Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Μουστοκούλουρα

Λίστα Συστατικών

250γρ Βιτάμ λιωμένο κλασικό
220γρ πετιμέζι
250γρ ζάχαρη κρυσταλλική
220γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
80γρ κονιάκ
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ μαγειρική σόδα
1 κ.γ κανέλα σκόνη
1 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Πώς να τα φτιάξετε

1 Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
2 Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ μαζί με το πετιμέζι και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
3 Διαλύουμε μέσα στον χυμό του πορτοκαλιού τη σόδα και τη ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη με το πετιμέζι. Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4 Ρίχνουμε κατά διαστήματα το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ελαφρά έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
5 Όταν η ζύμη είναι σφιχτή αρχίζουμε να πλάθουμε τα μουστοκούλουρα σε σχήματα της αρεσκείας μας.
6 Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με Βιτάμ.
7 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20-25 λεπτά.

Θερμοκρασία 180 °CΧρόνος Ψησίματος20-25'


vitam.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.