από την κρίση. «Παραμένει ο κίνδυνος της γρήγορης ανατιμολόγησης των assets εάν μειωθεί η εμπιστοσύνη στην ικανότητα των αρχών αν επιτύχουν στην εξισορρόπηση και την προσαρμογή που απαιτούνται στην Ευρωζώνη», αναφέρει.

Με λίγα λόγια η Τράπεζα της Αγγλίας, θεωρεί ότι είναι πολύ πιθανό να ξαναζήσουμε τις καταστάσεις της τριετίας 2010-12 όπου τα κράτη μέλη του ευρώ δυσκολεύονταν να δανειστούν. Άλλωστε αυτό είναι κάτι που όλοι μας το ζήσαμε στο πετσί μας, το 2010 όταν οι αγορές έκλεισαν τις κάνουλες της χρηματοδότησης, οδηγώντας τη χώρα στην αγκαλιά των διεθνών τοκογλύφων του ΔΝΤ και της ΕΕ.


makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.