• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

    Λεφτά υπήρχαν

    Το σύνθημα του κατ' επάγγελμα και κατά συρροήν ψεύτη Γιώργου Παπανδρέου ήταν κατά εν μέρος αληθές: «Λεφτά υπάρχουν» έλεγε στο πολυπληθές ακροατήριο που επιδίωκε να παραπλανήσει για να αποσπάσει την ψήφο του. Τα κατάφερε να εκλεγεί πρωθυπουργός και να σύρει την πατρίδα μας αλυσοδεμένη στα δεσμωτήρια της τρόικας.


    Ομως, τα χρήματα υπήρξαν κάποτε στην Ελλάδα. Είτε ευρωπαϊκά είτε ημεδαπής... παραγωγής (αυτά των φορολογουμένων), βρέθηκαν και σκορπίστηκαν στους τέσσερις ανέμους της διαπλοκής και των ατελέσφορων «επενδύσεων» του κράτους στον «εκσυγχρονισμό» των δομών και των υπηρεσιών του.

    Η «κυριακάτικη δημοκρατία», σε αποκαλυπτικό άρθρο της, περιέγραψε τις περιπέτειες του πολύπαθου συστήματος TAXISnet και των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που χάθηκαν κάπου στον... δρόμο. Ενδεικτικά, αναφέρεται το παρακάτω απόσπασμα: «Στα πολυετή "μπαλώματα", που όμως στοίχισαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο, οφείλονται τα συχνά προβλήματα του συστήματος TAXISnet και των άλλων τεχνολογικών συστημάτων για τις εφορίες, που υποστηρίζουν τη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού της χώρας. Το έργο ανέλαβε η Ιntrasoft του Σωκράτη Κόκκαλη και έχει κοστίσει έως σήμερα περισσότερα από 500.000.000 ευρώ και βέβαια ουδόλως απέδωσε στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αντί της οποίας το υπουργείο Οικονομικών προτιμά να επιδίδεται στο κυνήγι των μικρομεσαίων στρωμάτων».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σύνολο της δαπάνης του ελληνικού κράτους για το TAXISnet δεν έχει υπολογιστεί η σημαντικότερη απώλεια: ο χρόνος των Ελλήνων. Ουδείς έως σήμερα δεν έχει βάλει κάτω χαρτί και μολύβι για να μετρήσει πόσες ώρες ή ημέρες έχει χάσει άσκοπα κάθε πολίτης που συναλλάσσεται με την Εφορία επειδή κατέρρεε το TAXISnet. Τα χρήματα μπορούν να δημιουργηθούν, αλλά ο χρόνος των ανθρώπων είναι μετρημένος και αναντικατάστατος.

    Καμία κυβέρνηση, όσο ικανή και αν αποδειχτεί, δεν μπορεί να μας επιστρέψει έντοκα ή άτοκα τον χρόνο που μας αφαίρεσε δόλια και αναίτια το σάπιο σύστημα που ταλαιπωρεί επί δεκαετίες την πατρίδα μας.
    Κι αυτό είναι ένας επιπλέον λόγος για να τιμωρηθούν σκληρά οι υπαίτιοι.

    dimokratianews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ