• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

    Αποτελέσματα Superleague

    Άρης-Ατρόμητος 0-0

    Χαμένοι βγήκαν Άρης και Ατρόμητος μετά το τέλος του αγώνα καθώς το τελικό 0-0 δεν βοηθάει καμία από τις δύο ομάδες στις μάχες που δίνουν στην ουρά, αλλά και στην
    κορυφή της βαθμολογίας. Ο Ατρόμητος είχε τις ευκαιρίες όχι όμως και το γκολ καθώς οι Καραμάνος και Ναπολεόνι νικήθηκαν από τον Διούδη αρκετές φορές. Ο Άρης μπορεί να έβγαλε ενέργεια και πάθος στην επανάληψη όμως δεν είχε τα κατάλληλα όπλα σ’ αυτή την μάχη.

    Ο Σούλης Παπαδόπουλος ξεκίνησε το παιχνίδι με σχηματισμό 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ο Διούδης, δεξιά ο Ηρακλής και αριστερά ο Τσουμάνης, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Γιαννίτσης και Κύργιας. Στα χαφ οι Οικονομόπουλος και Παπαδόπουλος και Σουνάς. Ενώ οι τριάδα στην επίθεση ήταν οι Τάτος, Αγκάνθο και Μανιάς

    Χωρίς Ιγκλέσιας

    Ο Γιώργος Παράσχος με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής τον Ιγκλέσιας παρέταξε σε σχηματισμό 4-4-2. Ο Τσενάμο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο νάτσος και αριστερά ο Γιαννούλης. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Φυτανίδης και Ταυλαρίδης. Στη μεσαία γραμμή και στον άξονα οι Λαζαρίδης και Δημούτσος στις πτέρυγες οι Μπρίτο και Ούμπιδες. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης οι Καραμάνος και Παπαδόπουλος.

    Ανάπτυξη από τα πλάγια

    Ο Ατρόμητος, επιχείρησε με την μπάλα κάτω και με ανάπτυξη από τα’ άκρα να φτάσει στην εστία του Διούδη. Τρεις φορές βρέθηκαν οι παίκτες του Παράσχου απέναντι από την εστία του Άρη όμως και τις τρεις φορές το τελείωμα τους ήταν κακό. Οι «κίτρινοι» μέχρι το 20λεπτο πολύ δύσκολα έφταναν στα καρέ του Τσενάμο καθώς η πίεση από τους φιλοξενούμενους στο κέντρο ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα να γίνεται το λάθος στην πάσα.

    Πρώτη επίσκεψη με Αγκάνθο

    Μόλις χαλάρωσε λίγο ο Ατρόμητος ο Άρης βρήκε την ευκαιρία να δημιουργήσει την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Στο 23’ ο Τάτος από τα αριστερά έβγαλε συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Αγκάνθο, όμως ο Ισπανός την έστειλε δίπλα από το δοκάρι του Ατρομήτου.

    Οι κούρσες του Γιαννούλη και το προβληματικό κέντρο

    Στην ευκαιρία του Άρη ο Παράσχος έβαλε τις φωνές με τους παίκτες να πολιορκούν για ένα πεντάλεπτο τα καρέ των γηπεδούχων. Ο Γιαννούλης που έκανε αρκετές κούρσες δημιούργησε πολλά ρήγματα στα δεξιά του Άρη με τον Ηρακλή να μην μπορεί να καλύψει επαρκώς την θέση του. Ενώ και στο κέντρο οι Θεσσαλονικείς είχαν πρόβλημα καθώς οι Οικονομόπουλος, Παπαδόπουλος και Σουνάς δεν βοηθούσαν όσο θα ήθελε ο Σούλης Παπαδόπουλος ανασταλτικά, αλλά και στο κράτημα της μπάλας.

    Κακό τελείωμα

    Οι Περιστεριώτες είχαν δύο καλές φάσεις με τους Καραμάνο και Παπαδόπουλο. Στο 25’ σουτ του Καραμάνου στην κίνηση, η μπάλα έφυγε εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Διούδη. Ενώ στο 27' ο Καραμάνος μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ από αριστερά, απέκρουσε ο Διούδης. Στην εξέλιξη της φάσης ο Παπαδόπουλος έκανε νέο σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ.

    Ανέβηκε στην επανάληψη

    Ο Άρης στην επανάληψη έβγαλε διάθεση στον αγωνιστικό χώρο κλείνοντας τους χώρους, ενώ συμμαζεύτηκε και στο κέντρο με τον Ηρακλή να μετακομίζει στον άξονα και τον Παπαδόπουλο στον πάγκο. Οι Θεσσαλονικείς είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του σε σχέση με το πρώτο εκεί όπου ο Ατρόμητος είχε την κατοχή. Όμως μέχρι εκεί καθώς πολύ δύσκολα έβγαζε ευκαιρίες.

    Τους συμπαρέσυρε ο Ουμπίδες

    Το ανέβασμα του Ουμπίδες άλλαξε και πάλι τους συσχετισμούς μιας και οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προσπάθησαν να διεκδικήσουν την νίκη. Στο 70' ο Αργεντινός εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Φυτανίδης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι με τον Παπαδόπουλο να μην μπορεί να σπρώξει στην εστία. Στο 74’ είχαμε την γρήγορη αντεπίθεση για την ομάδα του Ατρομήτου με τον Καραμάνο να βγαίνει τετ α τετ όμως να τον νικάει ο Διούδης.

    Τους νίκησε ο Διούδης

    Μέχρι το τέλος του αγώνα ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Όσο το ματς ήταν στο 0-0 οι δύο ομάδες προχώρησαν σε κάποιες αλλαγές και μάχονταν για το γκολ που θα τους έδινε και τους τρεις βαθμούς της νίκης. Στο 81’ είχαμε άλλη μια ευκαιρία για τον Ατρόμητο με τον Καραμάνο να συνδυάζεται ωραία με τον Ναπολεόνι με τον Ιταλό να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Άρη με τον Διούδη να διώχνει σε κόρνερ το σουτ.

    MAN OF THE MATCH: Ο Σωκράτης Διούδης κράτησε την εστία του ανέπαφη δίνοντας έστω το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

    ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Καραμάνος, Ναπολεόνι δεν κατάφεραν να κερδίζουν τον Διούδη και να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Οι τελικές φάσεις για τον Ατρόμητο ήταν πολλές όμως στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και για τους φιλοξενούμενους δεν υπήρχε αποτελεσματικότητα.

    ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ούμπιδες για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ατρομήτου. Από τα πόδια του Αργεντινού βγήκαν οι περισσότερες φάσεις για τους περιστεριώτες στο δεύτερο ημίχρονο.

    Η ΓΚΑΦΑ: Ο Γιώργος Παράσχος αποφάσισε να βγάλει τον Παπαδόπουλο βάζοντας στην θέση του τον Φάμπιο. Ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε να βρει τα πατήματα του στο χρόνο που αγωνίστηκε

    ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κουκουλάκης δεν έκανε κάποιο μεγάλο λάθος σε γενικές γραμμές ήταν καλός και δεν αδίκησε κάποια από τις δύο ομάδες.

    ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το γκολ έλειπε από την σημερινή αναμέτρηση στο Βικελίδης, ανάμεσα στον Άρη και τον Ατρόμητο. Το τελικό 0-0 δεν βοηθάει καμία από τις δύο ομάδες και περισσότερο τους «κίτρινους» που μάχονται για την σωτηρία τους. Αυτή την φορά οι φίλαθλοι του Άρη χειροκρότησαν την προσπάθεια των παικτών του Σούλη Παπαδόπουλου.

    Άρης(Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Κύργιας, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Σουνάς(76’ Μαργαρίτης), Αγκάνθο, Τάτος, Τσουμάνης, Παπαδόπουλος(46’ Καραγκούνης), Μανιά, Ηρακλής(90’ Νταμαρλής)

    Ατρόμητος(Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Μπρίτο(62’ Ναπολεόνι), Παπαδόπουλος(77’ Φάμπιο), Νάστος, Γιαννούλης, Καραμάνος, Δημούτσος(90’+ Μπάλλας), Ουμπιδες, Λαζαρίδης.


    Απόλλων - Αστέρας Τρίπολης 1-2

    Φινάλε... όλα τα λεφτά στην Ριζούπολη, όπου ο Αστέρας με γκολ του Λούι στο 3 και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έφυγε με νίκη 2-1 επί του Απόλλωνα, συνέχισε αήττητος στο πρωτάθλημα στο 2014 και αύξησε την διαφορά του από την 6η θέση.

    Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους με εμφανίζονται με μεγαλύτερη διάθεση να επιτεθούν, τους φιλοξενούμενους να μην βρίσκουν ρυθμό και τις φάσεις να είναι ελάχιστες. Οι παίκτες του Λόρι Σάντσες προσπαθούσαν, όμως έκαναν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουν την υπεροχή, όμως να μην μπορούν να απειλήσουν με αξιώσεις τον Μπαντή.

    Κανακούδης (6') και Φαρινόλα (21') είχαν τις πρώτες τελικές, ενώ η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 28' για τον Αστέρα. Ο Ντε Μπλάσις βρέθηκε στην περιοχή, έκανε ωραία το σουτ στην κίνηση, όμως ο Τζόρβας με εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το μηδέν! Φαρινόλα με κεφαλιά (32') και Δεληζήσης (38') είχαν καλές στιγμές για τον Απόλλωνα, με το παιχνίδι να είναι ανοιχτό και στιγμές αργότερα οι φιλοξενούμενοι να παίρνουν το προβάδισμα. Στο 39' ο Ντε Μπλάσις έκανε την κεφαλιά-ασίστ και ο Καράσκο με πολύ ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ έκανε το 0-1 για το 6ο του γκολ στη σεζόν και το 3ο του στις τελευταίες ισάριθμες αγωνιστικές! Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και μέχρι το ημίχρονο πλησίασαν δύο φορές στο γκολ. Η πρώτη ήταν στο 42', όταν ο Μίνγκας με ωραίο διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ η δεύτερη στο 44', όταν ο Μπαντής έβγαλε την κοντινή κεφαλιά του Ντάλμπεργκ!

    Στην επανάληψη ο ρυθμός δεν ήταν καλός, οι Αρκάδες δεν ρίσκαραν και το παιχνίδι κυλούσε εκεί ακριβώς που το ήθελαν. Οι μακρινές μπαλιές συνεχίστηκαν, ενώ οι γηπεδούχοι απειλούσαν μόνο με στημένα. Μπαράλες (58') και Ντάλμπεργκ (60') είχαν τις πρώτες καλές στιγμές, με τον Απόλλωνα να χάνει μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 61', όταν Ντάλμπεργκ και Φαρινόλα δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μπαντή! Ο ρυθμός έπεσε ξανά στη συνέχεια, όμως φαίνεται ότι οι παίκτες κράτησαν το καλύτερο για το τέλος...

    Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 81'. Ο Αργυρόπουλος έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Μπαντής υπό την πίεση των Δεληζήση και Φαρινόλα δεν κατάφερε να μπλοκάρει και ο Πετρόπουλος ήρθε από πίσω, για να κάνει από κοντά το 1-1! Ξαφνικά, το παιχνίδι πήρε... χρώμα, με τον Μπαντή να βγάζει δύσκολα το μακρινό σουτ του Παντελιάδη στο 84'! Φαρινόλα με κεφαλιά (84'), Κάφα με σουτ που έβγαλε εντυπωσιακά ο Τζόρβας (86') και Γκόιαν, που μάλλον...  μπερδεύτηκε, πριν δει τον Κανακούδη να σώζει πάνω στην γραμμή (87') έχασαν μεγάλες ευκαιρίες. Όλα έδειχναν ότι το 1-1 θα μείνει μέχρι το τέλος, όμως στην τελευταία φάση του αγώνα στο 90+3' οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Λούι με πολύ ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το τελικό 1-2!

    MVP: Μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος, όμως αναμφίβολα στο τέλος ήταν ο πολυτιμότερος. Ο Λούι «χτύπησε» στην τελευταία φάση και έδωσε τη μεγάλη νίκη στον Αστέρα, κάνοντας το τελικό 1-2.

    Στο ύψος του: Ο Καράσκο μαζί με τον Ντε Μπλάσις ήταν ίσως οι καλύτεροι του Αστέρα. Ο πρώτος άνοιξε τον δρόμο στο 39' με ένα πανέμορφο τέρμα και συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, σκοράροντας για 3ο σερί ματς.

    Η γκάφα: Ο Μπαντής έκανε την έξοδο στο γκολ του Απόλλωνα, όμως δεν κατάφερε να μπλοκάρει. Το γκολ είναι δικό του λάθος και θα έπρεπε να είχε κάνει καλύτερο υπολογισμό.

    Το στραγάλι: Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ο Κύζας. Η μόνη φάση για την οποία ελέγχεται είναι το γκολ του Απόλλωνα και το αν υπάρχει επιθετικό φάουλ του Φαρινόλα για προβολή.

    Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Απόλλωνας κατάφερε να ισοφαρίσει απέναντι στην 5η του πρωταθλήματος και στο τέλος διεκδίκησε τη νίκη. Αυτό ήταν, όμως, που του στοίχισε, καθώς η έλλειψη συγκέντρωσης στην τελευταία φάση κόστισε ακόμη και τον βαθμό. Οι παίκτες του Σάντσες είχαν προβλήματα στην ανάπτυξη, απέδειξαν, όμως, ότι έχουν το γκολ και εκείνο που τους λείπει είναι οι «λεπτομέρειες».

    Ο Αστέρας κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά του από την 6η θέση και βάζει πλώρη για πλέι οφ. Οι Αρκάδες μπορεί να μην ικανοποίησαν, όμως κάποιοι από τους παίκτες τους είναι ικανοί για την διαφορά με οποιονδήποτε αντίπαλο στην Ελλάδα. Έτσι έγινε και στην Ριζούπολη, με τον Αστέρα να φτάνει στο τέλος σε ακόμη μία σημαντική νίκη.

    Απόλλων (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Άλβαρες, Δεληζήσης, Κανακούδης, Τσοκάνης, Παντελιάδης, Μίνγκας (76' Πετρόπουλος), Λουσέρο (69' Άμπροουζ), Φαρινόλα, Ντάλμπεργκ

    Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Γκόιαν, Σανκαρέ, Κοντοές, Ζησόπουλος, Μουνάφο (64' Σέτι), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις (68' Ναβάρο), Καράσκο (81' Κάφα), Μπαράλες


    Εργοτέλης - Ξάνθη 2-2 (vid)

    Ο Εργοτέλης που βρέθηκε να προηγείται με 2-0 της Ξάνθης παρουσίασε τάσεις... αυτοκτονίας, τις οποίες αξιοποίησε η Ξάνθη ισοφαρίζοντας τον αγώνα σε 2-2 στο 94'! Με βάση την εικόνα των δύο ομάδων οι Κρητικοί άξιζαν να πάρουν τη νίκη, όμως στο τέλος η άμυνά τους αδράνησαν και δέχθηκαν την ισοφάριση.

    Έτσι έπαιξαν

    Η διάταξη του Εργοτέλη ήταν η εξής: Ο Αθανασίου κάτω από τα δοκάρια, οι Τζανακάκης και Αζίζ τα δύο μπακ, ο Σαρρής με τον Μεχία στο κέντρο της άμυνας, στον άξονα οι Καρντόζο και Ρομάνο, επιτελικός ο Χαντί, στα δύο άκρα οι Βερπακόφσκις και Μπαντιμπαγκά και στην κορυφή ο Αναστασάκος.

    Στον αντίποδα ο σχηματισμός της Ξάνθης: Τσέμα κάτω από τα γκολπόστ, οι Μπέρτος και Μπαξεβανίδης οι ακραίοι αμυντικοί, ο Βάλλας με τον Γούτα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Ντε Γκούζμαν με τον Βασιλακάκη στο κέντρο, στις πτέρυγες οι Τριάδης και Σολτάνι και ο Μάνταλος πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σολάρι.

    Δοκάρι η Ξάνθη και 2-0 ο... Εργοτέλης

    Η Ξάνθη ήταν εκείνη που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την πρώτη μεγάλη φάση στην αναμέτρηση του Παγκρητίου. Μόλις στο 8' ο Αθανασίου έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έκανε μία τραγική έξοδο με τον επερχόμενο Μάνταλο να σουτάρει με δύναμη τραντάζοντας το δοκάρι.

    Μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Εργοτέλης χτύπησε στην αντεπίθεση. Στο 10' έπειτα από δυνατό σουτ του Μπαντιμπαγκά ο Τσέμα έδιωξε προσωρινά την μπάλα, ο Βερπακόφσκις πήρε το... ριμπάουντ και πάσαρε στον Αναστασάκο που απέναντι σε κενή εστία απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

    Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και δεύτερη ψυχρολουσία για την Ξάνθη οκτώ λεπτά μετά. Οι Ακρίτες πιάστηκαν πάλι στον... ύπνο σε κόντρα επίθεση. Μετά από κάθετη στον Μπαντιμπαγκά εκείνος γύρισε την μπάλα στον Αναστασάκο, που σκόραρε ξανά σε άδειο τέρμα για το 2-0 με τους Κρητικούς να παίρνουν για τα καλά το πάνω χέρι, αποδίδοντας παράλληλα καλό ποδόσφαιρο.

    Αντέδρασαν και μείωσαν οι Ακρίτες

    Η Ξάνθη δεν το έβαλε κάτω παρά το 2-0 εις βάρος της με συνέπεια να μειώσει το σκορ σε 2-1 στο 23'. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Γούτας τροφοδότησε με κεφαλιά τον Σολάρι που με ένα δυνατό σουτ από πολύ κοντά μείωσε για τους φιλοξενούμενους σε μία φάση που η άμυνα του Εργοτέλη ήταν... αλλού για αλλού. Το θετικό πάντως ήταν πως στο πρώτο μέρος παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο με φάσεις και τρία γκολ.

    Έπεσε ο ρυθμός, χωρίς φάσεις το ματς

    Όσο καλό ποδόσφαιρο παίχθηκε στο πρώτο μέρος τόσο κακό ήταν το Β' 45λεπτο. Δεν είχε ρυθμό, δεν υπήρξαν κλασικές φάσεις ενώ τα νεύρα, οι δυνατές μονομαχίες, οι κάρτες και οι διακοπές διαδέχονταν η μία την άλλη. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να αποδώσουν όσο πιο καλά γινόταν και να σκοράρουν, δίχως όμως αποτέλεσμα.

    Έβαλε και Γκαρσία ο Μάουρερ

    Ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν το χαρτί που τράβηξε από τον πάγκο για τα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα ο Ράινερ Μάουρερ. Ο Γερμανός τεχνικός πόνταρε στην εμπειρία και την ποιότητά του προκειμένου τουλάχιστον να πάρει την ισοπαλία. Από την άλλη ο Εργοτέλης είχε τον Μπαντιμπαγκά που συνέχισε να ταλαιπωρεί την άμυνα της Ξάνθης και να βγάζει φάσεις για γκολ.

    Λυτρωτής ο Γούτας στις καθυστερήσεις

    Στο 94' ο Γούτας, ένας στόπερ, έμελλε να δώσει τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του. Ο Κάλβο σέντραρε, ο συμπαίκτης του πήδηξε ψηλά και με κεφαλιά νίκησε στον αέρα τους Μεχία και Σαρρή διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 και αφήνοντας σαφέστατα μία πικρή γεύση στον Εργοτέλη.

    Man of the match: Ο Μπαντιμπαγκά με τον Γούτα. Ο πρώτος ήταν μέσα και στις δύο φάσεις των γκολ του Εργοτέλη. Άκρως θετική εικόνα από έναν παίκτη με πολλή ενέργεια στην επίθεση που είχε και αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει και ο ίδιος. Ο Γούτας από την άλλη ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την ομάδα του βάζοντας γκολ με κεφαλιά και κάνοντας το τελικό 2-2.

    Αδύναμος κρίκος: Από τον Εργοτέλη προβλήματα είχε η άμυνα της ομάδας, που στο τέλος της στοίχισαν ακριβά. Ως προς την Ξάνθη η μεσοεπιθετική της γραμμής δεν... τράβηξε όσο και όταν έπρεπε. Η σωτηρία ήρθε από έναν αμυντικό.

    Στο ύψος τους: Ο σκόρερ Αναστασάκος ξεχώρισε από τους Κρητικούς με τα δύο τέρματα που σημείωσε. Για την Ξάνθη προσπάθησαν οι Μάνταλος και Σολάρι ενώ καλός ήταν και ο Κάλβο.

    Η γκάφα: Ανήκει σίγουρα σε Μεχία και Σαρρή. Στην φάση της ισοφάρισης χάνουν τον Γούτα που βρίσκει δίχτυα με κεφαλιά. Το τελικό 2-2 το... χρεώνονται.

    Το στραγάλι: Ο ρέφερι Παππάς μαζί με τους βοηθούς του έχουν υποπέσει σε λάθη, χωρίς όμως να έχουν επηρεάσει την ροή του αγώνα. Σχετικά καλή η εικόνα της διαιτησίας.

    Το ταμείο του Gazzetta: Ο Εργοτέλης έβγαλε μόνος του τα μάτια του στο παιχνίδι με την Ξάνθη. Αν και βρέθηκε να προηγείται με 2-0 και πραγματοποίησε ένα καλό 30λεπτο στο Α' μέρος στο τέλος δεν πήρε αυτό που τόσο ήθελε αλλά και είχε ανάγκη. Οι Κρητικοί ήταν μεν καλύτεροι σε ένα σημαντικό διάστημα του αγώνα, όμως η Ξάνθη χτύπησε σε καίρια σημεία και απέσπασε το 2-2. Τραγική και μοιραία η αντίδραση των Μεχία και Σαρρή στο τέλος. Τους νικάει στον αέρα ο Γούτας και ισοφαρίζει τον αγώνα. Συνολικά πάντως σύμφωνα με την εικόνα των δύο ομάδων οι γηπεδούχοι άξιζαν τη νίκη καθώς είχαν φάσεις και στην επανάληψη. Ο Εργοτέλης πλέον αγνοεί τη νίκη 2 μήνες.

    Εργοτέλης: Αθανασίου (63' Καβουσάκης), Τζανακάκης, Αζίζ, Σαρρής, Μεχία, Καρντόζο, Ρομάνο, Βερπακόφσκις (69' Διαμαντάκος), Χαντί, Αναστασάκος (88' Κοζορώνης) και Μπαντιμπανγκά.
    Ξάνθη: Τσέμα, Μπέρτος, Ντε Γκούζμαν, Τριάδης (79' Σουάρες), Σολτάνι, Βασιλακάκης (75' Γκαρσία), Γούτας, Μπαξεβανίδης, Μάνταλος (59' Κάλβο), Βάλλας και Σολάρι.


    ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ Καλλονής 1-2

    Πως ξεκίνησαν 

    Για τον ΠΑΣ, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Βελλίδης, με τους Κολοβέτσιο, Μιχαήλ μπροστά του, τον Ντάσιο δεξιά και τον Στρούνα αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν οι Λίλα, Τσουκαλάς, με τους Ακόστα, Κυβελίδη και Σονγκό πίσω από τον Ίλιτς. 

    Στην αντίπερα όχθη, η Καλλονή ξεκίνησε με τον Χογκ πορτιέρο, Αναστασιάδη, Σακουανί μπροστά του και τους Χωριανόπουλο, Ποντάνι στα άκρα. Δίπλα από τον Μαρσέλο στον άξονα, ήταν ο μέχρι πρότινος παίκτης του ΠΑΣ, Κεϊτά, ενώ πίσω από τον Περόνε βρέθηκαν οι Νιαμπούγιου, Λεοζίνιο και Μανούσος. 


    Η Καλλονή μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο, καθώς έδειχνε πιο... κεφάτη και είχε τον έλεγχο του κέντρου από τα πρώτα λεπτά. Παρόλα αυτά, ο ΠΑΣ ήταν αυτός που, κόντρα στην ροή του αγώνα, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ήταν το 10ο λεπτό, όταν ο Ίλιτς με κεφαλιά ανάγκασε τον Χογκ σε εντυπωσιακή απόκρουση, με τον Ακόστα να παίρνει το... ριμπάουντ και από κοντά να στέλνει την μπάλα στο βάθος της ανυπεράσπιστης εστίας της ΑΕΛΚ. 

    Το τέρμα αυτό, αντί να αλλάξει την εικόνα του ΠΑΣ, έδειξε να τον... υπνωτίζει, αφού οι παίκτες του Τσιώλη επαναπαύτηκαν και έδωσαν πολύ χώρο στους φιλοξενούμενους. Έτσι, η Καλλονή κατάφερε να πιέσει και να φτάσει κοντά στην ισοφάριση. Η αρχή έγινε στο 19' με τον Μανούσο να φεύγει στην αντεπίθεση, με την προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι, ενώ στο 27' ο Βελλίδης ήταν που εμπόδισε τον Περόνε να βρει δίχτυα. 

    Η πίεση των φιλοξενούμενων, ολοένα και αυξανόταν, με τον Λεοζίνιο στο 36' να σπαταλά ακόμα μία ευκαιρία, όταν έκανε... κατάχρηση τρίπλας αντί να τελειώσει την φάση, με αποτέλεσμα να χάσει την μπάλα. Τεράστια ευκαιρία είχε και ο Μαρσέλο στο 42', όταν βγήκε στην κόντρα και πλάσαρε, με τον Βελλίδη να πραγματοποιεί μία απίστευτη απόκρουση με εκτίναξη στο «Γ». 

    Μία από τα ίδια και στην επανάληψη

    Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε, καθώς η Καλλονή ήταν και πάλι αυτή που πίεζε. Μοναδική εξαίρεση, η πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Ίλιτς στο 47', το οποίο απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Χογκ. Στην συνέχεια οι νησιώτες πήραν και πάλι τον έλεγχο και στο 67' κατάφεραν να πετύχουν το τέρμα, το οποίο άξιζαν σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα. Σκόρερ ο Λεοζίνιο, ο οποίος ανέλαβε να εκτελέσει ένα μακρινό φάουλ, κατάφερε να μπερδέψει τον Βελλίδη και να φέρει έτσι το παιχνίδι στα ίσα. 

    Αντί για απάντηση, ανατροπή! 

    Ο ΠΑΣ προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ που δέχτηκε και να πάρει εκ νεου το προβάδισμα, όμως ο Χαρίσης στο 71' δεν σκόραρε σε κενή εστία, ενώ στο 78' ο Ίλιτς έκανε κακό κοντρόλ και δεν κατάφερε να βγει σε θέση τετ α τετ με τον Χογκ, μετά από καταπληκτική κάθετη πάσα του Κοροβέση. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι πλήρωσαν όλα αυτά, καθώς στο 80' δέχτηκαν ακόμα ένα τέρμα, με την Καλλονή να ολοκληρώνει την ανατροπή. 

    Ο Μανούσος έφυγε στην κόντρα, η άμυνα του ΠΑΣ πιάστηκε στον ύπνο και εκτέθηκε από τον επιθετικό της Καλλονής, ο οποίος την... χόρεψε, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάτησε στον Περόνε, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να βρει δίχτυα και να ολοκληρώσει την ανατροπή για τους νησιώτες. Από κει και πέρα, όσο κι αν προσπάθησε ο ΠΑΣ, δεν κατάφερε να αντιδράσει και έτσι γνώρισε ακόμα μία ήττα και... επιβεβαίωσε έτσι, πως βρίσκεται σε πάρα πολύ κακή κατάσταση. 

    ΠΑΣ Γιάννινα (Τσιώλης): Βελλίδης, Σονγκό(46’ Κοροβέσης), Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα(53’ Χαρίσης), Στρούνα, Ακόστα, Ίλιτς και Κυβελλίδης (60’ Μπέριος) 

    Καλλονή (Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Ζακουανί, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο (81’ Φουρλάνος), Κεϊτά (76’ Φαρία), Λεοζίνιο, Νιαμπούγιου, Μανούσος και Περόνε (84’ Καζάκης) 

    MVP Λεοζίνιο. Πολύ καλός για άλλη μία φορά, πέτυχε ένα τρομερό τέρμα με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ και έδωσε έτσι το... έναυσμα για την ανατροπή. Παίκτης βαρόμετρο για την Καλλονή. 

    Στο ύψος του. Βελλίδης. Τρομερή εμφάνιση από τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, που μπορεί να φέρει ευθύνη στο φάουλ του Λεοζίνιο, όμως κράτησε όρθια την ομάδα σε πάρα πολλές στιγμές  με μερικές τρομερές επεμβάσεις. 

    Αδύναμος κρίκος. Λίλα. Κακό παιχνίδι, πολλά νεύρα και λάθη, έγινε αλλαγή νωρίς στο δεύτερο μέρος. Γενικά, ο ΠΑΣ έκανε πάρα πολλά λάθη και απογοητεύει με την εικόνα του.

    Η γκάφα. Ανήκει στον νεαρό Χαρίση, που στο 71' και ενώ το σκορ ήταν 1-1, αντί να πλασάρει σε κενή εστία, δοκίμασε ένα πολύ δυνατό σουτ το οποίο πέρασε άουτ. Αν έκανε το... αυτονόητο, ο ΠΑΣ θα είχε πάρει εκ νέου το προβάδισμα και δύσκολα θα έχανε το τρίποντο. 

    Το στραγάλι. Καλή διαιτησία από τον Καλογερόπουλο και τους βοηθούς του, που δεν είχαν δύσκολες φάσεις και πέρασαν ένα ήρεμο απόγευμα. 

    Το ταμείο του gazzetta: Ο ΠΑΣ είναι σε πολύ κακή κατάσταση, οι απουσία των Ντε Βινσέντι και Τσάβες έχει επηρεάσει πάρα πολύ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οι Γιαννιώτες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα σωστά, κάνουν πολλά λάθη σε κάθε παιχνίδι, ενώ τα πειράματα του Τσιώλη, αντί να βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας, μπερδεύουν τους παίκτες. 

    Ενώ εχθές

    Παναιτωλικός-Πανθρακικός 3-1

    Βασικός ο Μπούντιμιρ, πάγκο ο Μπόγιοβιτς

    Φανέλα βασικού πήρε για πρώτη φορά φέτος ο Μάριο Μπούντιμιρ από τον Μάκη Χάβο, που άφησε στον πάγκο τον Μπόγιοβιτς. Ο τεχνικός του Παναιτωλικού παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο με 4-2-3-1.

    Ο Ράφαελ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Γκάλο δεξιά στην άμυνα, ο Γκόλιας αριστερά, με τους Κούσα, Μπικέι στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Τζούνιορ, Σφακιανάκης και μπροστά τους δεξιά ο Μπακάκης, αριστερά ο Καμαρά και στον άξονα ο Θεοδωρίδης. Στην κορυφή ο Μπούντιμιρ.

    Χωρίς Κάσες, με αλλαγές

    Στον αντίποδα, ο Άκης Μάντζιος δεν είχε στη διάθεσή του τον Κάσες, που ένιωσε ενοχλήσεις. Έτσι, παρέταξε την ομάδα του με τρεις αμυντικούς και... φόρτωσε το κέντρο.

    Ο Σέρεμετ κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, ο Λαδάκης κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Μακρυδημήτρης το αριστερό, με τον Σαρακατσάνο να αποτελεί το μοναδικό στόπερ. Μπροστά τους δεξιά ο Παπαγεωργίου, αριστερά ο Ντιόγκο και στα χαφ οι Εμπό, Ρομέου. Στον άξονα ο Μπαϊκαρά και επιθετικό δίδυμο οι Τζάνης, Ιγκόρ.

    Πρώτη φάση και γκολ

    Η απουσία του Κάσες, πάντως, δε φάνηκε και τόσο, με τον Πανθρακικό να παίρνει το προβάδισμα μόλις στο 4' στην πρώτη φάση του αγώνα. Ο Τζάνης εκτέλεσε από δεξιά το κόρνερ και ο Εμπό με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ.

    Καλός ρυθμός και φάσεις

    Έτσι, το ματς ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είχε στη συνέχεια καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να έχουν φάσεις. Στο 8' ο Σέρεμετ μπλόκαρε την κεφαλιά του Μπικέι και το σουτ του Μπακάκη, ενώ αυτό του Ιγκόρ στο 15' μάζεψε ο Ράφαελ. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, με το σουτ του Σφακιανάκη στο 17' να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

    Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού μπλόκαρε την κεφαλιά του Ιγκόρ στο 23' και ο Σέρεμετ το μακρινό του Θεοδωρίδη στο αμέσως επόμενο λεπτό. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάλο στο 33' δε βρήκε δίχτυα, ούτε και το γυριστό του Τζάνη δύο λεπτά αργότερα, που απέκρουσε δύσκολα ο Ράφαελ.

    Πάντως, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν πριν την ανάπαυλα, όμως ο Σέρεμετ και το οριζόντιο δοκάρι στον Θεοδωρίδη στο 40', ενώ ο Γκόλιας σούταρε πάνω στον γκολκίπερ του Πανθρακικού στο 44'.

    Πίεση και ισοφάριση για Παναιτωλικό

    Με αυτόν τον τρόπο, οι ακρίτες πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το υπέρ τους 0-1 και στην επανάληψη οι Αγρινιώτες εμφανίστηκαν διαφορετικοί. Άσκησαν πίεση από την αρχή του δευτέρου μέρους και αυτή απέδωσε καρπούς στο 53'. Αρχικά, στο 47' ο Σέρεμετ δεν μπλόκαρε την κεφαλιά του Κούσα και ο Μπικέι έβαλε την προβολή για να απομακρύνει προ του Καμαρά και πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Μπαϊκαρά.

    Όμως, τα «καναρίνια» συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν στο γκολ στο 53' Ο Θεοδωρίδης βρήκε χώρο λίγο έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ, με τον Σέρεμετ να μην μπορεί να αντιδράσει και την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία των διχτύων του.

    Γκολάρα Θεοδωρίδη και ανατροπή

    Το τέρμα αυτό ανέβασε κι άλλο τους παίκτες του Χάβου, που έχασαν ευκαιρίες για δεύτερο γκολ και το πέτυχαν στο 83'. Σε δύο περιπτώσεις ο Καμαρά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, με το σουτ στο 64' να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Σέρεμετ και το καθυστερημένο πλασέ στο 67' να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ, ύστερα από μπέρδεμα των Σέρεμετ, Μακρυδημήτρη, Σαρακατσάνο.

    Ο Τζάνης απείλησε για πρώτη φορά μετά το 35' για τους φιλοξενούμενους στο 73', ενώ το γυριστό σουτ του Καμαρά μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από τα αντίπαλα δοκάρια. Αφού δεν ήρθε το δεύτερο γκολ για τον Πανθρακικό στο 79', όταν ο Ράφαελ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Λαδάκη, αυτό έγινε για τον Παναιτωλικό στο 83'. Ο Θεοδωρίδης έκανε το σουτ με τη μία στην κίνηση λίγο έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και πέτυχε ίσως το γκολ της αγωνιστικής.

    Το τελείωσε ο Νταλμά

    Όλα έδειχναν ότι το ματς θα τελειώσει στο 2-1, όμως ο νεοαποκτηθείς Νταλμά είχε άλλη άποψη. Στο 2' των καθυστερήσεων απέφυγε ωραία τον Εμπό και πλάσαρε ιδανικά τον Σέρεμετ για να «κλειδώσει» την έβδομη νίκη του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

    Man of the match: Δίχως αμφιβολία ο Γιώργος Θεοδωρίδης. Δύο γκολάρες από τον επιθετικό μέσο του Παναιτωλικού για την ανατροπή του εις βάρους του 0-1.

    Αδύναμος κρίκος: Κακός ο Πανθρακικός στο δεύτερο ημίχρονο. Μπροστά δεν είχε λύσεις, ενώ τα λάθη και τα κενά στην άμυνα ήταν πολλά.

    Στο ύψος του: Ο Νταλμά πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον Παναιτωλικό, ενώ γκολ θα μπορούσε να πετύχει και ο Καμαρά. Από πλευράς Πανθρακικού, καλό παιχνίδι από τον Τζάνη, με τον Εμπό να ανοίγει το σκορ μόλις στο 4'.

    Η γκάφα: Την έκανε ο Σέρεμετ στο 47', όταν δεν μπλόκαρε την μπάλα στην κεφαλιά του Κούσα, με τον Μπικέι να του βάζει την προβολή. Ο Μπαϊκαρά ήταν αυτός που έσωσε την παρτίδα στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο.

    Το στραγάλι: Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Σιδηρόπουλου. Ο Δωδεκανήσιος ρέφερι έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα, ενώ καλή δουλειά έγινε και από τους βοηθούς του. Δεν υπάρχει πέναλτι στο 29', όπου ο Τζάνης χτύπησε τον Μπικέι στην προσπάθειά του για σουτ και όχι το αντίθετο.

    Το ταμείο του Gazzetta: Ωραίο ματς στο Αγρίνιο. Καλός ρυθμός, πολλές φάσεις και τέσσερα γκολ. Ο Πανθρακικός πήρε κεφάλι στο σκορ, όμως ο Παναιτωλικός είχε την απάντηση, έφτασε στο τελικό 3-1 και πανηγύρισε την έβδομη νίκη στην έδρα του, την οποία διατήρησε απόρθητη. Μάλιστα, οι ακρίτες έγιναν η δεύτερη ομάδα που σκοράρει φέτος στο Αγρίνιο. Πλέον, οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην έκτη θέση στους 27 βαθμούς.

    Συνθέσεις ομάδων

    Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Γκόλιας (66' Νταλμά), Κούσας, Καμαρά, Θεοδωρίδης, Τζούνιορ (74' Γοδόι), Σφακιανάκης, Γκάλο, Μπούντιμιρ (79' Μπόγιοβιτς), Μπακάκης, Μπικέι.

    Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Εμπό, Μπαϊκαρά, Ρομέου, Μακρυδημήτρης (86' Μολίνα), Σαρακατσάνος, Λαδάκης, Ιγκόρ (57' Χασομέρης).


    Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 2-0

    Ζορίστηκε μεν, σοβαρεύτηκε όμως όταν έπρεπε και κέρδισε δε. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με αρκετά μεγάλη δυσκολία του Λεβαδειακού με σκορ 2-0 με τους Βοιωτούς να μένουν πάντως με 10 παίκτες στο 87' λόγω 2ης κίτρινης του Μάντζιου. Οι ερυθρόλευκοι βελτιώνοντας το πρόσωπό τους στο Β' μέρος έφτασαν στην επίτευξη δύο γκολ και πήραν το νικηφόρο αποτέλεσμα.

    Επιστροφή Μήτρογλου και δίδυμο με Σαβιόλα

    Ο Μίτσελ επανέφερε τον Μήτρογλου στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Μητρογκόλ ξεκίνησε βασικός στην επίθεση μαζί με τον Σαβιόλα. Ο διεθνής στράικερ φανέρωσε όμως ξανά πως θέλει τον χρόνο του για να πιάσει τα συνήθη στάνταρ της απόδοσής του, κάτι απόλυτα λογικό μετά από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό. Ακόμα αναζητά τα πατήματά του.

    Η ερυθρόλευκη διάταξη είχε ως εξής: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, Παπάζογλου δεξί μπακ, Αβραάμ και Μανωλάς τα στόπερ, Χολέμπας αριστερά, στον άξονα οι Σάμαρης και Μανιάτης, στα δύο άκρα Κάμπελ και Βάις και πίσω από τον προωθημένο Μήτρογλου ο Σαβιόλα.

    Με αλλαγές ο Λεβαδειακός

    Ο Καραγεωργίου συνέχισε στην δική του διαφορετική λογική πάνω στις ενδεκάδες του Λεβαδειακού, κάνοντας πάλι αλλαγές και φέρνοντας τον Μουλόπουλος στην επίθεση, αντί για τα άκρα της άμυνας.

    Στον Λεβαδειακό ο Πρζιρόφσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Ιντζίδης και Χαραλάμπους τα δύο μπακ, οι Γεωργίου και Κώτσιος τα στόπερ, στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Πέδρο, Καπό και Κονέ και πίσω από τον Μάντζιο οι Μουλόπουλος (σε έναν διαφορετικό ρόλο) και Μάρτινς.

    Δυνατά αλλά με προβλήματα ο Ολυμπιακός, αξιόμαχος ο Λεβαδειακός

    Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά δυνατά τον αγώνα, χάνοντας ευκαιρίες με τον ορεξάτο Βάις. Στο 7' ο Σλοβάκος μετά από μονομαχίες και αναμπουμπούλα στην μικρή περιοχή των Βοιωτών από πολύ καλή θέση πλάσαρε άουτ. Ο Ολυμπιακός είχε φάσεις και στο 12' και στο 15' και πίεζε από την αρχή αισθητά τον Λεβαδειακό.

    Οι Βοιωτοί όμως έχοντας μία πολυπρόσωπη άμυνα και ένα κέντρο που βοηθούσε πολύ αμυντικά κρατούσαν δίχως μεγάλη δυσκολία το μηδέν στην άμυνά τους. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά στημένοι, έχοντας κλείσει σε μεγάλο βαθμό τους διαδρόμους προς την εστία τους. Οι ερυθρόλευκοι από την άλλη δεν είχαν το απαιτούμενο πρόσωπο στην επίθεση αλλά το πρέσινγκ δεν σταματούσε.

    Παρά την πίεση όμως ο Λεβαδειακός βρήκε τρόπο να βγάλει φάση με την άμυνα του Ολυμπιακού να χάνει τον Μάρτινς στο 37', ο οποίος όμως σούταρε άουτ. Ήταν μία πολύ καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους. Στο 45' η κεφαλιά του Μήτρογλου έφυγε λίγο άουτ. Έτσι έκλεισε το Α' 45λεπτο με τον Ολυμπιακό να έχει αρκετά προβλήματα ιδίως στον χώρο του κέντρου και στο κομμάτι της δημιουργίας και ανάπτυξης παιχνιδιού.

    Αλλαγές με το ξεκίνημα του Β' μέρους

    Λίγο πριν την σέντρα του Β' 45λεπτου ο Μίτσελ προχώρησε σε 2 αλλαγές. Έβαλε στο ματς τους Φουστέρ και Ολαϊτάν και στον πάγκο πήγαν οι Βάις και Μήτρογλου. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να τονώσει την επίθεση της ομάδας και να δώσει άλλον ρυθμό στο ματς. O Ολυμπιακός είχε ανάγκη από άλλον... αέρα στο παιχνίδι του.

    Χρυσή αλλαγή ο Ολαϊτάν και 1-0

    Ο Μίτσελ τράβηξε το χαρτί του Ολαϊτάν και του βγήκε. Στο 54ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Χολέμπας, ο Σαβιόλα έκανε το γύρισμα, ο Φουστέρ πάσαρε στον Ολαϊτάν που από κοντά δεν αστόχησε. Το σουτ του νεαρού Αφρικανού κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

    Οι γηπεδούχοι μετά την επίτευξη του γκολ βγήκαν μπροστά για να σκοράρουν ξανά. Ο Λεβαδειακός από την άλλη προσπαθούσε να διαφυλάξει όσο πιο καλά γινόταν τα μετόπισθέν του αλλά και να παίζει στην κόντρα επίθεση.

    Ο Ολαϊτάν έχασε πολύ καλή ευκαιρία για γκολ στο 76' ενώ ο Μίτσελ με την είσοδο του Τσόρι Ντομίνγκες στο γήπεδο θέλησε να βοηθήσει και άλλο την ομάδα του στο σκέλος της οργάνωσης και της παραγωγής φάσεων. 

    Φοβερή μπαλιά Τσόρι για Χολέμπας και 2-0

    Στο 82ο λεπτό ο Τσόρι Ντομίνγκες έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Χολέμπας. Μία τρομερή πάσα από τον άξονα που έγινε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Ήταν μία μπαλιά πάρε βάλε με τον διεθνή μπακ με ένα δυνατό σουτ να κάνει το 2-0.

    Αποβολή Μάντζιου-Καραγεωργίου και φωνές από Λεβαδειακό

    Στο 87' ο Λεβαδειακός μετά από χέρι του Μάντζιου και 2η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε έμεινε με 10 παίκτες. Ο φορ των Βοιωτών ενώ είχε ήδη μία κίτρινη έκανε χέρι δεχόμενος και άλλη. Ο πάγκος του Λεβαδειακού... ξεσηκώθηκε με τον Νίκο Καραγεωργίου να είναι έξαλλος με την υπόδειξη. Τελικώς αποβλήθηκε και ο προπονητής των φιλοξενούμενων.

    Man of the match: Ο Ολαϊτάν. Δεν ήταν μόνο το πρώτο γκολ που έβαλε στον αγώνα και ξεκλείδωσς την αντίπαλη άμυνα αλλά και όλη η ενέργεια, το πάθος και η διάθεση που έβγαλε στην επίθεση μπαίνοντας ως αλλαγή.

    Στο ύψος τους: Οι Κάμπελ και Φουστέρ από τον Ολυμπιακό είχαν αρκετά θετικό πρόσημο με τον Ισπανό να βοηθάει από την στιγμή που μπήκε στο γήπεδο. Και ο Κάμπελ όμως είχε καλή απόδοση, δείχνοντας το τελευταίο διάστημα σημαντική βελτίωση. Ο Κοσταρικανός έκανε μεγάλη προσπάθεια σε δημιουργικό και επιθετικό επίπεδο. Καλό ματς και από τον Ρομπέρτο, τον Τσόρι και τον Χολέμπας, με τον Αργεντινό να βγάζει τρομερή μπαλιά από τον άξονα για το τέρμα του Χολέμπας.Ο διεθνής μπακ από την άλλη κάνει την σέντρα στο πρώτο γκολ και βάζει το δεύτερο. Από τον Λεβαδειακό πάλεψαν αισθητά ο Ροτζέριο και ο Κονέ με τον πρώτο να χάνει και ευκαιρία για να σκοράρει.

    Αδύναμος κρίκος: Από τους πρωταθλητές το κέντρο σήμερα είχε πρόβλημα. Και ο Μανιάτης και ο Σάμαρης δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Επίσης ο Βάις ήταν εκείνος που παρότι ξεκίνησε αρκετά δυνατά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Ο Σλοβάκος θα μπορούσε να είχε βοηθήσει πιο πολύ τον Ολυμπιακό σε έναν τέτοιο αγώνα, όμως δεν μπόρεσε να το πράξει. Και ο Παπάζογλου δεν είχε καλή εικόνα. Άφαντος από τον Λεβαδειακό ήταν ο Μάντζιος ενώ προβλήματα από ένα σημείο και έπειτα είχαν και οι αμυντικοί των Βοιωτών.

    Η γκάφα: Την έχει κάνει η άμυνα του Λεβαδειακού στην φάση του γκολ του Ολαϊτάν. Πλήρης η αδράνειά της με αποτέλεσμα να δεχθεί το τέρμα από τον Ολυμπιακό.

    Το στραγάλι: Ο διαιτητής Μαντάκης και οι βοηθοί του δεν απέφυγαν τα λάθη ιδίως σε πειθαρχικό έλεγχο. Και σε επίπεδο φάουλ και σε επίπεδο καρτών. Γενικότερα όμως η εικόνα της διαιτησίας δεν ήταν τόσο κακή. Ο Λεβαδειακός διαμαρτύρεται έντονα για την αποβολή του Μάντζιου. Είναι όμως και οι 2 κίτρινες σωστές για τον φορ του Λεβαδειακού. Η μία για θέατρο και η άλλη για χέρι.

    Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε για τα καλά απέναντι σε έναν άκρως αξιόμαχο και καλά στημένο Λεβαδειακό. Οι Βοιωτοί έβαλαν πολλούς... γρίφους και προβλήματα στους παίκτες του Μίτσελ, παίζοντας ιδιαίτερα κλειστά και με κόντρα επίθεση, με τον Ισπανό να διαβάζει το ματς και να βάζει στον αγώνα ως αλλαγή τον σκόρερ Ολαϊτάν. Οι Πειραιώτες δεν έκαναν καλό παιχνίδι μην έχοντας την πρέπουσα εικόνα στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι ιδίως στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη ανέβασαν στροφές, βελτιώθηκαν και κέρδισαν. Βρήκαν -λόγω της ποιότητάς τους- ξανά τον τρόπο να φύγουν νικητές από το ματς με 2-0.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Xολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ, Βάις (46’ Φουστέρ), Σαβιόλα (73’ Ντομίνγκες), Μήτρογλου (46’ Ολαϊτάν).

    ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Γεωργίου, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Κονέ (66’ Μάγκας), Καπό (66’ Νικολακάκης), Ροτζέριο, Πέδρο Σας (85’ Σκέμπης), Μάντζιος.


    Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 2-0

    Τα πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι απλά. Όση κατοχή και να έχεις, όσες ευκαιρίες και να δημιουργήσεις και να χάσεις, αν δεν στείλεις την μπάλα στα δίχτυα δεν μπορείς να ελπίζεις. Σήμερα στη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΟΚ προσπάθησε, είχε ρυθμό, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν σκόραρε. Στον αντίποδα ο καταπληκτικός Πανιώνιος και αυτός με την σειρά του είχε καλό ρυθμό και το κυριότερο είχε δύο παίκτες τους Αραβίδη και Λάζνικ που μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Αυτά τα δύο γκολ του έδωσαν και την μεγάλη νίκη (2-0). Μια νίκη που τον ανεβάζουν στην 8η θέση με 24 βαθμούς.

    Τον πάει πίσω και για πλέι οφ

    Όσον αφορά τον «δικέφαλο του βορρά», από την αρχή της χρονιάς έπαιζε με την φωτιά, βλέποντας τους αντιπάλους του να βάζουν πρώτοι γκολ και σήμερα κάηκε. Με 11 βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό ήταν σαν να είπε αντίο στο πρωτάθλημα, ενώ πλέον αυτή η ήττα μπορεί να του στοιχίσει και στα πλέι οφ και στους βαθμούς με τους οποίους θα μπει στην... μάχη για την δεύτερη θέση. Βέβαια ακόμα είναι πολύ νωρίς, όμως η αλήθεια είναι πως η σημερινή ήττα ήταν εξαιρετικά άσχημη για την ομάδα του Χουμπ Στέφενς.

    Γκολ με το καλημέρα!

    Ο αγώνας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 6', σε μια φάση που πρωταγωνιστές ήταν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές του ματς με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Ο λόγος για τους Λάζνικ και Αραβίδη που στο προηγούμενο ματς είχαν διαφωνία για το ποιος θα εκτελούσε το πέναλτι, με τον Αυστριακό να παίρνει τη μπάλα και να την στέλνει στο δοκάρι του Καπίνο. Σήμερα ο Λάζνικ εκτέλεσε πολύ ωραία ένα φάουλ με τον Αραβίδη να τρυπώνει στην για ακόμα μία φορά κάκιστη άμυνα του ΠΑΟΚ και με προβολή να κάνει το 1-0.

    Πάνω-κάτω και μεγάλες ευκαιρίες...

    Από εκείνο το λεπτό και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω με τις δύο ομάδες να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες. Η μεγαλύτερη για τον ΠΑΟΚ ήταν στο 12' όταν ο Αθανασιάδης με γυριστό πήγε να βάλει το γκολ της αγωνιστικής, όμως ο εντυπωσιακός Ανέστης κατάφερε να διώξει και με την βοήθεια του δοκαριού να βγει η μπάλα κόρνερ. Η μεγαλύτερη για τον Πανιώνιο χάθηκε με τον Κολοβό στο 23' με τον Γλύκο να διώχνει εξαιρετικά.

    Όταν χάνεις ευκαιρίες, το δέχεσαι...

    Στο δεύτερο ημίχρονο επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που θέλει την ομάδα που χάνει ευκαιρίες να δέχεται γκολ. Ο ΠΑΟΚ με τον Στέφενς να βάζει στο παιχνίδι τον Μάρτενς, μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη, έχασε μοναδικές ευκαιρίες με τους Στοχ, Σπυρόπουλο (κυρίως) και Κίτσιου, αλλά είδε στο 61' τον Πανιώνιο να κάνει το 2-0. Δράστης ο Λάζνικ που από δημιουργός έγινε εκτελεστής και με εξαιρετικό φάουλ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο Πανιώνιος κράτησε άνετα στην άμυνα και στο τέλος πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη.

    Το είδαν μαζί...

    Εκτός από τους ποδοσφαιριστές την παράσταση έκλεψαν και οι φίλαθλοι. Παρά την απαγόρευση που υπήρξε από την αστυνομία, στη Νέα Σμύρνη βρέθηκαν πάνω από 300 φίλοι του ΠΑΟΚ χωρίς διακριτικά, οι οποίοι είδαν μαζί με τους οπαδούς του Πανιωνίου το ματς και τραγούδησαν πολλές φορές κοινά συνθήματα, σε μια ξεχωριστή εικόνα για την ελληνική και όχι μόνο πραγματικότητα.

    Man of the match: Η αλήθεια είναι πως άνετα θα μπορούσε να είναι πολυτιμότερος του αγώνα ο Ανέστης, όμως από την άλλη ο Λάζνικ με μία γκολάρα και μία ασίστ τι άλλο θα έπρεπε να κάνει; Και μάλιστα όλα αυτά έγιναν μετά το χαμένο πέναλτι στο προηγούμενο ματς με τον Παναθηναϊκό...

    Αδύναμος κρίκος: Η επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ γιατί ωραία αυτά για την τύχη, αλλά θα πρέπει και κάποιος να βάλει την ρημάδα την μπάλα στα δίχτυα και σήμερα υπήρξαν μεγάλες ευκαιρίες που σπαταλήθηκαν από τραγικά κοντρόλ.

    Στο ύψος του: Χωρίς αμφιβολία ο Ανέστης όχι απλά στάθηκε στο ύψος του αλλά ήταν εντυπωσιακός. Με εξαιρετικές επεμβάσεις ειδικά στο γυριστό του Αθανασιάδη και στο τετ α τετ με τον Σπυρόπουλο κράτησε το υπερπολύτιμο μηδέν και συνέβαλε τα μέγιστα στην μεγάλη νίκη της ομάδας του.

    Η γκάφα: Πραγματικά τώρα το τραγικό κοντρόλ του Στοχ στην ασίστ του Κίτσιου στο 68' ήταν τεράστια γκάφα για την αξία του Σλοβάκου. Αν έκανε αυτό που μπορούσε και φάνταζε εύκολο, θα έκανε άνετα το 2-1 και θα έβαζε και πάλι την ομάδα του στο ματς, δεν το έκανε, όπως δεν έκανε και σχεδόν τίποτα σήμερα.

    Το στραγάλι: Απολύτως κανένα πρόβλημα για τον Μάνταλο που είχε μια πολύ καλή διαιτησία, με το ματς να τον βοηθάει βέβαια.

    Το ταμείο του Gazzetta: Το είπαμε και στο ξεκίνημα του κειμένου. Όσο καλά και να παίξει μια ομάδα αν θέλει να νικήσει θα πρέπει να σκοράρει. Ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως έχει θέμα με την επίθεση, αυτό έδειξε και στη Νέα Σμύρνη. Αυτό το πρόβλημα εκμεταλλεύτηκε ο Πανιώνιος, πέτυχε δύο γκολ και πήρε μια σπουδαία νίκη.

    Οι συνθέσεις

    Πανιώνιος (Παναγόπουλος): Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Κολοβός (70' Ντούνης), Παντίδος, Κουλουχέρης, Λάζνικ (80' Μπούζας), Αραβίδης, Γιάννου (61' Μητρόπουλος)

    ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος (59' Λίνο), Τζαβέλλας, Βίτορ, Λάζαρ (59' Μάρτενς), Τζιόλης, Κατσουράνης, Λούκας, Στοχ (71' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης


    Από gazzetta.gr






    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ