Εκατομμύρια δολάρια ξοδεύονται εδώ και δεκαετίες από πολλά κράτη παγκοσμίως (έτσι τουλάχιστον φημολογείται) με σκοπό τη χρηματοδότηση ειδικών απόρρητων προγραμμάτων – του στρατού ή των εκάστοτε μυστικών υπηρεσιών – εκπαίδευσης ζώων κατασκόπων: από όρνεα στην υπηρεσία της Ισραηλινής Μοσάντ μέχρι αιμοδιψείς καρχαρίες που λυμαίνονται τις ακτές της Αιγύπτου.
Η Μέση Ανατολή έχει επί μακρόν αποτελέσει γόνιμο έδαφος για την ευδοκίμηση αμέτρητων θεωριών συνωμοσίας, είτε αυτές αφορούν το ρόλο των Ισραηλινών στην ευρύτερη περιοχή, είτε τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, είτε τη δράση της CIA στην Αραβική Άνοιξη, είτε τη συμμαχία επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και πολιτικών που συνέβαλαν υποτίθεται στην εκδίωξη από την εξουσία του Αιγύπτιου Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τη χρονιά που μας πέρασε.
Δεν είναι όμως μόνο τα ανθρώπινα όντα τα οποία τίθενται στην υπηρεσία συμφερόντων με σκοπό την κατάρρευση κυβερνήσεων, αλλά και ένας ολόκληρος υπό-κοσμος ζώων κατασκόπων που «εργάζονται» νυχθημερόν για την αποσταθεροποίηση των καθεστώτων της Μέσης Ανατολής.
Πρώτη περίπτωση ένα πτηνό – λελέκι στο είδος – το οποίο εντόπισε Αιγύπτιος ψαράς και το παρέδωσε στις αρχές, καθώς στο πόδι του έφερε περασμένη μία περίεργη συσκευή. Όλων ο νους πήγε στο ίδιο πράγμα: Ισραήλ! Όπως, όμως, αποδείχθηκε αργότερα επρόκειτο για συσκευή εντοπισμού, η οποία είχε τοποθετηθεί από Γάλλους επιστήμονες που διεξήγαγαν έρευνες για την άγρια ζωή στην περιοχή. Το άμοιρο λελέκι αφέθηκε ελεύθερο για να πιαστεί και να φαγωθεί λίγο καιρό αργότερα από ντόπιους.
Δεύτερη όμοια με την πρώτη περίπτωση αφορά σε όρνεο που «συνελήφθη» και πάλι στην Αίγυπτο από γεωργό καθώς έφερε πάνω του συσκευή εντοπισμού GPS με τα διακριτικά του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ. Όπως αποδείχθηκε, το φτωχό όρνεο ανήκε σε είδος που κινδύνευε με εξαφάνιση, πράγμα που επέτασσε τη στενή παρακολούθησή του.
Τρίτη περίπτωση μία σειρά από σπάνιες για τα δεδομένα της περιοχής επιθέσεις επικίνδυνου είδους καρχαρία στα νερά τουριστικού θέρετρου της Αιγύπτου, η οποία αποδόθηκε και πάλι σε μεθοδεύσεις της Μοσάντ με σκοπό την υπονόμευση της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας. Οι καρχαρίες υποτίθεται ότι οδηγούνταν στα σημεία στόχους μέσω GPS και ειδικού συστήματος τηλεχειρισμού.
Και αυτές είναι μερικές μονάχα από τις καταγεγραμμένες περιπτώσεις... παραλογισμού. Όποιος επιθυμεί να μάθει και για άλλες, μπορεί να μεταβεί σε σχετικό δημοσίευμα του ιστότοπου Vocatic.com
iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.