Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Νηστίσιμα σκαλτσούνια με ταχίνι

Περιγραφή

Για τη περίοδο της νηστείας και όχι μόνο λόγω των υγιεινών συστατικών που περιέχει.

Τι χρειαζόμαστε:

Ζύμη
  • 3 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι ταχίνι
  • 2 κουταλιές σούπας μελι
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπεικιν παουντερ
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
Γέμιση
  • 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1/2 φλυτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 1/2 φλυτζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • Ανθόνερο
  • Ζάχαρη άχνη


Πώς το κάνουμε:


Βήμα 1 1) Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το μπέκιν.
Βήμα 2 2) Ξεχωριστά προσθέτουμε το ταχινι ,το μέλι, το χλιαρό νερό ανακατεύωντας στο τέλος και το αλεύρι.
Βήμα 3 3) Κάνουμε τη ζύμη μπαλίτσες σε μεγεθος μεγάλου καρυδιού και τις ανοίγουμε σε φύλλα.
Βήμα 4 4) Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση κλείνουμε τα σκαλτσούνια καλά και τα τοπόθετόυμε σε αλάδωτο ταψί.
Βήμα 5 5) Τα ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά περίπου.
Βήμα 6 6) Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα ραντίζουμε με ανθόνερο.

 Βήμα 7 7) Τέλος τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.