• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

    Ακόμα δεν καταλαβαίνεις τι παίζει;…..με αυτούς που σε λεηλάτησαν… ένα μικρό απόσπασμα είναι αρκετό! Κομμάτια ψυχών κι αλλόκοτο σκότος αφήνουν παρέα με στημένες στατιστικές.

    Ένα απόσπασμα από το  άρθρο του φιλελεύθερου κομμουνιστή  Τζίμα....
    Ναύπλιο, πρωινό Σαββάτου - Του Παύλου Τσίμα  Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
    Φίλος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο με μακρά διδακτική πείρα και μελετητής της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, άνθρωπος δηλαδή που έχουν δει τα μάτια του πολλά και έχει νιώσει ο νους του περισσότερα από τα σκληρά και ερεβώδη του κοινού μας βίου, μου τηλεφώνησε το περασμένο Σάββατο.


    Σοκαρισμένος, έντρομος σχεδόν. Βρισκόταν στο Ναύπλιο, στην ωραία πλατεία της πόλης, την Πλατεία Συντάγματος, στη σκιά του Βουλευτικού, του κτιρίου που στέγασε το πρώτο Κοινοβούλιο του ελεύθερου ελληνικού κράτους. Στην πλατεία έπαιζαν παιδιά, μια μεγάλη παρέα. Ηταν κάποιο πάρτι μάλλον ή κάποια γιορτή. Τα παιδιά ήταν των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, όχι πάνω από 7-8 ετών. Ετρεχαν, κυνηγιόνταν, έπαιζαν. Και κάποια στιγμή οι σκόρπιες φωνές ενώθηκαν σε μία. Ολα μαζί άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά - ποιος ξέρει γιατί; -«αίμα - τιμή - Χρυσή Αυγή». Ξανά και ξανά. 




    Ηταν σαν να φώναζαν Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός. 

    Εχω ακούσει από δασκάλους δημοτικών σχολείων να μιλούν για τους μαιάνδρους - αγκυλωτούς σταυρούς που βρίσκουν ζωγραφισμένους στα τετράδια μικρών παιδιών, για αυθόρμητες, αντανακλαστικές σχεδόν, αντιδράσεις στη θέα ανθρώπων με σκούρο δέρμα και φτωχική εμφάνιση, για τον ρατσισμό και τη βία που φωλιάζει καμιά φορά στη σχολική αυλή ή για την αθωότητα με την οποία μικρά παιδιά παίζουν τους κασιδιάρηδες, όπως θα έπαιζαν κάποτε καουμπόηδες κι Ινδιάνους. Κι έχω επίσης ακούσειεκπαιδευτικούς να διηγούνται περιστατικά με γονείς που τους καλούν - διακριτικά - να τους ενημερώσουν για συμπεριφορές παιδιών που μεταφέρουν ένα χρυσαυγίτικο πρότυπο στη σχολική ζωή κι εκείνοι απαντούν μ' ένα απότομο και απειλητικό: «Και εσένα τι σε νοιάζει;». 


    Δεν ξέρω να πω τι ακριβώς, μα κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ. Και πρέπει να αρχίζουμε να μιλάμε γι' αυτό 
    Τι γράφουμε εδώ και καιρό;; Θα το πάνε μέχρι τέλους. Πολύ φασίστες οι Έλληνες...πολύ ρατσιστές αν υπάρξει αντίδραση εξαιτίας των άδικων μέτρων. Αν υπάρξει αντίδραση με τις ιθαγένειες στους λάθρο. Ξέρουν τι κάνουν....όλα αυτά είναι μεθοδεύσεις...του καθεστώτος. Το τρομακτικό είναι ότι το blog της Χρυσής Αυγής, υπερηφανεύεται....με το άρθρο του εκατομμυριούχου κυρίου...που έχει "πόνο" για την ελληνική κοινωνία. 


    chaos-crisis.blogspot.com
    lithosfotos.blogspot.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ