• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

    Μουστοκούλουρα

    Λίστα Συστατικών

    250γρ Βιτάμ λιωμένο κλασικό
    220γρ πετιμέζι
    250γρ ζάχαρη κρυσταλλική
    220γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
    80γρ κονιάκ
    1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
    1 κ.γ μαγειρική σόδα
    1 κ.γ κανέλα σκόνη
    1 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
    1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    Πώς να τα φτιάξετε

    1 Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
    2 Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ μαζί με το πετιμέζι και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
    3 Διαλύουμε μέσα στον χυμό του πορτοκαλιού τη σόδα και τη ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη με το πετιμέζι. Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
    4 Ρίχνουμε κατά διαστήματα το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ελαφρά έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
    5 Όταν η ζύμη είναι σφιχτή αρχίζουμε να πλάθουμε τα μουστοκούλουρα σε σχήματα της αρεσκείας μας.
    6 Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με Βιτάμ.
    7 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20-25 λεπτά.

    Θερμοκρασία 180 °CΧρόνος Ψησίματος20-25'


    vitam.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ