• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

    Συγκέντρωση από τους εργαζόμενους σε «Καριπίδης», «ΙΝΤΕΡΚΕΜ» και «ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ» (VIDEO-ΦΩΤΟ)

    Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καριπίδης», της χημικής βιομηχανίας «ΙΝΤΕΡΚΕΜ» και του Πετζετάκι.


    Οι εργαζόμενοι από τον «Καριπίδη» απολύθηκαν από το νέο ιδιοκτήτη, την εταιρεία «LOW POWER GREINTECH MON IKE», στην οποία μεταβιβάστηκε πρόσφατα η επιχείρηση. Ο νέος ιδιοκτήτης απέλυσε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς αποζημίωση.

    Στην «ΙΝΤΕΡΚΕΜ», που έχει κλείσει από τον Οκτώβρη του 2012, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Ιούλη του 2012, ενώ από 1η Γενάρη είναι και ανασφάλιστοι.

    Οι εργαζόμενοι του Πετζετάκι εδώ και τρία χρόνια ούτε πληρώνονται, ούτε απολύονται.

    Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση στα αιτήματά τους, όπως καταβολή των δεδουλευμένων, έκτακτο επίδομα ανεργίας και επικόλληση ενσήμων.

    Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στα δίκαια αιτήματά τους. 

    Στο πλευρό τους βρίσκονται από την πρώτη στιγμή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Χημικές Βιομηχανίες και η Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπωνοποιών.

    Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο Νίκος Ξουράφης κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους και να εντείνουν τον αγώνα.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ