Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Μίκυ Μάους μάσκα χημικού πολέμου για παιδιά

Ο φόβος της χημικής επίθεσης προκάλεσε μαζική υστερία σε όλη την υδρόγειο κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Στην Αγγλία, για παράδειγμα, στους πολίτες (συμπεριλαμβανομένων και των νηπίων) δόθηκαν από την κυβέρνηση-μάσκες αερίου σε περίπτωση που οι
Γερμανοί έριχναν βόμβες τοξικού αερίου. Στα σχολεία και στα γραφεία έκαναν  εκπαιδευτικά μαθήματα για τον χειρισμό και την χρήση των μασκών αερίου ενώ οι άνθρωποι είχαν την εντολή να κρατούν τις μάσκες τους μαζί μέρα και νύχτα.

Μετά από το ιαπωνική επίθεση στο Pearl Harbor, η υστερία για τις μάσκες αερίου άρχισε να διαδίδεται σε όλη την Αμερική. Δυστυχώς, όμως υπήρχαν πολύ λίγες μάσκες αερίου που παρήχθησαν στην Αμερική και που θα μπορούσαν να εξοπλίσουν τα παιδιά. Έτσι με την έγκριση του Walt Disney και του σχεδιαστή της Sun Rubber Company, η μάσκα αερίου του Mickey Mouse εισήχθη στον κόσμο στις 7 Ιανουαρίου του 1942. Η ιδέα πίσω από τη μάσκα ήταν να μειωθεί ο φόβος που προκαλούσε η μάσκα όταν την φορούσε κάποιος και να αυξηθούν έτσι οι πιθανότητες της επιβίωσης ενός παιδιού κατά τη διάρκεια μιας χημικής πολεμικής επίθεσης.

Ήταν να ακολουθήσουν και άλλα σχέδια χαρακτήρων της Disney, ανάλογα με την επιτυχία της μάσκας του Mickey Mouse, αλλά δεν κατασκευάστηκαν ποτέ.






ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ / theghostdiaries.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.