Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Συνταγή για λαχταριστή μπουγάτσα με κρέμα

Η μπουγάτσα είναι κλασσικό έδεσμα της βόρειας Ελλάδας και είναι είτε με κιμά είτε με κρέμα ενώ υπάρχουν και πολλές άλλες επιλογές για να δοκιμάσετε. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε την κλασσική και γλυκιά μπουγάτσα με κρέμα.Τι θα χρειαστείτε:



1 πακέτο φύλλο κρούστας

1,5 λίτρο γάλα

200 γραμμάρια σιμιγδάλι

2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

2 βανίλιες

2 κουταλιές βούτυρο & 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

Κανέλα και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Πώς το φτιάχνετε:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά κάνετε την κρέμα. Βάζετε στη φωτιά μία κατσαρόλα με το γάλα και περιμένετε μέχρι να ζεσταθεί. Στη συνέχεια τοποθετήστε τη ζάχαρη και ανακατεύεται συνεχώς μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνεται το σιμιγδάλι σιγά σιγά και συνεχίζεται το ανακάτεμα. Τέλος τοποθετείτε το αλάτι, τις βανίλιες και το βούτυρο. Αφήστε κατά μέρος να κρυώσει λίγο.

Τοποθετείστε ένα ένα τα φύλλα στο ταψί ενώ τα βουτυρώνεται. Μόλις βάλετε τα μισά, τοποθετείστε την κρέμα και συνεχίστε με τα υπόλοιπα.

Ψήνουμε για περίπου μία ώρα και βγάζουμε από το φούρνο. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.