Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Μεγάλη συνέντευξη του Βλαντιμίρ Πούτιν: Μίλησε για όλα

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν θεωρεί ότι είναι ακόμη νωρίς να μιλάει για την πιθανή του υποψηφιότητα στη θέση του Προέδρου στις προεδρικές εκλογές το 2018.

Αφού πρέπει να σκέφτεται όχι για αυτό το θέμα, αλλά για τα αποτελέσματα της εργασίας του. Τέτοια δήλωση ο Πρόεδρος έκανε στη συνέντευξη σε ρωσικά και ξένα ΜΜΕ, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ITAR-TASS και RIA NOVOSTI.

"Όσον αφορά στις φιλοδοξίες, είναι νωρίς ακόμα να τις συζητάμε. Βλέπετε, τώρα έχουμε το 2014, οι εκλογές θα γίνουν το 2018. Πρέπει να δουλεύουμε, και εκεί θα δούμε τι θα κάνουμε ", είπε ο Πούτιν. "Το χειρότερο και το πιο επικίνδυνο για έναν άνθρωπο που ασχολείται με την πολιτική είναι να κρατάει με τα νύχια και με τα δόντια την καρέκλα του και να σκέφτεται μόνο για αυτή. Στην περίπτωση αυτή η αποτυχία είναι αναπόφευκτη, επειδή πάντα θα φοβάσαι να κάνεις ένα λάθος βήμα. Δεν πρέπει όμως να το σκεφτόμαστε, πρέπει να σκεφτόμαστε για τα αποτελέσματα της εργασίας μας. Και μετά βλέπουμε ", θεωρεί ο Πρόεδρος.

Για την ασφάλεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες

O Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία απταίστως αντιλαμβάνεται την απειλή στην ασφάλεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι και γνωρίζει πώς να την αντιμετωπίσει. "Ελπίσω ότι ό, τι κάνουμε, το κάνουμε με καθαρή συνείδηση της άμεσης κατάστασης που δημιουργείται γύρω από το Σότσι και γενικώς στη ευρύτερη περιοχή, αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τι είναι η απειλή αυτή, πώς να την αντιμετωπίσουμε, πώς να την πολεμήσουμε ". Ο Πρόεδρος επίσης εξέφρασε την ελπίδα ότι τα ρωσικά όργανα της τάξεως "θα το καταφέρουν τίμια, όπως και πάντα κατά την διεξαγωγή άλλων μεγάλων εκδηλώσεων αθλητικού και πολιτικού χαρακτήρα ".

Ο επικεφαλής του κράτους επισήμανε ότι οι άνθρωποι που έχουν εξτρεμιστικές τάσεις, συνήθως είναι άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις. Οι εξτρεμιστές, κατά τη δήλωση του Πούτιν, "δεν αντιλαμβάνονται ότι εάν, όπως νομίζουν, βάζουν ευγενείς στόχους, πραγματοποιούν τρομοκρατικές ενέργειες και με τον τρόπο αυτό όλο και περισσότερο απομακρύνονται από τους στόχους που ίσως φαίνονται από την πρώτη ματιά ως ευγενείς ".

"Οι εξτρεμιστές μπροστά σε όλο τον κόσμο είναι εγκληματίες, και μάλιστα οι χειρότεροι εγκληματίες που μπορεί να φανταστεί κανείς. Φαίνονται άνθρωποι αιμοβόροι, που δεν υπολογίζουν όχι μόνο τις ελευθερίες ή τα δικαιώματα των ανθρώπων, αλλά και δεν σέβονται την ίδια την ανθρώπινη ζωή ", επισήμανε ο Πρόεδρος. "Όποιους στόχους και να βάζουν οι άνθρωποι κατά την πραγματοποίηση των τρομοκρατικών αυτών ενεργειών, ποτέ δε θα αθωωθούν, και στα μάτια όλων των κανονικών ανθρώπων του κόσμου παραμένουν εγκληματίες ", υπογράμμισε ο επικεφαλής του κράτους.

Εάν επιτρέχουμε στον εαυτό μας να εκδηλώσουμε αδυναμία, να δείξουμε το φόβο μας, τότε θα βοηθήσουμε στους τρομοκράτες να πετύχουν τους στόχους τους.

Για τους στόχους της Ολυμπιάδας

Ο Βλαδίμιρ Πούτιν θεωρεί ότι η Ολυμπιάδα δίνει μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσουμε στον κόσμο μια νέα Ρωσία. Εκτός από αυτό, οι Αγώνες δίνουν ένα δυνατό κίνητρο στην ανάπτυξη και εντός της χώρας. "Θα ήθελα πολύ κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας οι αθλητές, οι επισκέπτες, οι δημοσιογράφοι, όλοι που θα παρακολουθούν τους Αγώνες στην τηλεόραση, να γνωρίζουν μέσω των ΜΜΕ μια νέα Ρωσία, να δουν το πρόσωπό της, τις δυνατότητές της, και να τη δουν με μια φρέσκια, αμερόληπτη ματιά ", πρόσθεσε. "Και είμαι σίγουρος ότι θα είναι έτσι, η Ρωσία θα δείξει ένα θετικό, καλό αποτέλεσμα και το γεγονός αυτό θα βοηθήσει στην δημιουργία σχέσεων της Ρωσίας με τους συνεργάτες της σε όλο τον κόσμο ", υπογράμμισε ο Πρόεδρος.

«Θεωρώ ότι είναι άκρως σημαντικό, και δεν είναι οι δικές μου φιλοδοξίες, είναι άμεσο συμφέρον του κράτους και του λαού μας».

Εκτός από αυτό, "η διεξαγωγή τέτοιου είδους μεγάλων αγώνων, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ωθεί τους ανθρώπους και ιδιαίτερα νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό σε μια ευρεία έννοια του όρου αυτού, αναπτύσσει τον ομαδικό αθλητισμό, και ως αποτέλεσμα επηρεάζει την υγεία των ανθρώπων, δημιουργεί το ενδιαφέρον και τη μόδα για την ενασχόληση με τον αθλητισμό ", επισήμανε.

Για τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θεωρεί τις εκκλήσεις για μποϊκότ της Ολυμπιάδας ως συντηρητικό εργαλείο και κατάλοιπα της πεπαλαιωμένης σκέψης. "Δε νομίζω να είναι η εκδήλωση του "ψυχρού πολέμου ", είναι όμως η εκδήλωση του ανταγωνισμού ", είπε.

Ο Πούτιν μιλώντας για μία από τις αξιώσεις που αφορά στα δικαιώματα ανθρώπων με ασυνήθιστο σεξουαλικό προσανατολισμό επέστησε την προσοχή ότι η ομοφυλοφιλία, παραδείγματος χάριν, τιμωρείται με βάση το νόμο ακόμα και σε μερικές πολιτείες των ΗΠΑ. "Και λοιπός, δε θα διοργανώσουμε εκεί κάποιους διεθνείς αγώνες για το λόγο αυτό; Παράξενο, αλλά κανείς δεν μιλάει για τις πολιτείες αυτές, για μας όμως λένε πολλά, ενώ η νομοθεσία μας δεν προβλέπει καμία ευθύνη γι’ αυτό. Άραγε, είναι προσπάθεια συντηρητική, είναι κατάλοιπα της πεπαλαιωμένης σκέψης, και δεν είναι καθόλου καλό ", είναι πεπεισμένος ο Πούτιν.

Για τη θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας σχετικά με την ομοφυλοφιλία

"Στη χώρα μας η εκκλησία είναι ανεξάρτητη από το κράτος και έχει δικαίωμα να εκφράσει τη δική της γνώμη. Πέραν τούτου, η θέση του Πάπα της Ρώμης διαφέρει πολύ με τη θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας; Το ισλάμ κάπως αλλιώς αντιλαμβάνεται τους ανθρώπους με ασυνήθιστο σεξουαλικό προσανατολισμό; Ίσως κάπως αλλιώς, αλλά αυτή η άλλη θέση έγκειται σε πολύ πιο σκληρή αντιμετώπιση. Δεν έχει τίποτε παράλογο στη θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας σε σύγκριση με τις θέσεις άλλων παραδοσιακών παγκόσμιων θρησκευμάτων, δεν έχει τίποτε ασυνήθιστο, αλλά, επαναλαμβάνω, η γνώμη της εκκλησίας είναι άλλη, και άλλη είναι η θέση του κράτους. Η Εκκλησία είναι ανεξάρτητη από το κράτος ".

Για τη διαφθορά στα πλαίσια των κατασκευαστικών έργων στο Σότσι

"Προς το παρόν δε βλέπουμε κάποια μεγάλα σημάδια διαφθοράς στα πλαίσια της υλοποίησης των έργων στο Σότσι ", υπογράμμισε ο Πρόεδρος. Ταυτόχρονα παραδέχτηκε ότι υπάρχουν περιστατικά υπερτίμησης του κόστους των κατασκευαστικών έργων, είναι όμως μια συνηθισμένη πρακτική των εργολάβων σε όλο των κόσμο. "Η δική μας υπόθεση είναι να το μειώσουμε αφού καταφέρουμε να έχουμε την ποιότητα της εκτέλεσης του έργου και την τήρηση των διαστημάτων της κατασκευής ", υπενθύμισε ο Πούτιν.

Ο Πρόεδρος επισήμανε ότι όλες οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Σότσι είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους επισκέπτες και τους αθλητές, μένει μόνο "να συγυρίσουμε λίγο την κατάσταση ".

Για την αμνηστία

"Σύμφωνα με τη νομοθεσία μας την απόφαση για την αμνηστία δεν λαμβάνει ο Πρόεδρος. Το θέμα αυτό βρίσκεται στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Κοινοβουλίου. Δεν έλαβα εγώ αυτή την απόφαση για την αμνηστία, αλλά η Βουλή. Ώστε μπορώ να μην "πετάω ψεύτικα χαμόγελα" κιόλας. Δεν είναι δικό μου κατόρθωμα, είναι των βουλευτών της Κρατικής Ντούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εγώ, βέβαια, στήριξα την πρωτοβουλία αυτή και θεωρώ ότι είναι σωστή. Σχετικά με το θέμα αυτό θα ήθελα να επισημάνω ότι μάλλον είμαστε πρωτοπόροι στον αριθμό των αμνηστιών που κάναμε. Λέμε πολλά για την κατάσταση που υπάρχει στην υπόθεση των καταδίκων ή των υπόδικων. Σωστό είναι, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε για το θέμα αυτό, πολύ περισσότερο επειδή η κατάσταση στους χώρους διαμονής φυλακισμένων και στη χώρα μας, και στο εξωτερικό μάλιστα σε πολλές χώρες δεν είναι και τόσο καλή. Ποτέ όμως δεν πρέπει να παραμερίζουμε τους ανθρώπους που έγιναν θύματα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν. Εδώ η θέση του κράτους σχετικά με τα προβλήματα αυτά πρέπει να είναι ισορροπημένη ".

Για την σύνταξη

"Μπορεί να παίξω χόκεϋ. Ξέρετε, πρόσφατα ιδρύσαμε τη δική μας NHL, ρωσική NHL. Δεν είναι όμως Εθνική Λίγκα (National League), είναι όμως Νυχτερινή Λίγκα (Night League) Χόκεϋ όπου μπορούν να παίζουν οι ερασιτέχνες ηλικίας 40 και άνω χρονών. Χάρηκα πολύ όταν είδα πως η πρωτοβουλία αυτή αναπτύχθηκε σε πολλές περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σε κάθε περιοχή τώρα συστήνονται ομάδες, διεξάγονται αγώνες και μετά το τελικό θα το διοργανώσουμε ή στη Μόσχα, ή, όπως πέρσι, στο Σότσι. Πάνω από εκατό ομάδες ήρθαν από όλες τις περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δύο χρόνια πριν δεν ήξερα καν να παίζω χόκεϋ, ούτε πώς να χρησιμοποιήσω τα πατίνια. Σήμερα, μπορεί να το είδατε, κάτι προσπαθώ να κάνω. Είναι η ενασχόληση που μου αρέσει. Αν ποτέ θα βγω στη σύνταξη, θα προσπαθήσω να ασχοληθώ με τα πράγματα που μου αρέσουν ".

briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.