Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Κύπρια αναχωρεί για τον Άρη χωρίς επιστροφή!

Η Μανουέλα Καπηλιώτου, που κατάγεται από τη Ρουμανία και ζει τα τελευταία 20 χρόνια στην Κύπρο αποφάσισε να εγκαταλείψει τον πλανήτη Γη το 2025 και να μετοικήσει για πάντα στον Άρη!



Είναι ανάμεσα 1058 υποψήφιους που επιλέγηκαν από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Mars One”, για να μετοικήσουν και να δημιουργήσουν την πρώτη ανθρώπινη αποικία στον πλανήτη Άρη το 2025, χωρίς επιστροφή στη Γη! 

Η Μανουέλα είναι 43 χρονών και έχει δύο γιους 19 και 16 χρονών. Είναι χημικός και εργάζεται σε φαρμακευτική εταιρία. Η ίδια λέει ότι ζει μια πάρα πολύ καλή ζωή, όμως η πρόκληση να ταξιδέψει στον Άρη ήταν ένα παιδικό της όνειρο. Από τότε που μικρή κοιτούσε τα αστέρια και σκεφτόταν πώς θα ήταν να πάει ταξιδέψει σ’ αυτούς τους μακρινούς κόσμους.

«Όλοι έχουμε όνειρα αλλά λίγοι τολμούν να τα κυνηγήσουν, εγκαταλείποντας τη βολεμένη ζωή τους. Εγώ αποφάσισα να το τολμήσω» δήλωσε η Μανουέλα σε περιοδικό της Ρουμανίας. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο με ενέπνευσε στα παιδικά μου χρόνια ο Neil Armstrong και πρέπει να πω ότι η φήμη του με μάγεψε. Ένιωσα ότι ο άνθρωπος με όραμα και έμπνευση είναι αυτός που ανοίγει νέους ορίζοντες για τον εαυτό του και για τους άλλους».

Από τη στιγμή που έμαθε για το “Mars One” και τους σκοπούς του, ήθελε πάρα πολύ να είναι ανάμεσα στους 8 που θα κάνουν το πρώτο ταξίδι, το 2023 (θα προηγηθεί μη επανδρωμένο δοκιμαστικό ταξίδι το 2016). Ωστόσο νιώθει εξίσου ευχαριστημένη που επιλέγηκε τελικά για το δεύτερο ταξίδι, ανάμεσα σε 200 χιλιάδες αιτητές, επίδοξους νέους κατοίκους του Άρη.

Η Μανουέλα, όπως και οι υπόλοιποι που επιλέγηκαν, θα περάσουν αρκετές ασκήσεις και εξετάσεις, γενικά μια πολύ εντατική εκπαίδευση, για να μπορέσουν να ζήσουν στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ζωής που συνεπάγεται το να κατοικεί κανείς στις τελείως διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες του Άρη.

Επομένως δεν είναι ακόμη βέβαιο αν η Μανουέλα θα καταφέρει να μπει μέσα στο διαστημόπλοιο που θα φύγει για τον "Κόκκινο Πλανήτη", αλλά θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για να τα καταφέρει. Εμείς της το ευχόμαστε, παρόλο που ακούγεται όχι μόνο προκλητικό αλλά και κάπως … τρομακτικό το γεγονός ότι, αυτοί που θα πάνε, δεν θα επιστρέψουν ποτέ πίσω στη Γη… Παρόλα αυτά η Μανουέλα έχει και την έγκριση της οικογένειάς της γι' αυτό το παράτολμο ταξίδι ζωής!

tragiko.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.