Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Οδησσός: Πηδούσαν απεγνωσμένοι από τα παράθυρα οι άνθρωποι για να σωθούν... [βίντεο]

Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό της πρωτοφανούς φρίκης που εξελίχθηκε χθες το βράδυ στην Οδησσό. Ένας άνθρωπος φαίνεται καθαρά να πέφτει από ένα παράθυρο του κτηρίου του συνδικάτου που πυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Παρασκευής στην Οδησσό. 
 
Το πλάνο του ανθρώπου που πέφτει στο κενό για να γλιτώσει από τις φλόγες και τους πυκνούς μαύρους καπνούς είναι αποκαλυπτικό της απόγνωσης που ένιωθαν όσοι εγκλωβίστηκαν μέσα στο φλεγόμενο κτήριο, που την ώρα που ξέσπασε η φωτιά ήταν γεμάτο ρωσόφωνους αυτονομιστές. 
 
Τουλάχιστον 39 άνθρωποι υπολογίζεται πως έχασαν τη ζωή τους στο κτήριο αυτό, άλλοι από ασφυξία από τους πυκνούς καπνούς, κάποιοι κάηκαν ζωντανοί, ενώ κάποιοι πήδηξαν από τα παράθυρα για να σωθούν από τη φωτιά και σκοτώθηκαν από τα χτυπήματα.
 
Ένα ειδεχθές νεοναζιστικό έγκλημα πολέμου το οποίο η Δύση παραβλέπει σκανδαλωδώς, καθώς οι συνειδήσεις έχουν πλέον εκτραχυνθεί. Και όταν ολόκληρη Δύση δεν νοιώθει ούτε στο ελάχιστο την ανάγκη να πει - έστω - μία φθηνή «συγγνώμη» για μία τέτοιας μορφής βία, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και επικίνδυνη, γιατί σημαίνει ότι είναι έτοιμοι να ανεχθούν και πολύ σοβαρότερα εγκλήματα, όπως ήδη κάνουν εξάλλου στην Συρία.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.