Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Αντίγραφο του Τιτανικού στην Κίνα θα αναβιώνει το μοιραίο ταξίδι

Σε μια κίνηση που θα εντυπωσιάσει πολλούς προχωράει η ομάδα Seven Star Energy Investment Group στην Κίνα η οποία σκοπεύει να δημιουργήσει ένα πραγματικού μεγέθους αντίγραφο του τιτανικού, το οποίο θα
στηθεί στον ποταμό Qi στη επαρχία Σισουάν της Κίνας. Το αντίγραφο θα κοστίσει κατά προσέγγιση 165 εκατομμύρια δολάρια, και η κατασκευή του υπολογίζεται να πάρει περίπου δύο χρόνια. Εντούτοις, ενώ θα χρησιμεύσει πρώτιστα ως ένα μουσείο αφιερωμένο στον τιτανικό και το μοιραίο ταξίδι του, προγραμματίζεται επίσης να συμπεριληφθεί ένας «6D» προσομοιωτής που θα επιτρέπει στους επισκέπτες να ζουν εάν θέλουν την εμπειρία της πορείας και της σύγκρουσης του πλοίου με το παγόβουνο.
Ωστόσο δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι από το σχέδιο. Ο Λόρδος Jim Rodgers, προηγούμενος  δήμαρχος του Μπέλφαστ (όπου ο τιτανικός κατασκευάστηκε αρχικά), θεωρεί ότι ενώ το ίδιο το αντίγραφο είναι μια πολύ καλή ιδέα, μια προσομοίωση θα δημιουργούσε μια άσχημη εντύπωση.

«Το σκάφος ήταν τέλειο όταν άφησε αυτές τις ακτές του Μπέλφαστ, Βόρεια Ιρλανδίας, και δυστυχώς χτύπησε σε ένα παγόβουνο, αλλά για τους ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν χρήματα από αυτό το γεγονός η πράξη είναι ατιμωτική και επαίσχυντη.»

Πάνω από 1.500 άνθρωποι πέθαναν όταν βυθίστηκε στις 15 Απριλίου του 1912 ο τιτανικός. Η προσομοίωση, εάν ολοκληρωθεί, θα επιτρέπει σε εκείνους που θα επισκέπτονται το μουσείο να δοκιμάσουν την αίσθηση του παγόβουνου που χτυπά το σκάφος. Σύμφωνα με την ομάδα επένδυσής the Seven Star Investment Group CEO SU Shaojun, «όταν χτυπά το σκάφος στο παγόβουνο, αυτό θα τινάζεται, θα πέφτει Και οι επισκέπτες θα σκέφτονται, «το νερό θα με πνίξει. Πρέπει να ξεφύγω για την ζωή μου. «»

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ / Το κείμενο στα Αγγλικά εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.